Šta je novo?

Ploča za Phenom II x4 955 :)

A sto menjas plocu? Planiras prelazak na fx ili veci oc phenoma 955? (za to bi ti trebao i bolji kuler)
Ako je u pitanju igranje bolje zadrzi to sto imas, prodaj gtx450, dodaj koliko treba i kupi jednu 7850 2Gb.

Inace odlicna je ta Asus ploca.

Poslednja izmena:
Planirao sam da menjam sve, pa i procesor na kraju :p

Sad nagovaram ćaleta da promenim kuler, pa onda kad skupim pare išla bi druga ploča, pa bih menjao ram pa prodam ovu ploču i ram pa kupim napajanje i onda grafiku tamo oko Nove godine :d (kakvi planovi)
Procesor došao na red sledeće godine, verovatno fx8350.
Naravno ovo je sve zbog igrica :D

Šta misliš isplati li se ovo ili samo da turim drugu grafiku?
Ipak nemam pare za bacanje, sad kreće fax pa treba para koliko nećeš...

Pa kako god hoces, to je tvoja odluka tj tatine parice :d :)

Ako hoces polako da sklapas komp za narednih par godina onda ta ili slicna Asus ploca, fx 8320 jer je isti kao 8350 tj lako ces overklokovati na 4Ghz a jeftiniji je valjda 3000 din sto je taman za dobar kuler :) I jos jedna 7850 2Gb/GTX660 ili cak 7870 jer ce padati cene uskoro.. i imao bi odlican komp za par godina, ok mozda bi za bas sve efekte napucane na max sa MSAA morao mnogo bolju graficku ali i sam si rekao - kreces na faks, znas i sam kakva je finansijska situacija prosecne porodice u ovoj drzavi itd.

Mozes i neku od grafickih koju sam naveo i fx6300 + umeren overklok (uz kuler od 20e).

A jos jeftinija varijanta bi bila kupovina kulera za 2500 din npr 212+ pa da overklokujes procesor na 3,8Ghz (ako moze na toj ploci, ne znam, verovatno moze) i jos jedna 7850 2Gb i to je to, za igranje sasvim dovoljno a sve ovo ne kosta mnogo. To bi bila slicna konf. kao moja samo sa mnogo jacom grafickom, sve sto instaliram radi i dalje odlicno na phenomu 955 pa cak se i 5850 drzi solidno na 1680x1050, 70% naslova i dalje igram na max podesavanjima a i oni koji ne mogu tu je high i smanjim malo AA. Tako da cu ja da menjam gpu samo zbog isteka garancije inace ne bih ni menjao.

Sam proceni sta ti treba i sta ti se vise isplati i sacekaj da jos neko napise sta misli..

E da, sad vidim da imas LC napajanje, to menja dosta toga i ja ne bih sklapao fx8320 itd komp sa tim napajanjem.. onda ti je najbolje da kupis samo jednu 7850, ostavis cpu na 3,4Ghz i zavrsavas faks a tek onda igre ;)

Poslednja izmena:
Overklokeri sa foruma su mi rekli da je ploča krš i da ne bi smeo da klokujem procesor preko 3.6
Zato sam mislio prvo nju da menjam...
Mislio sam da eto za mesec dana max kupim onu ploču, pa bi lako prodao ram i kupio drugi, jer onaj moj kupus (mushkin i kingston) isto smanjuje overklok potencijal mog phenoma.
Pa bi onda prodao staru ploču, valjda mogu dobiti 2.5-3k din za nju i ovo lc napajanje pa kupio bolje.

I onda u decembru rođendan pa će biti malo para i valjda će se skupiti još malo za neku grafičku :-D

Ali razmisliću još malo, velika je to investicija.
Mada sam za sad bliži ovoj kombinaciji nego samo apgrejdu grafe:p

Ne znam koliko igras igre na tom kompu, i koje igre igras. Ako iole igras novije naslove, graficka je ta koju bi prvo trebao da menjas. Phenom na 3.4gz jos uvek nije los processor, naprotiv, drzi se sasvim dobro.

Ja bih na tvom mestu prodao tu graficku sto imas, i pojurio neku polovnu 560ti po oglasima :wave:

@ Gibo

Moras sam da procenis (ili sa roditeljima).. ako imate para menjaj sve, mozes i na Intel da predjes i jos jacu graficku ali ako su finansije i najmanji problem onda dobro razmisli.

Kada sam krenuo na faks namerno sam ostavio tada jos i prihvatljivu amd x2 masinu sa crt monitorom, samo za filmove, muziku, pes, cod, cmr rally a naravno i za smaracke seminarske i sl. za faks. Tek 3-4 godine kasnije sam poceo da ulazem u komp, za iole ozbiljniji rad a i igre.

