Šta je novo?

Ploča za Intel E8200 i 8800GT

Neskica

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2005
Poena
320
Raspalite . Ne mora biti ni najskuplja a ni najjeftinija.

Za sada će ići 2x1GB rama , 2 harda i tv karta da li je dovoljan corsair 450 VX ? Ili da uzmem odmah 520HXEU?

Tako sam i ja nešto mislio P5K ili DS3R, a za napajanje će odlučiti koliko ostane keša(ili cors od 450 ili od 520 W).

Možda se javi još neko sa nekim drugim predlogom.

Ja bi isao na 520HX a mozes da ustedis na ploci malo, DS3R je ok ili DS4, mozda DFI blood iron koja je isto ok ploca.

Neke dfi ploce imaju problem sa novim E8xxx procesorima budi oprezan prilikom kupovine isto tako i Formula Maximum ima problem sa fsb koji nece preko 470mhz satabilno pa ako planiras neki oc za test ili sa malo boljim hladjenjem za svaki dan zabodji je u sirokom luku bar za sad, mozda revizija biosa resi taj problem ali neverujem.

Ono sto meni pouzdano radi je P5E3 Deluxe isti procesor koji sa Maximum plocom iso do 470mhz stabilno sa ovom plocom ide do 530fsb a budi se na 565fsb takva je primerak, ploca provereno ide i preko 600fsb ali sa nekim drugim procesorima.

DDR3 nije tako skup kao sto svi misle, 190e za 2x1gb nije tako puno, a lepo je imati ga pa cak i da realno netreba:)

Za tih 190e mozes da kupis i DDR2 1200mhz koja ima iste performanse kao i ova DDR3 memorija, sto se cene tice to je ok, zato sam i reko da i nije tako skupo, da mu netreba netreba mu ni njemu niti bilo kome narocito sad kad 4gb DDR2 800mhz (koje mogu da se kloknu na 1120mhz) kostaju nekih 7000din.

Covek je trazio predlog ja sam mu predlozio ono sto sigurno radi, sto neznaci da je to najbolji izbor ali recimo ako je kojim slucajem hteo da da 200e za 2gb memorije boje je ovako za ne? mada sad nesto neveruje da je bas tako nesto planirao ali i to postoji kao mogucnos:p

moze i abit ip35 :)

Abita sam smetnuo sa uma jer manje zastupljen u ponudi naših prodavaca(većinu ponude čine Asus, Gigabyte, MSI, Biostar ili DFI) .
Neko je hvalio Abita ili Yoti ili Zorz čini mi se (moraću potražiti po forumu).

Tu sam i dalje,otvoren za nove predloge. :type:

Neke dfi ploce imaju problem sa novim E8xxx procesorima budi oprezan prilikom kupovine isto tako i Formula Maximum ima problem sa fsb koji nece preko 470mhz satabilno pa ako planiras neki oc za test ili sa malo boljim hladjenjem za svaki dan zabodji je u sirokom luku bar za sad, mozda revizija biosa resi taj problem ali neverujem.
Ne znam na kakve probleme mislish.Bash sam gledao na XSu,Blood Iron i 8400, odlicna kombinacija. Jedino ako mislish na BIOS, poshto sa starijim verzijama ne prepoznaje wolfdale-a.

Ne znam na kakve probleme mislish.Bash sam gledao na XSu,Blood Iron i 8400, odlicna kombinacija. Jedino ako mislish na BIOS, poshto sa starijim verzijama ne prepoznaje wolfdale-a.

Problem je imao Nikola i Stanoje, pricali smo o tome a kako se tacno manifestovao sad se nesto i nesecam ali recimo da Stanoje nije mogo ni win da instalira sa defaultni klokovim, o detaljima problema moracas sa njima da porazgovaras.

Da ne bih otvarao novu temu posto je pitanje slicno.
Takodje planiram da kupim E8200, a za oko mi je zapala DS3R, da li je to ok izbor za kasnije blago klokovanje, takodje me interesuje kuju od memorija uzeti, ja sam razmisljao o Apacer Gold, da li je Geil ultra(skuplje 8e) bolji.

ja sam vec uzeo E8200 koji radi na P5KC, oc je neverovatan, da li zbog dobrog primerka, da li zbog ploce i dobrog primerk,a ne znam... ide na 3.8Ghz sa 1.24 Vdrop

Da ne bih otvarao novu temu posto je pitanje slicno.
Takodje planiram da kupim E8200, a za oko mi je zapala DS3R, da li je to ok izbor za kasnije blago klokovanje, takodje me interesuje kuju od memorija uzeti, ja sam razmisljao o Apacer Gold, da li je Geil ultra(skuplje 8e) bolji.

Kod mene je upravo taj slučaj: E8200, DS3R, 8800Gt 512.

Prilozi

• Copy of ScreenHunter_07 Jan. 29 01.43.jpg
    Copy of ScreenHunter_07 Jan. 29 01.43.jpg
    140.2 KB · Pregleda: 96
Kupio sam e8200, za plocu sam odlucio da uzmem DS3R.
Ostalo mi je samo da odlucim za memoriju, sta mi vi preporucujete da valja, ali i da nije preterano skupo.

Abita sam smetnuo sa uma jer manje zastupljen u ponudi naših prodavaca(većinu ponude čine Asus, Gigabyte, MSI, Biostar ili DFI) .
Neko je hvalio Abita ili Yoti ili Zorz čini mi se (moraću potražiti po forumu).

Tu sam i dalje,otvoren za nove predloge. :type:

Ako mozes sebi priustiti obavezno idi na-Asus P5E, sve zavisi od toga koliko ces se zadrzati na izabranoj platformi, neces li da pucas preveliku lovu-Asus P5K-E, *** vas GEIL vise :smash: Sto se napajanja tice ako nije tesan budget glasam za Corsair CMPSU-520HXEU, mada i Corsair 450 VX radi posao ovde!
:wave:

Poslednja izmena:
Problem je imao Nikola i Stanoje, pricali smo o tome a kako se tacno manifestovao sad se nesto i nesecam ali recimo da Stanoje nije mogo ni win da instalira sa defaultni klokovim, o detaljima problema moracas sa njima da porazgovaras.

Verovatno su izolovani slucajevi u pitanju, poshto kao shto sam rekao gomila ljudi na XSu tera Blood Iron i 8200/8400.:smoke:

Ako mozes sebi priustiti obavezno idi na-Asus P5E, sve zavisi od toga koliko ces se zadrzati na izabranoj platformi, neces li da pucas preveliku lovu-Asus P5K-E, *** vas GEIL vise :smash: Sto se napajanja tice ako nije tesan budget glasam za Corsair CMPSU-520HXEU, mada i Corsair 450 VX radi posao ovde!
:wave:

Sto *** nas geil??? Mozda ne valja??? Ok ako se tebi smucio iz meni nepoznatog razloga, jer ih imam i nemaju nikakvu manu, nemoj takvim komentarima da "uplasis" coveka pa da se eventualno okrene nekim drugim memorijama koje su skuplje 20e a mozda cak i losije od geila.

Vrh Dno