Šta je novo?

Plextor PX-712A - Vredi li?

supermenx

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
619
Hteo bih da uzmem PX-712A pa me interesuje da li vredi to sto je dosta skuplji od DVR-108 (712A ~85 e 108 ~70e)
a snima 12x DVD+R, 8x DVD-R, a nema ni DL.
Imam Pioneer A06 i desavalo mi se da diskovi iako dobro snimljeni ne mogu bas dobro da se citaju (na kvalitetnim diskovima).
Potreban mi je kvalitet i trajnost snimka.

Ako ne nameravas da snimas na DL diskovima kad budu bili malo pristupacniji, onda slobodno uzmi Plextora. Ja bih pre uzeo Pioneera od ta dva. Da se ogradim, ovo je ipak moje misljenje.

BTW, da li znas da se pojavio Plextor 16x SATA DVD rezac? Mislim da mu je oznaka PX-716S ili nesto slicno, potrazi malo...

Pioneer je dosta napredovao od 1(A)06-ice.

Koliko sam citao, taj Plextor je prilicno izbirljiv shto se tice medija, i za pisanje i za citanje, a i skup je bez ikakvog razloga plus shto je bilo par serija koje su se masovno vracale na garanciju (ne znam zbog cega)... A Pioneer-a DVR-108 imam vec neko vreme i nisam imao ni jedan jedini problem sa njim, ni sa pisanjem ni sa chitanjem na bilo kom medijumu... tako da bih ga preporucio... e sad jedino ne znam koji je procenat otkaza medijuma pri velikim kolicinama, ali to mozesh naci sa malo seachovanja po forumu... bilo je reci...

:wave:

Znaci izbirljiv je za diskove? E pa to je dosta velika stavka....

isto kao i 106 Pioneer...

hehehehe Izbirljiv....
slatko se nasmejah!
Plextora ima relativno malo kod nas! Za razliku od Pioneera... pa i nema nekih konkretnih impresija! Prosvrljaj malo po drugim site-ovima i naci ces samo rechi hvale!! Ne zelim da hvalim ono sto nisam koristio (PX-712), ali ako je sudeci po onome sto znam (PX-W4824A) jos uvek mi je u qcistu i nisam imao ni jedan neuspesan poqsaj rezanja, i nije uopste bilo medija koji mu je bio nechitljiv!!.... (a nisam "malo" toga narezao)

Poslednja izmena:
Izvini ali kakve veze ima to sto tebe Plextor cd rezac savrseno sluzi sa konstatacijom da je njihov dvd rezac izbirljiv, tj. na koji nacin uspostavljas uzrocno-posledicnu vezu ?

Ne ne ne, napomenuo sam da pronadje neki site gde su ljudi pisali impresije o njemu, znachi BAS o DVD rezachu recimo ( http://www.hardextreme.org/?m=show&id=507 ili nesto slichno) ja sam samo naveo moje impresije o Plextoru generalno i da je nesto najbolje sto sam koristio od hardwera.... ;)
Ovo je verovatno subjektivno misljenje kao i vecina misljenja onih koji nisu koristila oba pomenuta proizvoda da bi mogli davati "objektivan" sud o njima!!!
(BTW toliko me je Plex. pridobio da nemam nameru da koristim bilo sta u qcistu sem njega npr (PX-716-A je sledec parche skalamerije kojie cce ulepsati moje qciste) a drugi proizvodjachi samo kroz testiranja....

Poslednja izmena:
Ako ćeš kvalitet i trajnost koristi kvalitetne diskove i nemoj da režeš na maksimalnoj i pogotovo ne preko maksimalne deklarisane brzine. Tako će ti bilo koji rezač odraditi posao kako treba.
Meni Pioneer 106, a od skoro 108 nisu napravili ni jedan na bilo koji način problematičan disk.
Koristim Verbatim diskove i neka mala razlika u ceni mi ništa ne znači. Kupim 20-30 diskova i to trajeee. Pritom režem ih na 2x (-R) i 2.4x (+R). RW diskove režem na maksimalnim brzinama i to je jedini razlog što sam uzeo 108-cu.
Pre nekog vremena sam čitao uporedni test 712-ce i 108-ce i Pioneer se (malo) bolje pokazao.
Ako ti nešto znači Pioneer je izvanredan kao čitač. Bez problema je čitao neke diskove koje Asus (dvd čitač) nije mogao.
Plextor ima neke fine stvarčice kao što su podešavanje brzine (čitanja, snimanja, pristupa, otvaranja-zatvaranja fiokice) i još ponešto. Izvanredan softver (Plextools).
Sve u svemu odlični snimači s tim što je Plextor malo luksuzniji što i cena pokazuje.

Ovde (Belgija, Brisel) mi je prodavac u jednoj radnji rekao da je procenat reklamacija na Plextora preko 50% i da ce ga uskoro izbaciti iz prodaje. Slicne price citam po nekim forumima na netu. Plextorov kvalitet je stvar proslosti a ostali su ga sustigli ili prestigli.
Sve je to sada konfekcija, Nec ili Pioneer, sasvim je svejedno sta ces da kupis.

Plextor je danas jedan sasvim prosechan proizvodjach, koji kao i Sony, drzi previsoke cene svojih uredjaja na rachun stare slave.

off topic:
btw: zna li ko gde moze da se iskopa stara Yamaha F1 rezac? Ili jos bolje neki program koji i sa ostalim rezacima radi burn@tatoo po diskovima??

Vrh Dno