Ja bih na tvom mestu, za sada, kupio 212+ kuler, oc na 3,6Ghz (a moze da ostane i na 3,4) i 7850 2Gb. I onda za godinu dana mozda nova ploca, napajanje, fx proc, ram itd. Ako sam dobro ukapirao ti bi sve pare koje skupis od rodjendana i ovako dao na komp a to nije bas pametno.

Poslednja izmena:
Ok ubedio si me mada je i ćale sad rekao da neće više ni dinar da mi da za komp,tako da sam upravo naručio CM212 i skupljam pare za grafičku, pa koliko skupim i prodam ovu moju pazariće se nešto :-D
Hvala :wave:

Pa nema sta da te ubedjujem :) rekoh da sami procenite.. ulaganje u novo napajanje, fx 8320, novu ram memoriju i jaku graficku samo zbog igranja (u periodu kada kreces na faks) nije bas malo a videces tek kako ce tamo da traze pare :d Posebno sada kada su skolarine poskupele, standard pao a svake godine povecavaju bodove za prelazak na budzet itd.

Ako je cale vec rekao da nece da da pare kupi lepo neki kuler i 7850 2Gb i to je to.

Samo sacekaj jos neki savet oko graficke i kulera mada ja mislim da jeftinije od 212+ i bolje (brze) od 7850 2Gb ne postoji.. ili GTX660 samo nisam pratio cene..

Poslednja izmena:
Kuler sam naručio, trebalo bi sutra da stigne :-D
A za grafičku ću još da vidim, zavisi koliko parica nakupim...

Možda bi menjao sve, ali tata malopre kaže da će za koji dan da kupi tanjiraču za traktor, a to je skoro 5k evrića tako da ne može ništa da mi doda za komp.

Nista onda probaj da odvrnes phenom 955 na 3,6Ghz ili ostavi na 3,4 ali bar neces slusati onu uzasnu buku fabrickog kulera :) Uz takav cpu i jednu od 2 graficke koje sam naveo i dalje ima sve da klizi, ne bas na max detaljima (4,8xMSAA u nekim igrama) ali radice solidno.

Narucio si vec ali mozda ima jos neki jeftiniji kuler koji bi odradio posao, mozda si trebao da sacekas da se jos neko ukljuci u temu.

Poslednja izmena:
Neću jeftiniji 212 je prava stvar :p
Kad namestim kuler videću koliko može da se klokuju, ako bude 3.6 biće dosta i to.

Tema je otvorena pa kad se bude kupovala grafika, valjda će se još neko uključiti sa svojim predlozima :)

Neću jeftiniji 212 je prava stvar :p
Kad namestim kuler videću koliko može da se klokuju, ako bude 3.6 biće dosta i to.

Tema je otvorena pa kad se bude kupovala grafika, valjda će se još neko uključiti sa svojim predlozima :)

Slazem se sa HSV-om. Ostavi tu plocu sto imas i bolje dodaj jacu graficku. Imamo istu plocu i ja sa ovom mojom izvlacim 3.8GHz u kombinaciji sa Phenom II BE 955. Tako da je 3.6GHz sasvim dostizno. Eventualno ako imas box kuler, to zameni sa recimo 212+.

Aha super onda :p
Ako bude lepo radio na 3.6 neću više da ga teram:-D

Nego se sad malo plašim da mi napajanje neće izdržati klok na 3.6 i npr. neku 7870, šta vi mislite?

Slazem se sa hsv, zadrzi proc, moze jos fino da gura, samo jaca grafa i cpu kuler i pevaces...to sto si planirao je preskupo ulaganje kad ovako mozes dosta performansi da dobijes za mnogo manje para... :)

A šta kažeš za napajanje?
Hoće li izdržati ako ubacim neku 7870 ili gtx760?

Uh, 7k nije malo...
Pa ništa, kupiću napajanje čim budem mogao, a grafika će onda da čeka decembar...
I ako neko može da mi kaže koja je bolja 7870 ili GTX760?

7k nije malo ali nije ni mnogo za kvalitetno napajanje koje treba da bude nesto najbitnije kada se sklapa komp :) Seasonic napajanja su jos skuplja a da opet kupis neko LC.. ne ide.

Uzmes lepo kuler, napajanje i 7850/gtx660 i onda kada igre vise ne budu radile dobro na PII 955 i nekoj od ovih grafickih, prodas i kupis jacu a mozda i fx8320 i novu plocu, tada ces vec imati kuler i kvalitetno napajanje za sve to.

Obicno ljudi stede na napajanju i kucistu, uzmu neka kineska sran*a i onda se sve topi od visokih temp. u kucistu a napajanja crknu posle godinu dana, provereno, desavalo se nekim ortacima.

Poslednja izmena:
Pa dobro, ali onda ću pokušati da skupim pare za sps730, sa njim neću imati problema kada jednom promenim procesor. :)

Danas stigao CM 212 evo, oduševljen sam :D
Ali nisam ga stavio, ćale ne da meni da to uradim, kaže to mora da se nosi u servis, tako da će sutra da se montira...

Nazad
Vrh Dno