Šta je novo?

Hardver Ploča za R5 7600(X)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

weedman984

Poštovan
Učlanjen(a)
07.04.2017
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 7600 + THERMALRIGHT Phantom Spirit 120 SE ARGB
Matična ploča
AsRock B650M-PRO RS
RAM
2x16GB Kingston Fury 6000MHz
GPU
SAPPHIRE PURE RX 7700 XT 12GB GDDR6
Storage
Kingston SSD 500GB KC2500 m.2 + KINGSTON A400 480GB
PSU
COOLERMASTER MWE Bronze 650W V2
Kućište
MSI MAG Vampiric case
Monitor
AOC Q27G4XF 27" IPS 1440p 180Hz
Miš & tastatura
Crni xD
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao što se iz naslova da zaključiti, potrebna mi je ploča za R5 7600 (malo verovatno da će biti i X verzija, videću cene i da li će da pretekne koja hiljada din). Pucao sam na MSI MAG B650 GAMING PLUS WIFI ali im je misteriozno skočila cena kod domaćih u poslednje 2 nedelje sa 18k na 21-22k din, pa me interesuje šta uzeti sad? ASUS bih izbegao, jako loše kritike imaju sve jeftinije varijante, ali sam zato bacio oko na ASROCK B650M PRO RS koji je prihvatljivih 17-18k ili možda na Gigabyte B650M DS3H koji je malo skuplji, nešto preko 20k!? Bitno mi je da je VRM hladan ,wifi je preporučljiva ali ne i neophodna stavka, imam jedan m.2 ssd ali bilo bi lepo da ima 2 komada za slučaj da ubacim još jedan dodatno, USB portovi i nisu toliko bitni, skoro na svakoj ploči ih ima dovoljno, mada od viška ne boli glava... Kupio bih kod domaćih pošto vidim da se cene od KP razlikuju veoma malo ili su iste, pa će domaća garancija dobro doći. Svaki savet je dobrodošao!

ASRock B650M-HDV/M.2 je dobra low budget B650 ploča, kod nas je oko 15k. Završila bi ti posao, ali nema WiFi i nema puno Type-A USB3 portova...
3k više za Pro RS ti daje još 1 M.2 slot (gen4 x2 iliti gen3 x4, doduše, ali ništa mu ne fali), još jedan USB3 Type-A pozadi, 10 Gbit USB3 umesto 5 Gbit, još 1 fan header i ARGB.
Gigabyte je dobar ali ima 1 fan header manje od Pro RS i mali x1 PCie slot preko umesto većeg x4 kod ASRocka, ako ti nekad zatreba x4 slot za nešto, plus košta više...

MSI Gaming Plus WiFi je 22k u Atomu, nemaju ga u Vipu.

WiFi će da te košta, mislim da je najjeftinija ploča sa WiFi koja valja upravo MSI ili eventualno Gigabyte B650M Gaming X AX za hiljadu više. Sem WiFi, MSI ima i 2-3 fan headera više od pomenutih i mnogo bolji USB asortiman.

Lično, ako ti WiFi nije potreban, mislim da je Pro RS ok. Ako baš hoćeš da uštediš, onda jeftiniji ASRock...

Pa i ja naginjem najviše ka Pro RS (mislim na b650M verziju) i ona ima koliko sam video m.2 wifi slot tako da će tu moći da se reši pitanje wifi, mada imam i USB wifi antenu, tako da opet kažem, nije neophodan... Krivo mi je što ne kupih MSI Gaming Plus WiFi dok je bio jeftin, ali i AsRock će odraditi posao.

Naručena AsRock b650m Pro RS,hvala na pomoći @jurodivi ! Inače na KP nema neki izbor ovih ax201/210 ali na Ali Expressu ih ima, kreću od 10e,pa ću naručiti,to nije hitno...

Naručena AsRock b650m Pro RS,hvala na pomoći @jurodivi ! Inače na KP nema neki izbor ovih ax201/210 ali na Ali Expressu ih ima, kreću od 10e,pa ću naručiti,to nije hitno...
Svaki prodavac sa KP moze da ti ih proda, ne moras da cekas sa alija:

Hvala,priupitaću prodavce za koliko će da mi prošvercuju ovo,mada mislim da je ovo bez antenica....

Vrh Dno