Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Ja sam to nesto propustio... Par dolara ili 20ak dolara?
Cek, onda ste morali i nalog za Japan PSN da otvorite?
Baš tako, japanski PSN nalog, kod sa Enebe i SM2 je bio oko 7 € ako se dobro sećam. Japanski nalog svakako dobro dođe, pošto su igre uglavnom jeftinije dosta nego na US nalogu, ja sam u međuvremenu preko njega pazario Stellar Blade i Horizon FW. Mada, treba obratiti pažnju, neko od kolega je napomenuo da na japanskom nalogu ne mogu da se uzimaju igre koje su 18+.

Kad smo kod ponuda - mislim da je Hitman World of Assassination 45e trenutno all-time low.

Btw. da li Sony jos uvek ima onih problema sa licencama prilikom preuzimanja nekih PS+monthly naslova nakon isteka pretplate- u smislu da povuce neki naslov isti naslov koji ste kupili ako dodate recimo deluxe verziju montly igre koje nude ali kada istekne pretplata?

Ima GTA5 u biblioteci ps4 verzija, ne znam da li da dodam PS4&PS5 verziju (next-gen ps5 takoreci) da mi ne bi kasnije nastao problem sa kupljenom (nestane iz biblioteke) kada istekne pretplata.
I ne samo zbog GTA vec i drugih potencijalnih naslova u buducnosti (ako imam standard a dodaju deluxe/complete verzije kroz neki monthly)

Kad smo kod ponuda - mislim da je Hitman World of Assassination 45e trenutno all-time low.

Btw. da li Sony jos uvek ima onih problema sa licencama prilikom preuzimanja nekih PS+monthly naslova nakon isteka pretplate- u smislu da povuce neki naslov isti naslov koji ste kupili ako dodate recimo deluxe verziju montly igre koje nude ali kada istekne pretplata?

Ima GTA5 u biblioteci ps4 verzija, ne znam da li da dodam PS4&PS5 verziju (next-gen ps5 takoreci) da mi ne bi kasnije nastao problem sa kupljenom (nestane iz biblioteke) kada istekne pretplata.
I ne samo zbog GTA vec i drugih potencijalnih naslova u buducnosti (ako imam standard a dodaju deluxe/complete verzije kroz neki monthly)
Bio je Hitman Deluxe ta cena prosli mesec, uzeo zbog VR i onda ga odlože 🤣

Moj slučaj...ako nekom koristi jnfo...
Ističe mi Premium za USA za koji dan i otkazao sam automatsku obnovu.
Sad mi je izašla ponuda za 30% popusta na 112$. Međutim, opcija je samo na Store-u i isključivo za Premijum. Ne postoji opcija za Extra na koji sam hteo da pređem. Kad odem na settings/account/subscriptons tu ima pregled za sva 3 plana ali po regularnoj ceni 😑
A na turskom nalogu mi nude za oko 50$ DeLuxe i Extra.
Tako da krećem da tražim popust za gift card...pa nastavljam i ovu godinu... mada ne znam šta bih novo igrao da budem iskren

Sačekaj da istekne i verujem da će ti ponuditi Extra sa popustom.

Ja juče i danas proveravam da li cu mozda dobiti ponudu da dokupim jos jednu godinu Extra sa popustom, ali nista. Sad skontam da se to nikako nece desiti ako ne deaktiviram automatsku pretplatu, pa sam je sada isključio. Videćemo narednih dana oce li se nesto promeniti, mada iskreno čisto sumnjam.

Juče uzmem dopunu od 50$ na CdKeys i po prvi put naletim na problem. Kupovina prošla sve redovno i kad odem na PS sajt da ukucam kod izbaci mi da je kod već iskorišćen, nema šanse da ga aktiviram. Odmah se obratio njihovoj podršci, oni me uveravaju da su poslali skroz ispravan kod, tražili mi da screenshotujem transaction history sa naloga što sam i uradio ali i dalje guraju svoju priču. Na kraju sam tražio da mi pošalju drugi kod ili da mi refundiraju ovaj što sam kupio jer imaju sve dokaze da ja nisam aktivirao kod.

