Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

^
Iskreno, kao što u članku piše, ovo više izgleda kao ultimativni cheat, ali verujem da bi za casual gamere bila prava stvar :D

Zdravo, imam pitanje ako mi neko moze pomoci. Bila sam u game centru jer zelim decku kupiti ps5 i oni su mi rekli da ne uzimam digital verziju jer “ne moze da se placa nasim srpskim karticama” i da bi morao da kupuje kao neke vaucere gde je 50$ koje dobijes na toj kartici 9500 dinara. A onda su mi u gigatronu rekli da to nije istina i da moze normalno da se placa karticom online. Da li moze ukoliko je neko iz Srbije i ima digitalnu verziju da mi objasni da li moze da se placa karticom ili ne
Hvala unapred

Na primer, napravi nalog sa US regionom, ode na G2A i karticom kupi digitalni kod za dopunu walleta i onda sa tim iznosom kupuje igre ili pretplate. To je izvodljivo. Srpski region ne postoji.

Zdravo, imam pitanje ako mi neko moze pomoci. Bila sam u game centru jer zelim decku kupiti ps5 i oni su mi rekli da ne uzimam digital verziju jer “ne moze da se placa nasim srpskim karticama” i da bi morao da kupuje kao neke vaucere gde je 50$ koje dobijes na toj kartici 9500 dinara. A onda su mi u gigatronu rekli da to nije istina i da moze normalno da se placa karticom online. Da li moze ukoliko je neko iz Srbije i ima digitalnu verziju da mi objasni da li moze da se placa karticom ili ne
Hvala unapred
Blago decku kada dobija takav poklon pre svega. Nije problem za igre ni kao sto je napisano iznad, a ni preko KP oglasa ako zeli da prodje povoljnije i kupuje naloge sa igrama od nasih trgovaca. Primaju uplate na racun npr. Mozes na eponuda sajtu da proveris gde je konzola najpovoljnija trenutno.

Hvala unapred
Као што су ти већ изнад мог коментара рекли, исплативија ти је дигитал опција јер може да направи налог на САД и да купује допуне за налог па да с тим купује игрице, а може и налоге да купује код наших продаваца, у оба случаја ће проћи јефтиније него кад би куповао допуне и игрице у нашим радњама. Ако му није пресудно да поседује дискове, онда нема ни смисла куповати то кад ће давати много више пара на игрице него овако.

Допуне у нашим радњама су 50%скупље него да купи на "неким" сајтовима. Купи допуну (гифт картицу) и тиме напуни новчаник. Онда купује игрице на PS store. Или купије налоге са игрицама што испадне јефтиније.
Ја више волим да имам игрице на мом налогу.
Што се диска тиче, ја имам диск верзију, у почетку сам куповао дискове јер су били јефтинији од дигитални игрица, али сад видим да је дигитал много комфорније ако игра више игрица у исто време.

Poslednja izmena:
Ja imam digital i sve je kako kazu kolege iznad. Nadjes sajt koji prodaje gift kartice (ja licno koristim g2a bez problema duzi niz godina za mnoge stvari), svi takvi sajtovi primaju nase kartice. Kupis gift karticu za region gde je registrovana konzola u mom slucaju US o tome mora da se vodi racuna. Posle toga je prilicno prosto na psn sajtu regije gde je nalog i za cinu regiju je uzeo gift karticu se unese kod i to je to. Ovaj nacin je daleko jeftinije nego bilo koja kupivina kod nas u radnjama ma sta oni pricali.

Ako dečko ima ili je imao ps4 biće mu sve jasno kako funkcionišu dopune i kako se igre kupuju.
U svakom slučaju kako su kolege gore i objasnile, sve može samo je malo gimnastika, nije samo poveži karticu i plati

Da li je za kupovinu dopune i dalje potrebna isključivo recimo internet kartica banke Intesa ili moze i sa običnom debitnom da se kupuje ?
Pre par godina sam morao da kupujem samo sa Internet karticom povezanom za devizni račun...

Ako kupuješ kodove na (npr) G2A, onda nije neophodna, svaka debitna će odraditi posao.

Pozdrav svima,
Imam aktivnu premium pretplatu do avgusta meseca naredne godine. Pitanje je sledeće: Da li je moguće kupiti u međuvremenu novu pretplatu (recimo extra) ?
Znači, da li bi mi ta nova pretplata bila aktivna po isteku perioda aktivne pretplate trenutno, ili.... ? Pitam zbog eventualnih popusta za pretplate u periodu nastupajućih praznika.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Nikad nisam probao, pa ne znam da li moze da se kupuje nizi nivo pretplate dok si na visem. Negde sam procitao da ne moze. Svakako ako si na premium, mozes da narokas koliko god hoces premium (mozda postoji neki limit), a isto vazi i za extra kad si na extra.

Ono sto znam je da ne ocekujes da ces dobiti popust za praznike posto vec imas aktivnu pretplatu koja ti ne istice uskoro. Ne znam, ali mislim da je to bilo moguce ranije, ali od prosle godine toga vise nema. Osim u slucaju da mozes da kupis extra dok ti traje premium, pa oni to vide kao novu pretplatu i tu ti daju popust, ali u to cisto sumnjam.

E sad, pogledah ovaj clanak iznad i ispada da se talozenjem pretplata dobija neki popust, za sta prvi put cujem. Morace da se istrazi malo.

Izvini, prevideo sam činjenicu da hoćeš da spustiš nivo. Javi baš svoja iskustva, uvek postoji šansa da Sony promeni uslove korišćenja (na našu štetu najčešće).

Xbox 10-12 godina ne izbaci krstenu ekskluzivu koja bi privukla igrace i otkinula konkurenciji deo baze igraca... Cudi me da bilo sta ima da kritikuje konkurenciju.
A ne cvetaju im ruze sa Xbox game pass-om i nije im finansijski isplativ/odrziv sem ako drasticno ne podignu cene pretplate - sto je vise puta procurelo.
Jedina pozitivna stvar je broj backwards compatible naslova i za sada jos "isplativ" broj naslova tj cena pretplate za PC game pass.
Mada i Soni vise ne interesuje ekskluzivnost, vec sto veca multiplatformska zastupljenost i cist profit makar i na stetu svoje "zajednice".
O podizanju cena za digitalne igre tek ne vredi pricati - i buducnost ka kojoj se ide je rentiranje igara kroz godisnju pretplatu i handheld gaming. (citaj neposedovanje igara/licenci)

Svakako kako god da se okrene ide se na stetu nas igraca tako da to konzolno prepucavanje Xbox vs Sony ostaje za plebs koji ce tek kasno da shvati "ko je izvukao kraceg"...

A onda na sve to izbace concord na koji su pljunuli tonu para, da bi ga ugasili posle fazon 2 nedelje 😄

Ma to je neka štela izvalčenje para od EU i Sonija. Sva druga objašnjenja su mi suluda. Zašto li je Ryan zapalio pre pola godine?

U svim prodavnicama u HU moze da se uzme u slobodnoj prodaji ps5 pro.. nadam se da ce nesto skontati oko svega ovog. Za ps5 sam se skoro tukao u prodavnici :)

Ima li načina prebaciti save file sa jednog naloga na drugi u okviru istog PS5?

Nije kao da je IGN reper za bilo šta, ali ovaj video u jednom minutu donekle objašnjava našu diskusiju na prethodnim stranama :)

Ima par igara u kojima se poboljsavaju performanse (FF7 recimo) uz zadrzavanje "graphical fidelity" ali je upitno za vecinu da li je vredno doplate od 500e.
Nije bas da nemamo dovoljan broja remastered naslova koji ce bez problema raditi na PS5 do izlaska PS6 za neke 3 godine...

Kupio sam pre par meseci PS5 Slim i ne pada mi na pamet da menjam na PRO zbog 60fps-a na GTA 6...
Verujem da ce igrica izgledati brutalno i na PS5 slim a sad dal cu da gledam dal je voda providna i dal se vidi kamen ispod ili dal je onaj oblak onakvog oblika i kisa itd.. Bole ce me levo da ne kazem sta dok pljackam i gazim ljude kolima.
Spajdermen,God of War i ghost of tsushima su izgledali fenomenalno na ovoj konzoli zaista..
Ko nema PS5 nek uzima PRO ali ko ima PS5 nemoj slucajno da se zajebao i uzeo PRO bukvalno nista nece dobiti novo toliko primetno.. Ovo je moj savet

@Lux92
Nemoj tako! 30 fps-a je zastarelo, kako možeš tako! Igraj ovako! 60 fps! To moze jedno PRO ultra next-gen, a i ako neka igra to ne podržava pa ne može na PRO, ipak može nego se ne vidi! :cool:

Uzeh i ja Sony 5 Pro danas iako imam Sony 5. Upalio Diabla 4 i stavio na veće detalje kao ono slajd šou. 😂
Znam znam nije igra još optimizovana ali eto. Videcemo kako se ponaša u odnosu na standardnu peticu.

Nazad
Vrh Dno