Šta je novo?

Ploča, CPU i RAM do 250€?

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Hteo bih ovih dana da kupim neku Gigabyte ploču za koju mi je važno da ima PCIe 2.0, zatim neki Intel CPU (grafika i igre su osnovne stvari zašta bih ga koristio) i na kraju neki dobar RAM. Imam dilemu oko toga da li da uzimam ploču sa DDR2 ili DDR3 ramom i dilemu oko toga koji CPU kupiti s obzirom da ih ima zaista mnogo u izboru? Za oko mi je zapao Intel 8400, pa me zanima kakva su iskustva sa njim?

Važna napomena je da komponente neću overklokovati i taj aspekt mi uopšte nije važan kod kupovine. Važna mi je pre svega stabilnost u radu.

Za ostalo ne znam, ali DDR2 definitivno, DDR3 je preskup, a jedva da je brzi (ili cak i nije). Danasnje DDR3 memorije imaju male taktove i velike latencije (koje ponistavaju razliku u taktu u odnosu na DDR2).

Taj 8200 je lošiji od 8400 a po cenama su isti kako vidim.

Kakve su ove P43 ploče u odnosu na P35?

Poslednja izmena:
Taj 8200 je lošiji od 8400 a po cenama su isti kako vidim.

Kakve su ove P43 ploče u odnosu na P35?

Pa P43 Asus nije neki kloker. Definitivno se slazem sa OCz-om Blood Iron je super plochica za ulozeni novac. Jedino nema CF, a retko kome i treba. ASUS P5K ti je takodje dobra plocha. E sad ako mozesh da rastegnesh budzet josh malo onda mogu da preporuchim i P5Q. Shto se razlika izmedju chipseta tiche, pa realno su jako male od 945, pa preko 965, P31, P35, P43 i P45 razlike se najvishe ogledaju u podrshci za procesore, maksimalnom FSB-u koje mogu da izvuku, memorijskom protoku i broju USB i SATA prikljuchaka.

Covek je rekao PCI-E 2.0 ploca da bude, sto znaci da gledas P45. Pogledaj Gigabyte EP45 DS3 verzije, Geil jeste odlican za ram (Ultra recimo) i E8400.

Covek je rekao PCI-E 2.0 ploca da bude, sto znaci da gledas P45. Pogledaj Gigabyte EP45 DS3 verzije, Geil jeste odlican za ram (Ultra recimo) i E8400.

E to me je zanimalo najviše. Hvala ;)

p.s. Našao sam komponente:

Intel 8400
Geil Black Dragon 2x1GB
Gigabyte EP45-DS3L (nije SLI)

Malo prelazi računicu za par evra, ali mislim da je za te pare najbolje što ima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno