Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Zasto bih prodavao PS5 i prelazio na Pro.. realno nista. Ako bude Gta 6 u 60fps, jedino zato bih razmislio.

Other enhancements include PS5 Pro Game Boost, which can apply to more than 8,500 backward compatible PS4 games playable on PS5 Pro. This feature may stabilize or improve the performance of supported PS4 and PS5 games. Enhanced Image Quality for PS4 games is also available to improve the resolution on select PS4 games.
Ovo mi jedino zvuči primamljivo, za igre poput RDR2 i Bloodborne.
Videćemo kada izađe više informacija.

Ovakva cena "opravdana" samo uz nove naslove, a s obzirom na dug sušni period ... moguće i da valjaju nešto, tj. lansiraće iste, uzeće makaze za živu ogradu i počeće šišanje kao na traci ...

Ja ne znam ni koja poenta je ovog pro modela kad ni za obican nemaju igre, sve neki remasteri, remake starih igara sa PS4. Nisam pipnuo konzolu već mesecima unazad, poslednje u čemu sam uživao je GoW Ragnarok, sad mi PS5 skuplja samo prašinu.

Ono sto mene zanima je ako kod nas nisu prodavali digital pod opravdanjem da nema store-a, da li ce uopste biti moguce kupiti pro verziju jer je ona po defaultu bez diska...

I kod nas naravno digitala neće biti ni za lek, a cena klasične će biti jedno 20% jača od preporučene.

@shomiNBGD Eto ideje za bundle, dugo ga naši prodavci nisu imali, Digital + Disc Drive + dodatni džoj + Astrobot samo za 130.000.

Ja ne znam ni koja poenta je ovog pro modela kad ni za obican nemaju igre, sve neki remasteri, remake starih igara sa PS4. Nisam pipnuo konzolu već mesecima unazad, poslednje u čemu sam uživao je GoW Ragnarok, sad mi PS5 skuplja samo prašinu.
Upravo to. Cela ova konzolna generacija je za bacanje. Ja i dalje nemam razlog za PS5 a pre sam uvek kupovao nov playstation posle godinu dana od izlaska

Oh No Wow GIF by The Great British Bake Off

Uh, malo sam iznenadjen cenom, ocekivao 600e max, ovo ce kod nas 120K da kosta. Cena tu i tamo nije presudna, veci problem su igre.
Prezvakane naslove vec tonu godina nikoga ne zanimaju. Sve vec vidjeno kroz remastere, remake-e, pc portove itd.
95% igara prikazanih su vec na PC-ju. GTA VI ok, ali gde su jos igre za sledecu godinu, hocu nesto da igram u medjuvremenu.
Videcemo sta ce da najave uskoro, sama prezentacija i cena ce postati meme ocekujem, videcemo kako ce da odreaguju, mozda za praznike i snize cenu.
Svakako nema ama bas ni jednog razloga uzeti ovo u preorderu, ili do izlaska GTA VI.

Astro Playroom for free, demo koji je vec 4 godine star. Bolje da su dali full Astro Bot igru uz konzolu, vec preloadovanu, jer tako mali studio, razvalio, GOTY da nije Wukonga.
O dodatnom placanju za disk drajv i postolje, nemam komentara. Ocekivao sam i popust na postojeci PS5, u Apple stilu sa starim modelom telefona, ali no no...

Idem da zagrlim svoj PS5 sada, koliko je dobar! :D

Kako užasna generacija. Il' sam ja ostario malo..

I kod nas naravno digitala neće biti ni za lek, a cena klasične će biti jedno 20% jača od preporucene.

Ne postoji klasicna, sad je jedna jedina verzija kao i slim i opciono disk drajv koji moze da se dokupi

Sto se mene tice ja sam ocekivao cenu od 650, 800 je bas bezobrazno.. msm, prodavace se svakako i to, ali verujem da ce vise da boostuje prodaju obicne konzole jer nije duplo bolja iako je skoro duplo skuplja (osim ako i ona ne poskupi opet)..

Oh No Wow GIF by The Great British Bake Off

Uh, malo sam iznenadjen cenom, ocekivao 600e max, ovo ce kod nas 120K da kosta. Cena tu i tamo nije presudna, veci problem su igre.
Prezvakane naslove vec tonu godina nikoga ne zanimaju. Sve vec vidjeno kroz remastere, remake-e, pc portove itd.
95% igara prikazanih su vec na PC-ju. GTA VI ok, ali gde su jos igre za sledecu godinu, hocu nesto da igram u medjuvremenu.
Videcemo sta ce da najave uskoro, sama prezentacija i cena ce postati meme ocekujem, videcemo kako ce da odreaguju, mozda za praznike i snize cenu.
Svakako nema ama bas ni jednog razloga uzeti ovo u preorderu, ili do izlaska GTA VI.

Astro Playroom for free, demo koji je vec 4 godine star. Bolje da su dali full Astro Bot igru uz konzolu, vec preloadovanu, jer tako mali studio, razvalio, GOTY da nije Wukonga.
O dodatnom placanju za disk drajv i postolje, nemam komentara. Ocekivao sam i popust na postojeci PS5, u Apple stilu sa starim modelom telefona, ali no no...

Idem da zagrlim svoj PS5 sada, koliko je dobar! :D
Jedino Death Stranding 2 i GTA 6 sto si rekao sledece godine.

700$ nije isto sto 800E. Zbog cega je u Evropi skuplje skoro 150E ?
Zato što se u US cene ističu bez uračunatog poreza, porez se dodaje tek na kasi.

Takav im zakon.

