Šta je novo?

PlayZ - aplikacija za povezivanje smart LG TV sa PLEX media serverom

milirad

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
630
Otvorlću ovu temu s namerom da vam uz pomoć Djure (kojl će se nadam se uskoro pridružltl) objasnimo kako da isprobate i pokrenete ovu apllkaclju sa USB fleš memorlje i povežete vaš LG smart TV sa računarom bilo pomoću WIFI, bilo pomoću UTP kabla i na taj način pregledate i na njemu "puštate" vaše video zapise, muziku slike itd. Dakle ovo je prava aplikaclja za sve one koji ne žele ili nemaju mogućnosti za povezivanje LG TV-a sa PC-em putem HDMI kabla, nego žele da se povežu sa računarima koje imaju u svojoj kućnoj mreži.
Dakle radl se o aplikacijl PlayZ koju se razvio Simonjhogan. E sad ta aplikacija može i da se kupi preko Store-a (cena joj je činl mi se negde oko 5£), ali ne i kod nas, naprosto zato što nije dostupna sa našeg LG Store-a. Međutim developer je dao izvornl kod i sama apiikacija je još uvek u čini mi se beta fazi testiranja, ali sasvim lepo radi. Dakle pratićete uputstvo koje je dao developer na ovoj stranici. Oni koji se razumeju u programiranje verovatno će moći i sami da urade sve, a ostali će morati da sačekaju detaljnija uputstva.

Dakle evo prvih koraka, a kasnije i detaljnije će se priključiti i djura sa objašnjenjima. Pre svega treba da preuzmete i instalirate webOS TV SDK V1.2.0 u skladu sa OS koji imate. Isto tako moraćete da se registrujete na istom tom sajtu kao developer.

Prilikom instalacije SDK, zapamtite gde se instalira i pronađite folder CLI. U njega će trebati da se ubace određeni fajlovi koje će vam nadam se objasniti drugar kojeg sam već najavio. :)

Poslednja izmena:
Ovo apsolutno ne razumem.:wall: Pa i bez te aplikacije, LG smart televizori mogu da se povežu sa PC putem Plexa ili nekog drugog media servera i da se sa PC puštaju(bežično), filmovi, video zapisi, slike, muzika...

Pa sad stvarno ne znam. Po tvom pisanju izgleda da vam to ne treba. Ja sam mu dao link ka ovoj temi. Sada je na njemu da li će se javiti ili neće.

Ovako to izgleda kod mene:

PlayZ-1_resize.jpg PlayZ-2_resize.jpg PlayZ-3_resize.jpg

Nazad
Vrh Dno