Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Sad me zove jedan drugar sto nije na forumu ima staru verziju ps5 prestao juce da mu cita diskove dali neko zna sta moze da bude i dali moze da se sredi to?
Drugar ima ps5 staru verziju sa cd-om.Malopre me zove kaze prestao da mu cita diskove.Dali neko zna sta moze da bude i dali moze da se sredi to?

Poslednja izmena:
Sad me zove jedan drugar sto nije na forumu ima staru verziju ps5 prestao juce da mu cita diskove dali neko zna sta moze da bude i dali moze da se sredi to?
Drugar ima ps5 staru verziju sa cd-om.Malopre me zove kaze prestao da mu cita diskove.Dali neko zna sta moze da bude i dali moze da se sredi to?
Mislim da ne moze niko sa sigurnoscu da ti kaze jel moze da se sredi,
Korak 1 neka uradi rebuild database da nije do softvera. ako to ne upali mora da se otvori PS da se pogleda da nije nesto banalno, u krajnjem slucaju mora da se otvori popravi/promeni BR citac.

Stigli budget TMR analozi. Bolje rezultate imam preko hall senzora, mada opet videcemo kako se ponasaju na samoj konzoli. Negde sam i procitao da su i povukli proizvodnju ovih prvih serija jer su imali problem sa range na Y osi.
Pogledaj ovo za rešenje:

Inače, pojavila se i nova alternativa: HALLPI TMR - navodno treća smena ovh koji proizvode za gulikit :)

Da li je možda neko koristio Aimzenix Monster ili XIM Matrix na PS5? Isključivo me zanima kako se adapteri ponašaju sa RPG igrama (BG3 npr) pošto mi je suludo igranje igara ovog tipa na kontroleru.

Nisam igrao BG3 ali po netu pišu baš hvalospeve za igranje na džojstiku

Znam sta pišu, ali ako probaš jednom na M&K i pređeš na kontroler iskustvo je vrlo mazohistično. Isto važi i za Space Marine 2. Za FPS igre nema potrebe ni trošiti reči.

Sve je stvar navike i tvoje tvrdoglavosti.

Trebalo mi je ravno nedelju dana da se naviknem na gamepad u FPS igrama i posle toga sam ih igrao redovno na konzoli, čak i multiplejer.
Da zahteva malo volje i strpljenja, da, ali daleko je od mazohizma.

Moze da se igra ali nikad nije idealno, posebno u "twitch" shooterima.
Probao Doom, presao CoD na dzojstiku - generalno izbegavam kad god je moguce.

Ja o tome i pričam ovde, ne tvrdim uopšte da nije moguće, samo komfor i kontrolu koju imaš sa M&K ne možeš da imaš sa kontrolerom, bez obzira koliko ga masteriraš. Jednostavno neke igre, u zavisnosti od žanra, se bolje/lakše igraju tako.

Poslednja izmena:
Mislim da je razlika vidljiva jedino u MP igrama i to samo ako se trudis da budes bas bas dobar. Za SP ja ne osecam vise razliku, igram sve najnormalnije na dzojstiku, cak i casual MP, tipa Fortnite sa drustvom, skroz lagano na dzojstiku, prakticno mi sad teze na M+K jer se odvikao skroz.

Ma sve jasno, samo računaj da sam boomer koji hoće pc-like komforizam. Malo slobodnog vremena imam, neću da ga trošim na navikavanje na kontroler.

Inače, izgleda mi da ovaj XIM Matrix nema konkurenciju, možda mu dam šansu.

Mislim da deo navikavanja za npr napucavanje na kontroleru treba da krene igrajući neke 3rd person igre koje imaju i pucanje, ali gde ne moras da budeš ultra precizan. Posle nekoliko takvih igara pohvatas malo šta i kako i dobiješ bar deo tog nekog osećaja za nišanjenje koji će ti posle služiti za igre gde se traži veća preciznost, pa na kraju i ozbiljnije FPS igre.