Nije niko ni tražio PRO konzolu. Traže ljudi igre, a one koštaju, i prave se sad 4/5/6 godina. Spajder-men 2 koštao tipa 300 miliona. Naredne najjače ekskluzive kad izađu već će biti PS6. Ako ovo košta više od 500 ili 600 evra gubi se smisao totalno. Za cenu ovog PRO-a može se sklopiti veoma solidan komp (što polovno što novo), a kako sad i PS ekskluzive prelaze na PC, ima sve manje i manje razloga da se uzima konzola za one koji su zahtevni.

Džojstici poskupeli, sve pretplate poskupele, prodaju i stand zasebno, Game Pass otišao gore zbog CoD-a, totalno ludilo. Za tri godine prodavaće džojstike bez dugmića pa će svako moći da bira set po želji za $19.99. €29.99 u evro zoni, razume se.

95% ljudi nema gaming PC, 95% ljudi ne razmišlja samo o eskluzivama, već igra šta im odgovara. I onda biraju xbox ili ps.

Računaj ovako, cena samog PS5 Pro je verovatno na vrednosti grafičke karte koja daje neki ekvivalent, itd, itd..

Poslednja izmena:
Kad videh ovaj "Pro", prvo mi palo napamet da je Adidas nešto umešao prste :)

Nema svrha za PS5 Pro kad se 95% igara još uvek pravi za PS4.

1000005893.jpg

Što reče @likurg , Aj što se prave igre za PS4, nego što su na prezentaciji Pro modela od enhanced igara istakli između ostalog i sledeće igre, sve do jedne iz doba PS4:

•Horizon: Forbidden West
•TLOU II
•GT7
•Ghost of Tsushima
•Borderlands 3
•Jedi: Survivor
•Control
•Hogwarts Legacy
•Resident Evil 4: Remake

Sony narucuje 100.000 cisto belih poklopaca za PS5 Pro da zamene one sa Concord dizajnom 🤣

Zato što se u US cene ističu bez uračunatog poreza, porez se dodaje tek na kasi.

Takav im zakon.

95% ljudi nema gaming PC, 95% ljudi ne razmišlja samo o eskluzivama, već igra šta im odgovara. I onda biraju xbox ili ps.

Računaj ovako, cena samog PS5 Pro je verovatno na vrednosti grafičke karte koja daje neki ekvivalent, itd, itd..
Većina ljudi bira Nintendo, majstore za igračke. Sony bolje da forsira elektroniku umesto konzole, da uveže neke AVR i da puca malo na zvuk. Na žalost isti taj procenat 95 ljudi ne shvata koliko je bolja imerzija (leb ti poljubim kakav izraz) sa surroundom.
Ono što jr Cherny pomenuo da zvuk čuješ odakle dolazi je za Returnal apsolutno tačno. Mogao sam da zazmurim i znam odakle dolazi projektil.

Brzo će i PS6, za jedno 3-4 godine, a taman će do tad izaći i neke nove igre..

Klasično šišanje. Mada me ne čudi ako se vode logikom da masa ljudi daje preko soma evra na telefone, kontaju da mogu i na konzolu. S tim što izgleda zaboravljaju da su ovde ipak deca ciljna grupa.

Uz to, masu para su pukli na Concord, mora da se povrati uloženo, kol'ko-tol'ko 😂 Digli su i cene kontrolera u međuvremenu.

E sad, zanimljivo će biti šta će Nintendo da uradi jer uskoro stiže i novi Switch. Ne sumnjam da će cena da bude više nego pristupačna. Verovatno i Mcft sprema nešto vruće.

Obično je Sony bio taj koji je čekao konkurenciju da prva nastupi pa da ih poklopi sa svojom ponudom, sad će izgleda biti obrnuto.

Znači Pro je zapravo obični model koji može da gura fidelity grafiku u 60 fpsa.
Cena je jako visoka što može da sugeriše da će sledeći gen biti još skuplji. Mislim, konzola 800€... :cautious:
Vidim da mnogi hejtuju što nema čitač ali toga u sledećem genu uopšte neće biti. Treba da se ful digitalizujemo :cool:

Što neko reče ovaj gen je što se igara tiče generalno jadan kakav je bio prethodni. Ima tu finih igara, nađe se ali se očekuje više.
Sad naduvavaju da će pro biti jedini model koji će GTA 6 gurati u 60 fps-a. Ja mislim da ne bi trebalo biti tako već da će obični PS5 (i Series X) imati performance modove bez RT-a. Ako to ne bude onda su konzole stvarno jadne.

Hvala im na ovoj ceni, jos jedna potvrda da definitivno ne razmisljam o pro verziji. Mada iskreno nisam nesto iznenadjen. Bilo je vreme da kod nas konzole odu na 100k.

Kupiti PS5 pre godinu dana za 65k je bio apsolutni best buy u tom momentu, a moglo je i jeftinije da se prodje ko je ubo tajming. Sad ne mogu da se setim tacno, ali cena je bese cak isla ispod 60k u jednom momentu.

Ja sam uzeo Digital (Fat model), kad se na kratko pojavio u slobodnoj prodaji , za 57.0000. Mislim da je to bilo među jeftinijim ponudama u domaćim radnjama.

Kupiti PS5 pre godinu dana za 65k je bio apsolutni best buy u tom momentu, a moglo je i jeftinije da se prodje ko je ubo tajming. Sad ne mogu da se setim tacno, ali cena je bese cak isla ispod 60k u jednom momentu.
Dosta dugo je u NS Games-u nova konzola od 53-57.000din, sve zavisi ko zeli koju verziju.

Nazad
Vrh Dno