Jel imao neko nekad sličan problem sa njima? Hoće li mi išta uvažiti ili sam bacio pare?

Uzimam tamo godinama, nikada problem. Javi sta si uradio, ali trebalo bi da ti vrate pare ili novi kod.

Juče uzmem dopunu od 50$ na CdKeys i po prvi put naletim na problem. Kupovina prošla sve redovno i kad odem na PS sajt da ukucam kod izbaci mi da je kod već iskorišćen, nema šanse da ga aktiviram. Odmah se obratio njihovoj podršci, oni me uveravaju da su poslali skroz ispravan kod, tražili mi da screenshotujem transaction history sa naloga što sam i uradio ali i dalje guraju svoju priču. Na kraju sam tražio da mi pošalju drugi kod ili da mi refundiraju ovaj što sam kupio jer imaju sve dokaze da ja nisam aktivirao kod.

Jel imao neko nekad sličan problem sa njima? Hoće li mi išta uvažiti ili sam bacio pare?

Ja kod njih ne kupujem duze vreme uopste bas zbog te price, doduse Steam key je bio u pitanju...
Presaltovao sam se na Kinguin i Enebu za Steam keys (uglavnom posle nekog HB-a ako naleti visak povoljno) odnosno na Enebu za dopunu ako ima povoljne dopune za PSN,
U suprotnom direktno na PSN ga "topujem" preko ppala...

U game centru, pretpostavljam i gamesu, PS5 slim digital verzija 51k. Ima obična i neka fortnite opcija.

Ovaj cena još više obesmisljava pro verziju.

Bilo je i na Ananasu, i jos na to je mogao da se uleti i vaucer od 5 soma...

Ja sam imao isti slučaj sa ENEBA i od tad ih skoro nikad ne posećujem. Doduše, za nekoliko dana su mi vratili pare ali tad je već prošao popust na PS Store.

Sa CD Keys i Pc Game Supply nikada nisam imao ovakav problem. Oni skoro nikad ne daju popuste ali su do sad bili najpouzdaniji. Ali eto..uvek ima prvi put...

Elem, trebalo bi za neki dan da ti vrate pare. Možda je proces malo dosadan..kod ENEBA-e sam morao da im šaljem print screen-ove i slično. Verovatno i će i ovde biti slično ali, do sada, nisu bili prevaranti.

Ako prave problem, ocrni ih na Trust Pilot. Meni se ENEBA javila čim sam ih tamo napušio.

,

Jel Eneba dere vas za proviziju ili to samo mene (nisam ulogovan bio). Neka 3usd na kod od 50 dok na G2A 0.1 usd mi provizija. Inače meni je G2A numero uno u sekundi šalju kod.

Više puta, doduše odavno (pre par godina), međutim, kako plaćam PayPal-om čim su prvi put počeli da me zavlače tražio sam povraćaj novca pd PayPal-a i svaki put su mi oni vratili novac za 5-10 dana. Posle se oni jure sa njima ali to već nije moja stvar. ;) Moraš lepo da dokumetuješ PayPal-u da su ti prodali scam kod i oni to posle završe (makar je tih par puta meni bilo tako).

Kupovao sam kod njih i dalje i nisam odavno imao problem. Najčešće kupujem dopune na offgamers, kod njih nisam imao godinama problema (iTunes i PSN).

Za US kartice uvek proverim allkeyshop. Izlista gde je najjeftinije (uglavnom Kinguin, Eneba, Driffle...) i uglavnom uvek imaju neki kod za popust koji prilikom kupovine skoro negira onaj dodatni fee koji naplate svi ti sajtovi.

Recimo na driffle je trenutno 50$ kartica po ceni od 45,41$, kada izaberem plaćanje paypalom imam i dodatni fee od 4.62$, ali ako unesem kod AKSTOP imam i popust od 5.45$ i finalna cena za karticu od 50$ je 44.58$. I ovako je iz mog iskustva skoro uvek, imaju neki kod tokom cele godine, nevezano sad za Black Friday.

