Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Normalno da se igra, casual, 2h dnevno, svaki drugi dan. :D
Tako i ja sat ili sat i po predveče, ako baš nisam mrtav umoran...
Tim tempom će mi trebat 30tak godina samo da odigram backlog koji sada imam. :)

Zato sam postao strožiji, ako me igra "ne kupi" u prvih sat-sva perma unistall, i ajde na sledeću...
Neki dan sam tako raskrstio sa Judgement i Lost Judgement, jer sam kontao da bih te igre igrao, probao, video ponovo onaj Yakuza trip i tip igre, i ajd' zdravo...

Priznajem da mi preporuka sa foruma za neku igru baš znači, pa neretko takvim igrama dam drugu, pa i treću šansu, ako mi se ne svide na prvu (šifra @lepi kokan hvala za BloodBorne)...

EDIT: Ista priča i sa flmovima, serijama, stripovima... Ako mi ne legne na prvu, nastaviću da ih konzumiram na sveto nikad...
EDIT2: mogli bi mi forumski casualci da se dogovorimo da opikamo neke od tih opuštajućih igara što mogu coo-up

Zato je dobar Premium plan za PS+... moze da se stream-uje igra pa odigram jedn-dva nivoa da vidim je li OK.

Mada sam sam opet krenuo Assassins Creed i to ce da potraje...mada sve vise igrica igram na Story mode jer nemam vise ni vremena ni refleksa da se macujem sa bosovima ceo dan.

BTW, upravo sam dopunio wallet na 119$ pa cemo da vidimo koliko sutra sta ce da se desi. Da li ce da mi produzi za 119 kao sto pise u Next payment.

Koga interesuje, nakon teskog zjeba sa ENEBA-om, sam uzeo dopunu preko uvek pouzdanog Pcgamesupply. Svi ostali - G2a, Royalcdkeys, Allkeys..su u fazonu: ima popust ali ti na kraju naplatimo service fee u visini popusta...

A na Pcgamesupply ako ima popust, svarno je toliki. Obicno nema i naplate sitnu proviziju (52$ za 50$). I bili su 100% sigurni.

Sad su imali popust na dopunu od 10$ 8.5$ za10$..pa sam uzeo 11 dopuna od po 10$ za 93.50 :), nije me mrzelo da ih unosim nakon svega sto mi se desilo :)

Poslednja izmena:
To i meni nije jasno...isto i kod mene

Dopunicu wallet na 120$ pa cu da vidim, sutra mi istice pretplata (tako su me zjbali lopovi iz ENEBE..prodali su mi koriscene kodove... I sad ce da vrate pare, ali prosao voz..poskuplea mi pretplata)

Ako ne moze za 119$, kupicu za 3 meseca pa da se nadam popustu za Bozic...

Evo sad je stiglo i zvaničan mail. Malo ovog pravno ispravnog Engleskog kog treba razumeti.

Ukratko (moje razumevanje):

• ako ti AUTOMATSKA obnova ide PRE 6. novembra proći će po staroj ceni
  • ako ti obnova ide POSLE 6. novebra ići će po novoj ceni
  • ako bilo šta menjaš na pretplati PRE 6. novembra to radiš po novoj ceni uključujući i dodavanje dodatnog vremena

Znači trebalo bi da prođeš po 120. Javi sutra kako je prošlo.
Moja pretpostavka (mada više nada) da će tog 6. da objave popuste (ali naravno na nove cene)-

1694090694310.png

Zato je dobar Premium plan za PS+... moze da se stream-uje igra pa odigram jedn-dva nivoa da vidim je li OK.

Mada sam sam opet krenuo Assassins Creed i to ce da potraje...mada sve vise igrica igram na Story mode jer nemam vise ni vremena ni refleksa da se macujem sa bosovima ceo dan.

BTW, upravo sam dopunio wallet na 119$ pa cemo da vidimo koliko sutra sta ce da se desi. Da li ce da mi produzi za 119 kao sto pise u Next payment.

Koga interesuje, nakon teskog zjeba sa ENEBA-om, sam uzeo dopunu preko uvek pouzdanog Pcgamesupply. Svi ostali - G2a, Royalcdkeys, Allkeys..su u fazonu: ima popust ali ti na kraju naplatimo service fee u visini popusta...

A na Pcgamesupply ako ima popust, svarno je toliki. Obicno nema i naplate sitnu proviziju (52$ za 50$). I bili su 100% sigurni.

Sad su imali popust na dopunu od 10$ 8.5$ za10$..pa sam uzeo 11 dopuna od po 10$ za 93.50 :), nije me mrzelo da ih unosim nakon svega sto mi se desilo :)

Dobro si prošao. Takođe, cdkeys nema dodatnih provizija i gluposti. Ali je trenutno malo skuplji od tog što si uzeo. 93.50$ za 110$ je nakon provizije tvoje banke, ako je ima?

Dobro si prošao. Takođe, cdkeys nema dodatnih provizija i gluposti. Ali je trenutno malo skuplji od tog što si uzeo. 93.50$ za 110$ je nakon provizije tvoje banke, ako je ima?

Ne, banka ne naplacuje proviziju. Ne bi ni smela, to je kao bilo koja druga kupovina karticom.

Moze da naplacuje ukoliko je transaksija u stranoj valuti. Npr u jednoj mojoj banci naplacuju 1.5% na iznos transakcije.

Moze da naplacuje ukoliko je transaksija u stranoj valuti. Npr u jednoj mojoj banci naplacuju 1.5% na iznos transakcije.

Da, tako je, neke banke to rade za transakcije u inostranstvu.Jer ih ino transakcije nešto više koštaju kod VISA-e i MC (mada ih koštaju i RSD transakcije).
Deo banaka naplaćuje samo za kreditne. Neke ne naplaćuju uopšte.
Ali je to generalno bezobrazluk za transakcije koje nisu podizanje keša.
Enivej, moja banka ne naplaćuje.

samo da po ko zna koj put naglasim (Kurčubiću, hvala)
da je Bladborn, i dalje, ubedljivo najpoetičnija igra svih vremena.
A kako Platon reče, "poezija je vrh filosofije"
zaključak jasan...

Evo sad je stiglo i zvaničan mail. Malo ovog pravno ispravnog Engleskog kog treba razumeti.

Ukratko (moje razumevanje):

• ako ti AUTOMATSKA obnova ide PRE 6. novembra proći će po staroj ceni
  • ako ti obnova ide POSLE 6. novebra ići će po novoj ceni
  • ako bilo šta menjaš na pretplati PRE 6. novembra to radiš po novoj ceni uključujući i dodavanje dodatnog vremena

Znači trebalo bi da prođeš po 120. Javi sutra kako je prošlo.
Moja pretpostavka (mada više nada) da će tog 6. da objave popuste (ali naravno na nove cene)-

Pogledajte prilog 403827
Јок. Није се обновило по 119 и ако сам имао пара у новчанику.
Сад ми само нуди опцију по 160.
Значи дабјбмммјкудмјбмидитску кретенима из ЕНЕБА
Видећу шта ћу, вероватно да продужим за 3 месеца Екстра а не Премијум па да чекам неки Божићни попуст...

Baš bezveze.

Znači pretplata je istekla i nisu ni pokušali automatsku obnovu (bila ti uključena?) ili su poslali neko obaveštenje da nije prošlo?

Možda da napišeš neki email supportu. Ništa te ne košta.

Isticr mi u aprilu i verovatno necu produziti. Multiplayer maltene vise i ne igram (niti sta ima zanimljivo), a igre koje su bile sjajna ponuda, sve sam odigrao sto me interesocalo. Ovo so daju, mogu polovno da kupim za male pare najscesce.

Vredelo je pre pola god, sad kad sam se izigrao i kad je poskuplajlo - ne vredi

Kako najlakše proveriti šta imam trajno, a šta je vezano za PS+?

Pretpostavljam da treba da se izlogujem sa trenutnim PSN nalogom i da ubacim neki bez PS+pretplate.

Baš bezveze.

Znači pretplata je istekla i nisu ni pokušali automatsku obnovu (bila ti uključena?) ili su poslali neko obaveštenje da nije prošlo?

Možda da napišeš neki email supportu. Ništa te ne košta.

Никакво обавештење...ни писма ни разгледнице...
А подршка преко мејла не постоји за америчке налоге. Има неки мејл на српској Плејстејшн страници али не верујем да их се тичу америчке претплате.
Видећу шта ћу. Можда узмем Екстра 3 месеца до Божића. Можда потражим неки бољи попуст на допуну, тако да ме допуне искоштају 119.

Za US nalog imas live chat podrsku, neko US radno vreme je u pitanju i obicno ima 500 ljudi u redu ali ako docekas odgovaraju i pomazu ako je situacija takva da mogu da pomognu.

Pisi im na tviteru, odgovaraju relativno brzo

Da, da, to im je zvanican nalog za support

Pozdrav, ako nije dobro mesto za pitanje/savet, recite pa cu obrisati i prebaciti na odgovarajucu temu. Posle 2014. sa Ps4 sam presao na Ps5. E sad, posto sam u medjuvremenu nesto prodavao pa brisao, uglavnom sad na Ps5 treba sve ispocetka da radim, pravim nalog, kupujem pretplatu. Godinama sam imao Uk nalog, da li ponovo praviti na Uk ili na Usa? Sta se vise isplati sa cenama? Iskreno, i zaboravio sam kad sam pravio nalog, da li se u adresu stanovanja upisuju pravi podaci ili ide neka rendom Us ili Uk adresa? I na kraju, s obzirom da sam
Gledao cene ps+ pretplata i da na Kp uglavnom prodaju neke pretplate tj nalog sa pretplatom, gde je najpovoljnije uzimati pretplate ? Na sajtovima tipa cdkeyz ili kupovati vaucere pa preko konzole ? Malo me bune te pretplate sa nalozima, pretpostavljam da suto hakovani nalozi pa ne bih ni da se zamaram sa tim.
Hvala

Imas za 7k proverenu varijantu ceo nalog PS+ Extra.

PS mozda te je vec kontaktirao neko sa tom ponudom :)

Pozdrav, ako nije dobro mesto za pitanje/savet, recite pa cu obrisati i prebaciti na odgovarajucu temu. Posle 2014. sa Ps4 sam presao na Ps5. E sad, posto sam u medjuvremenu nesto prodavao pa brisao, uglavnom sad na Ps5 treba sve ispocetka da radim, pravim nalog, kupujem pretplatu. Godinama sam imao Uk nalog, da li ponovo praviti na Uk ili na Usa? Sta se vise isplati sa cenama? Iskreno, i zaboravio sam kad sam pravio nalog, da li se u adresu stanovanja upisuju pravi podaci ili ide neka rendom Us ili Uk adresa? I na kraju, s obzirom da sam
Gledao cene ps+ pretplata i da na Kp uglavnom prodaju neke pretplate tj nalog sa pretplatom, gde je najpovoljnije uzimati pretplate ? Na sajtovima tipa cdkeyz ili kupovati vaucere pa preko konzole ? Malo me bune te pretplate sa nalozima, pretpostavljam da suto hakovani nalozi pa ne bih ni da se zamaram sa tim.
Hvala

Колико пратим, све што је јефтиније на КП је турско..и налози и игре.Мада су и они сад поскупели.
Али ако имаш турски налог не можеш сам да правиш допуне новчаника и купујеш у продавници (ако немаш турску картицу). Увек ћеш морати преко огласа и слична довијања.
Можда је најбоље да имаш два налога...УСА и Турска.
Годишња претплата је и поред поскупљења јефтинија преко Турске.
А на УСА можеш сам да купиш кад ти одговара.

