Šta je novo?

PLAZMA - pusti korak PS50C91 50"

Show_Man

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2007
Poena
349
U Metro-u 50" za oko 80000 dinara.
Koriscena bi najvise za gledanje TV-a u kafe bar-u kao i za hd filmove i video generalno.Takodje bi se tu kacila i neka konzola.Nece se koristiti kao monitor.
Da li je to neki model iz novije serije ili stariji model?Kako bi izgledao tv program a akako hd dajte save:)te laik sam,priznajem.

TV program ako je standardni nas sa kablovske bice u 4:3 formatu pa mora da se smanji format ili ljudi da budu deformisani. Generalno slika SBB nije losa, a DVD i HD izgledace odlicno. Model je malo stariji (proslogodisnji otprilike) ali nije strasno. Kod plazme moras paziti na burn-in.

Kod plazme moras paziti na burn-in.

Nema potrebe preterano podsećati ljude na to. Sve novije plazme imaju panele novije generacij koji više nisu tako osetljivi, a i u sebi imaju još i neku vrstu zaštite od burn-ina. Konkretno kod Samsung modela, automatski pomera sliku za po koji piksel, itd. Najvažnije od svega je na početku eksploatacije ispoštovati pravila da se kontrast i osvetljenje drže na 50%, i bez statičnih slika u tom preiodu. (~100-300 sati rada)
Kasnije pri normalnom korišćenju neće biti nikakvih problema, i uopšte ne treba brinuti i zamarati se oko toga više. (pod normalnim korišćenjem smatram da niko neće ostaviti statičnu sliku na ekranu 10-ak sati)

Što se tiče konkretne plazme, sasvim ok, rezolucija 1366 X 768 (kvadratni pikseli). Nećeš naći veći tv jeftinije. :p (prošle godine je ta ista valjda bila oko 140K din)

A sad videh cenu panasonic 42" pv80 plazme.Ona jeste manja ali pretpostavljam da ima dosta bolji kvalitet slike.E sad da lije panasonic bolji toliko pa da za iste pare ostanem bez 8 incha?

Treba ti za gledanje tv u kafe baru, ko jos u kaficu posebnu paznju obraca na sitnice i detalje? Tamo je bitno da ima sta da se pije, zato idi na 50".

Samsungov model PS50C91 je siguirnio best-buy,pogotvo za nase trziste tj ako se cesto gleda kablovska TV,jer ima perfektan prikaz Sd sadzraja za nekoliko klasa bolji od LCD ekrana...

Ja sam u dilemi da kupim model PS-42C91 ..
Samsung Plasma!

Najviše me plaši gore spomenuti i ozloglašeni "BURN-IN".

Mislim plasmu koristiti za PC monitor povremeno ... znači jednom sedmično ..

i još jedno pitanje ... DA LI CRNE LINIJE (IZNAD I ISPOD EKRANA) WIDESCREEN-A MOGU UZROKOVATI BURN-IN???
Plaši me preveliko "peglanje" oko sprečavanja tog "Burn-in"-a

pozdrav

Nazad
Vrh Dno