Screenshot 2024-11-25 095058.png

Jel Eneba dere vas za proviziju ili to samo mene (nisam ulogovan bio). Neka 3usd na kod od 50 dok na G2A 0.1 usd mi provizija. Inače meni je G2A numero uno u sekundi šalju kod.
Uvek i skoro na svakom od tih sajtova bude neka provizija, čak primetih skoro u drugoj temi da se razlikuju cene za keyeve vama prikažu u Srbiji i meni U EU (dodaju VAT).

Zato vredi uzimati jedino uz neki vaučer kod koji to praktično anulira.
Bitno je samo da ti ne ostane ona safety pay opcija da mesečnom pretplatom jer to obično vole da umuvaju na kvarno

Sad sam uzeo 25$ + 10$ na G2A izašlo me 31.7 eur od čega je provizija 0.1 usd. Ubedljivo najmanja provizija koju sam imao. Key odmah dostpan eno ih DS i SS se već svlače na konzolu.

Pikirao 35 ali mi on sam izbacio ispod ponudu za 25 i 10 koja kad se sabere je jeftinija. Nekada sam uzimao na G2A iako je skuplje dolar dva od drugih a to je retko samo zbog instant dostupnih kodova.

Ја сам до скора куповао на Eneba по 10$, и испадне 11и нешто. Сад сад узео на G2A и испало је мање од 10$. Eneba изима некакву провизију.

Uzimam tamo godinama, nikada problem. Javi sta si uradio, ali trebalo bi da ti vrate pare ili novi kod.

Moram reći da su ispali skroz korektni, jutros mi poslali novi kod koji radi bez problema.
Slao sam im screenshotove koje su mi tražili pa su oni proveravali taj kod koji mi nije radio.
Jutros šalju mail i izvinjavaju se jer je greška bila do njihovog sistema i tako mi je zapao vec iskorišćen kod.
Sve u svemu, pozitivno iskustvo.

Bas bih se razocarao u njih, a i zacudio da je ostalo na tome.
Meni su cak izlazili u susret i vracali para za igru koje sam kupio, a posle shvatio da je vec imam. Naravno, kodovi su bili neiskorisceni, ali bez obzira, mogli su da budu u fazonu "izvini, ali video si kodove, ne mozemo da razikujemo da ih neces iskoristiti kad ti vratimo pare".

PS Plus igre za decembar su:

GdZ4O8YWIAAzo2x

It takes two je jako lepa igra. Međutim već sam je igrao preko EA pretplate.
Ne sećam se kad je bila neka kasvetna igra poslednji put🤷🏻
Treba ozbiljno da porazmislim o produženju pretplate ako ne nađem nešto povoljno🤔

Pa dobro, uzmete preko Turske i problem resen... :)
Mada se basic ps+ ne isplati, ps+extra jos moze da prodje, mada je na klimavim nogama ako dodatno ne "saseku" katalog za taj tier. .
Za extra tier pritom i ne koristim druge regione - kada se podeli 8e mesecno "rentiranje" igara je prihvatljivo na period od godinu dana...

Kako brale, zar nisu Tursku zakomplikovali max da je skoro nemoguce..

Jesu ali ipak moguće je. Isto tako nepotrebno je cimanje, više nije tolika ušteda na igrama. A i popodnevna gužva po Istanbulu ubija

Stize sony za par dana, pa bih iskoristio trenutne popuste da uzmem PS plus... Napravio sam na kompu US nalog, da li mogu da kupim vaucer na G2A i samo aktiviram iz browsera na sony nalogu, ili moram da kupim regularno na sony sajtu sa US karticom? Ili da kupujem kredit vaucere, da redeemujem na nalogu iz browsera (ako uopste moze) i da tim kreditom uzmem PS plus?

Nazad
Vrh Dno