Za informaciju..ako neko bude imao sličan slučaj: ENEBA mi je vratila pare koje sam dao za PSN dopunu od 100$ a oni mi poslali već korišćene kodove.
Posle otprilike 5 dana.
Komunicirali su preko nekih bot-ova...vidi se da je svaki mail auto-generisan.
Vratili su direktno na karticu kojom sam platio. Ali moraš da naglasiš kad tražiš da ti ne vrate u njihov wallet.
Naravno, lopovi su me skratili za 5 evra jer...sitna slova
Sve jedno su me zjbli jer mi za to vreme istekla pretplata za PS Plus Premijum. Sad sam uzeo 3 meseca EXTRA...do Božića...
A ENEBA sam nacrnio na Trustpilot...čisto da mi bude lakše ...

Ali nije tu Eneba kriva vec tvoja banka. Ako si platio dinarskom karticom onda ti je kupio evre po najgorem kursu - a posto su ti oni vratili evre banka ih je pretvorila u dinare po opet najgorem mogucem kursu i tu bude oko 5e razlike... Desilo se i meni jednom, od tada placam eur karticom

Јок, Лопови из ЕНЕБА су криви..чак и помену негде да не враћају неку измишљену накнаду.
Банка рачуна по средњем курсу кад ти стигне задужење.
Процес иде овако... платиш у ЕУР, Виза и МЦ проследе банци задужење у ЕУР и они ти скину по средњем курсу.
Ако платиш у $...Виза и МЦ то прерачунају по неком свом курсу у € и пошаљу твојој банци а они ти скину по средњем. Али ту буду мање разлике.
Мања разлика може да се јави и ако се много промени курс од дана куповине до дана кад стигне наплата. Јер ти банка уради резервацију по једном средњем курсу а наплати по другом. Али то се сад ретко дешава.
А кад ти враћају паре опет иде по овом систему горе. Банка ти по средњем курсу врати колико им је стигло.
Осим ако ти немаш рачун у некој посебно лоповској банци.

Da ne mislis da pricam napamet, evo u prilogu dve transakcije i odgovor savetnice iz Intese.

Miloše,

Proverila sam sa kolegama, u pitanju je razlika zbog kursa i povraćaja sredstava iz inostranstva.

Da biste izbegli ovakve situacije zbog kursnih razlika kad kupujete nešto u inostranstvu ,najbolje bi bilo da kupovinu obavljate sa visa elektron karticom vezanom za devizni račun.

Prilozi

• Screenshot_20230910_210619_Gmail.jpg
    Screenshot_20230910_210619_Gmail.jpg
    100.9 KB · Pregleda: 56
Ја сам радио годинама у банци у Сектору платних картица. И овог нема у нпр. АИК банци.
Ако је у Интези заиста тако, онда немам речи. Треба да промениш банку.

Pa sta da vam kazem, vecina se ovde bori da se ukinu diskovi i napadaju me kad kazem necu digitalnu verziju igre i eto vam sad. Za mesec dana moze nekome dunuti, kazu necemo srpske kartice nigde i ukidamo vaucere.

I dalje sam ljut sto nema disk od Baldurs Gate 3

We were expeditions: The FriendShip je besplatna, ali (makar kod mene) ne može da se instalira preko aplikacije sa mobilnog (videti sliku), već mora sa konzole (preko pretrage, pa na dugme sa tri tačke i onda da se izabere prva verzija).

Deluje interesantno.
Screenshot_20230914_163923_PS App.jpg

Pitanje... prijatelj kupio sinu cetvorku i pricao sam mu o pretplatama, i to ga zainteresovalo, ono sto me zanima koja je sad cena onog srednjeg paketa i jel jos uvek moguce kupovina preko cdkeys?

Nazad
Vrh Dno