Doduse, smatram da i nakon par godina igranja na kontroleru ne bih dostigao M+K nivo, pa mi je nejasno kako je @baltam0s uspeo da se navezba za nedelju dana. Mora da mu je to neki superpower, jer nemam drugo logično objašnjenje 😅

Eh sad, nisam rekao da sam dostigao M+K nivo, samo da sam komforno mogao da igram Titanfall 2 kampanju, a nakon toga i MP te iste igre :)
Da se razumemo, nije uporedivo u smislu veštine - gamepad ima i neki aim assist i pitaj boga za razliku od M+K. Ali da mogu da igram i da mi to ne smeta i ne predstavlja problem, to svakako.

Ne bih se usudio da kažem da sada mogu da pobedim ili da sam bolji od nekoga na M+K.

Ali m,ogu da kažem da se potpuno slažem sa tvojim pristupom - krenuo sam Division i Ghost recon, Uncharted i Horizon, pa posle FPS.

Nisam mislio da si dostigao nivo M+K, vec da si dostigao bilo kakav zadovoljavajuci nivo tako brzo.

Meni je to
Animated GIF

Ma sve jasno, samo računaj da sam boomer koji hoće pc-like komforizam. Malo slobodnog vremena imam, neću da ga trošim na navikavanje na kontroler.

Inače, izgleda mi da ovaj XIM Matrix nema konkurenciju, možda mu dam šansu.
Javi kada kupiš kako si zadovoljan. Igram na gamepadu i nemam problema mada bih neke igre igrao na MK. Npr System Shock drugi prelaz bi igrao MK.

Ja kad sam prelazio sa PC na PS bio sam u fazonu da neću znati ništa da igram, do tad preko kontrolera igrao samo FIFU.
Prvo i osnovno jeste da se u svakoj igri isključuje "Aim Assist", teže je tako u početku ali se mnogo brže navikne.
Prvi FPS koji sam obrnuo preko kontrolera jeste Metro Exodus i to na Ranger Hardcore težini. U početku svakako trebalo malo privikavanja ali posle ide lagano.
Sad skoro pa sve igram tako, jedino šta ne bih mogao da igram preko kontrolera je verovatno DOOM ili neka tako slična brza FPS igra gde sve na svakom koraku pršti od akcije.

Doom Eternal je poslednji FPS na kontroleru koji sam igrao i stvarno ne pamtim veću frustraciju.
Rastegli smo ga malo, suština je tu, naravno da nije reč o tome da li može da se igra na kontroleru već da li postoji želja za navikavanjem.
Merkam XIM Matrix, nadam se samo da će uspeti da stigne pre nove godine.

Doom Eternal je poslednji FPS na kontroleru koji sam igrao i stvarno ne pamtim veću frustraciju.
Rastegli smo ga malo, suština je tu, naravno da nije reč o tome da li može da se igra na kontroleru već da li postoji želja za navikavanjem.

DOOM je možda najgora varijanta, jer je jedna od retkih igara dizajniranih sa m+k kombinacijom na umu.

Brzina i vertikalnost jednostavno to zahtevaju.

99% ostalih naslova koji izlaze i za konzole, pa i onih fps je dizajnirano sa kontrolerom na umu, te je njihovo igranje na m+k prelagano i nema nekog smisla.

i ja igrao doom eternal na ps5, pre 15-20 dana ga zavrsio... navikao sam se u sustini na aim, ali mnogo bih bolji bio na misu... ali je igrivo i ovako...

Ја сам у задња два месеца играо два Doom на PS5, овај задњи чекам да буде на попусту.

Javi kako radi,ja sam odustao od kupovine zato sto se niko na forumu se nije javio da ima XIM.
A igram BF2042 aktivno.

Dobre vesti

Имам чудан проблем кад играм Вичера 3.
Десна печуркица на џојстику служи да се камера ротира.
И кад покренем игру као да се печурка заглавила и да стално ратира камеру у леву страну.
Прво сам мислио да је до џојстика,али иста ситуација се дешава и са другим џојстиком.
Покренем Бетлфилд 2042 и ту тај проблем немам,нема ни на Пес-у ни на Фортнајту.
Само у Вичеру.
Где може да буде проблем?
Ево мали клип како то изгледа.

Nazad
Vrh Dno