Šta je novo?

Plivanje slike na ekranu

perapk

Cenjen
Učlanjen(a)
22.09.2012
Poena
170
Pozdrav ljudi,
Imam problem koji me izludjuje.U pitanju je monitor lg w2234s.Imam neko plivanje slike po ekranu, horizontalne linije.Uzmem ja sa sestrinog 15" samsung monitora vga kabl, prikacim, slika je bolja, ima linija ali su jedva primetne, primete se na sivoj pozadini, i tako nekim tamnijim nijansama.Odem ja i kupim neki intex vga kabl, kad ga prikacim ima sta i da vidim.Linije ne da plivaju, rasturaju, ko da sam otisao na more.Windows mi nudi neke ludacke rezolucije, slika izmestena, mutna, monitor ne prepoznat, fresh rate pao sa 60hz na 59 hz, i slika je mutna pa se izbistri.Rekoh puko sam pare u vetar.Probam sa mog monitora originalni lg kabl kod sestre, radi, probam ovaj intex, radi.
Sta moze da bude problem?
Hvala svima.

Da li mozda imas tv karticu,cesto zna kablovska da zeza...

Drajveri od monitora/graficke

Ne, nemam tv karticu, a to nije od ovih drajvera i sa drugim drajverima sam imao problem, jos kako sam kupio gtx 660, posle mesec ili dva je to pocelo, ili ja nisam obracao paznju na to.Ali evo probao sa sva tri kabla na 9600gt rade i moj LG i sestrin Samsung bez greske.Probao samsung na moju gtx 660 radi na svim osim intex kabla.Kao da graficka bira sa kojim kablom i monitorom u kombinaciji ce da radi.Linije postaju pogotovo vidljive kad igram neku igricu, ali samo na mom monitoru.

Poslednja izmena:
Probaj sa drugim napajanjem...Ako ti se to desava kada je komp opterecen...moguce da napajanje zeza...

Ne verujem da je do toga, napajanje je novo, a ova konfiguracija nije neki potrosac da optereti napajanje od 630w realne snage.Evo opet sam uzeo samsung kabl i radi mnogo bolje od ovih ostalih,da ne kazem savrseno, samo ne kontam kako to da "grafickoj" odgovara ovaj ili onaj kabal za odredjeni tip monitora.Malo glupo?

Da li je to dvi ili vga kabl? Možda ima nekih smetnji od ostalih kablova.

moz da bude do kabla ali pre bi trebao da odneses monitor do nekog servisera da ga proveri to te nekosta nista malo izgubljenog vremena pozz

@yooyo vga je u pitanju.
@srleboj radi na 9600gt, na drugom racunaru odlicno.Negde sam citao da ako je graficka malo veci potrosac, napajanje normalno mora iz mreze da vuce vecu struju, pa moze da dodje do ometanja, ako je vga kabl.

Ako je kabl od napajanja ili produzni blizu vga kabla može da se stvori interferencija... Ili ako je vga kabl umotan.

To ti je do tog kineskog vga kabla, negde se prelomio i linije ti sevaju po ekranu, ili ti talasi kako si ih ti nazvao, kupi kvalitetniji vga kabal i slika ce biti perfektna.

Hehe, kineski, ja ga nisam birao uz monitor! :D
A juce sam dao 500 din. za 1.5m kabla, nece.

Nazad
Vrh Dno