Šta je novo?

Ploča za i5 6400 OC?

rev

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
620
Nisam baš u toku, pa me interesuje koja je trenutno najpovoljnija ploča koja bi mi dozvolila da pristojno OC-ujem i5 6400? I da li postoji neki H170 ili B150 model koji bi mi pružio tu mogućnost?
Čitao sam ranije da će i neke od tih ploča moći, ali nisam siguran koji je epilog cele priče.

U fazonu sam da nema smisla upgradeovati se sa i5 2500 na bilo koji noviji i5 koji će mi raditi na default kloku, a hteo bih da iskoristim to što HW koji trenutno imam još drži cenu.
Sa druge strane realno nemam neku preku potrebu za upgradeom, pa ne bih davao ne znam kolike pare.

Nisam gadljiv na madjare, tako da slobodno možete i njihove cene/ponudu uzeti u obzir.

Poslednja izmena:
Koliko znam ukinuo je intel tu mogucnost overkloka, naterao je proizvodjace da izbace to iz svojih bios-a. Inace samo Z170 ploce su imale tu mogucnost.

EDIT: Evo ovde imas listu BIOS fajlova za non K overcklock, znaci morao bi da kada kupis plocu, skines odavde bios I flesnes.

Poslednja izmena:
Ja pitah na skylake temi da li može na B150 ii H170 pločama bar da se odradi "klokovanje" na turbo takt, pa da 6500 i 6600 budu konstantno na 3.6 tj, 3.9 (umesto glupog turbo boost-a), međutim nema nikoga da odgovori

Vrh Dno