Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

KP. Radnje manje-više iste cene u dinar.

Sad kreće igranje na Portalu i ako nemaš PS5 (uz PS+ Premium), ovi su nešto čuli ali ne znaju šta tačno i onda ispadne ovakva glupa vest.

Jel pokušavao ko da kači na PS5 slušalice/zvučnike a da nije klasika na HDMI ? Prvo sam probao Steelseries Arctic 1 Wireless, uredno prepozna PS5 dongle, rade slušalice nekih par minuta i onda ide pucanje zvuka, distorzija, užas. Do slušalica nije, isto se dešava i kad probam NZXT Reley zvučnike (u PS5 ubodem Dragonfly Black USB DAC koji uredno prepozna) međutim ista stvar i na zvučnicima. Sony Pulse radi kako treba, očekivano...

Ne znam da li ti to odgovara, ali ja za igranje na PS5 koristim BT slušalice povezane na televizor. Zvuk se normalno reprodukuje, nisam imao nikakvih problema.

Jel pokušavao ko da kači na PS5 slušalice/zvučnike a da nije klasika na HDMI ? Prvo sam probao Steelseries Arctic 1 Wireless, uredno prepozna PS5 dongle, rade slušalice nekih par minuta i onda ide pucanje zvuka, distorzija, užas. Do slušalica nije, isto se dešava i kad probam NZXT Reley zvučnike (u PS5 ubodem Dragonfly Black USB DAC koji uredno prepozna) međutim ista stvar i na zvučnicima. Sony Pulse radi kako treba, očekivano...

Čudno što Dragonfly ne funkcioniše normalno, ja sam recimo sličan problem imao sa Questyle DAC-om kad sam spajao osetljivije slušalice sa mojim fonom preko njega. Na kompu radi normalno, testirao na ortakovom Ajfonu isto radi normalno, al moj fon je star.

Moj način bypass-a igranja sa PS5 i zvukom je uz HDMI audio ekstraktor, preko optike spojio FiiO K5 Pro i sluške na njega, i onda povezao sa PS5. Zvuk je bio solidan plus sam imao kontrolu.
Međutim, sad kad imam AVR vidim da je to prava stvar, pogotovo jer preko ekstraktora konzola ne prepoznaje da su slušalice u pitanju.

Imam ja Steelseries Arctic 1 Wireless, povezane preko dongle-a, kada sam ih koristio nisam imao problema, uglavnom po par sati igranja.

Gde ubadas dongle? I meni je pulse 3d bagovao dok nisam dongle izvukao sa produznim usb na bolje mesto. Sad mi se desava da mikrofon prekida vrlo cesto, iako sedim na mozda 3 metra od njega i nista nema izmedju..

Koristim steelseries arctis 7p+ vec 2 god...nikakvih problema nisam imao

Gde ubadas dongle? I meni je pulse 3d bagovao dok nisam dongle izvukao sa produznim usb na bolje mesto. Sad mi se desava da mikrofon prekida vrlo cesto, iako sedim na mozda 3 metra od njega i nista nema izmedju..
Na nepunih metar je razdaljina, nije to problem. Vidim po netu da dosta ljudi ima probleme ali da rješenja izgleda nema, jednostavno je konzola "osjetljiva" na non-sony-eve produkte pa neki rade kako treba (kao recimo Arctis 7P+ na kojima i piše da su PS5 deklarisane), dok recimo moje Artic1 ne rade kako treba, niti NZXT zvučnici.

Jesi prpbao oba USB ulaza? Prednji i zadnji i eventuqlno usb-c pa adapter?

PS5 ne podržava UAC2 uređaje, i to dosta ograničava kompatibilnost. Uopšte se nisu iscimali, petica čak nema ni optički port što je ps4 imao (i koji sam lagano koristio).
AVR+eArc je jedino rešenje koje ne izaziva glavobolje, rekao bih. Ovo ostalo je sub-optimalno, jer BT ili sluške preko kontrolera rezultuju u lossy zvuku, i veoma često mnogo tišem nego što bi igrač hteo.

Evo kako meni stoji dongle, ali i dalje sranje cesto prekida..20241129_130650.jpg

Sluške preko kontrolera rezultuju u lossy zvuku, i veoma često mnogo tišem nego što bi igrač hteo.

Koristim sluške ubodene u kontroler i zvuk je fantazija. Jeste, po defaultu je zvuk toliko tih da je neverovatno ali treba direktno preko sound opcija na konzoli da se gurnu slajderi kako kome odgovara. Ja npr. sad nema šanse da igram bilo šta sa slušalicama pojačanim na max koliko je jak zvuk.

Zavisi od impedanse slušalica, i osetljivosti. Moje iBasso SR2 su nerealno tiho zvučale, njima je potreban pojačivač, a onda su fenomenalne. Svakako, u pitanju je kompresovan zvuk preko kontrolera bez obzira na glasnoću.

PS5 ne podržava UAC2 uređaje, i to dosta ograničava kompatibilnost. Uopšte se nisu iscimali, petica čak nema ni optički port što je ps4 imao (i koji sam lagano koristio).
AVR+eArc je jedino rešenje koje ne izaziva glavobolje, rekao bih. Ovo ostalo je sub-optimalno, jer BT ili sluške preko kontrolera rezultuju u lossy zvuku, i veoma često mnogo tišem nego što bi igrač hteo.
Njihove sluške rade savršeno. Pored toga AVR Atmos majka mara.

Momci, storage kaput pa jurim dodatni diskic. Jel ovaj moze da se utera?
SAMSUNG 990 PRO 2TB PCIe NVMe M.2 MZ-V9P2T0BW - SSD

4TB prava sitnica kolega😇😇😇.

Која је конкретно поента толиког ssd?
Ја сам додао 1TB Kingston fury, имам 20 игрица, од тога тренутно играмо клинац и ја неких 4. 10ак сам прешао али и даље стоје на диску.

Evo kompletne liste, neka bira najjeftiniju opciju.... Rekao bih da je to obicno Kingston kc3000 ili Crucial P5 plus

ruenaXBmBg85tRrgzRJAu-1200-80.png.webp

Posle onih proslogodisnjih desavanja sa 990pro, ja bih pre isao na WD ili Seagate, eventualno i Kingston Fury ako bas hoces top tier performanse i pouzdanost...
Mada su WD i Crucial nesto topli, dok Seagate i Fury nesto hladniji SSD-ovi sa vecim TBW-em ako me pamcenje dobro sluzi...

U principu moze da vozi i SN770 black, koliko sam video nema razlike, cak je i DF vozio sn770 black bez problema...

Sta je bilo sa 990 pro?
Nista strasno, imali neki bug/feature gde su im SSD-ovi radili u leru tj imali velike upise i smanjivali health bez znanja korisnika...
Pogadjalo je izgleda 980/990 serije ali su navodno resili kroz update fw-a... Koliko je reseno kroz update ne bih ulazio.
U principu ne bih uzimao Sammy ako nije jeftiniji od konkurencije (a nije), niti imam poverenje u njih (doduse 2x1tb Evo mi stoje u desku i sljakau bez problema za sada)
Takodje i ADATA ssd-ove bih izbega jer oni bas saraju sa revizijama (guraju losije komponente)

Ja bas tada prosle godine kada je bila vest za Samsung uzimao SSD za PS5 po drugi put, prvi je bio 1tb wd 850x, drugi od 2tb-a je bio Kingston Fury+bequiet mc1.
Iako sam mogao za slican novac da uzmem 990pro sa preinstaliranim heatsinkom

Nazad
Vrh Dno