Šta je novo?

Ploca do 150 evra

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Treba mi nf4 ploca, da je stabilna, o/c nista preterano, malo da se igram, al nikako za neke perverzije itd. Lepo bi bilo da je sli i da bude up to date tj. da je ne menjam ~ 2 godine, samo da ubadam nove cpu i grafike.

Meni je za oko zapao Epox 9npa+, medjutim jedina cpu approval lista za njega je iz juna, gde podrzava samo do 4000+. I msi mi se svidja, treba mi misljenje i za njega. Naravno sve druge preporuke su dobrodosle.

Ma podrzava ta ploca sve Athlon 64 s939 procesore ukljucujuci i dual core tako da nema sta da brines. Uostalom lako se moze updateovanjem BIOS-a resiti problem ukoliko se slucajno desi da nece lepo da ti radi neki noviji procesor.

A sto se tice tih Gigabyte ploca, jesu li i one problematicne za overclock kao i ostale iz njegove K8N serije? Cisto me zanima, posto sam primijetio da se dosta ljudi zalilo na to (medju njima i ja).

Ja sam citao par testova na netu, ali to su imbecili koji ne mogu da poteraju DFI preko 240 Mhz, tako da se na to bas i ne treba oslanjati... Uzmes pa probas, ustvari, uzmes za ono sto ti treba, ako ces OC pici na DFI, Abit, EPoX i MSI, a ako ces samo stabilnost i pouzdanost, onda idi na GA, Foxconn i slicne ploce...

Daleko od toga da OC ploce nisu stabilne i daleko od toga da ove "stabilne" ne mogu da se klokuju, ali svaki proizvodjac se opredeli za nesto, pa tako i ti treba da se opredelis za plocu koja ti najvise odgovara...

Nazad
Vrh Dno