Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Nije tacno,to jest na pc fifa ide u 120hz,na konzoli je lock 60hz.Ti posto ne igras online je bolje pc.Da igras UT u fifi e onda je bolje na konzoli,i iskljuciti cross play kako bi izbegao citere sa pc-a.

Ne igram online jer ima puno prevaranata.Ranije je moglo da ako ja igram na tastaturi, ovaj u zadnjem momentu promeni tastaturu i vidi se da igra sa gamepadom.Normalno da sam online batalio zbog toga,ne moze da pridje tastatura gamepadu.Sad vidim da igras samo protiv svojih tastaturasa.Ali,ja povremeno probam nisam bez iskustva sa online igrom.Pre neki mesec sam igrao sa nekoliko njih i ako vodis oni prekinu igru.Zato sam se vratio igri sa kompom.Igram menager carer i nije mi dosadilo.

На једном контролеру се појавио проблем, кад лик стоји простор испред се врти у круг. Још увек није толико изражено.
Јадан сам добио уз конзолу, други сам купио накнадно, па не знам који је који.
Да ли има неки серијски број да знам где треба да однесем на сервис?

Imaš u temi koji ide uz konzolu imaju drugačije oznake. Ako se ne varam tamnija je ili svetlijabštamoa serijskog koji ide uz konzolu. Potraži po temi ne mogu baš da se setim.

Ja sam se ubio da izvalim koji je koji kad sam jednom prilikom pomesao kontrolere i par puta sam opet obnavljao gradivo kako se provaljuje (kad mi je trebalo) i sad opet ne znam da prepoznam na keca 😅

Конзолу сам добио у наградној игри "Моја кравица", а други сам купио на Ананасу за 7000 уз MS ваучер.

A što ti je onda bitno koji je kako došao? u svakom slučaju, nosiš u ovlašćeni servis samo gamepad.
Osim ako neku garanciju nisi izgubio.

Конзолу сам добио у наградној игри "Моја кравица", а други сам купио на Ананасу за 7000 уз MS ваучер.
Off the topic, ti si drugi za kog znam da je dobio konzolu preko te nagradne igre 🙂

U vezi sa temom, glasine su da PS5 pro stiže već u prvoj polovini septembra 👇🏽

Prilozi

• IMG_20240829_164401.jpg
    IMG_20240829_164401.jpg
    108.4 KB · Pregleda: 64
Да, али у који сервис? Сад видим, на оба је иста шифра.
Тај пробем са конролером да се сцена врти око своје осе или мало вуче на једну страну, то је тај проблем који има овај конролер на који се људи најчешће жале?

Prilozi

• IMG_20240829_165137.jpg
    IMG_20240829_165137.jpg
    58.5 KB · Pregleda: 65
Да, али у који сервис? Сад видим, на оба је иста шифра.
Тај пробем са конролером да се сцена врти око своје осе или мало вуче на једну страну, то је тај проблем који има овај конролер на који се људи најчешће жале?
Recimo ProMobi, oni su ovlašćeni servis. Na kraju krajeva, pozoveš ih, pitaš.

Iris mega је сервис од награде игре, други је Game Centar преко Ананаса.

Taj preko Ananasa sigurni može Promobi, ja sam iz Game centra tamo nosio.

Ovo drugo da proveriš bolje.

Ima li neko problema sa PS App. Kad kliknem ma redem code i ili payment method nece da otvori te opcije. Ostalo funkcionise normalno

Obrisi keš pa se uloguj ponovo. Ima kontrolu neku na reedem-u, mene cesto u tom trenutku baci da se ulogujem ponovo. Tebi verovatno puca ta kontrola.

Planiram kupovinu PS5. pola igre, pola filmovi 4K. Interesuje me misljenje forumasa za gledanje 4 k filmova na 4k tv. Kakva su Vasa iskustva? Procitao sam inace sve strane sajtove u vezi toga. Do sada nisam imao priliku da pogledam neki 4K film preko PS5. Hvala svima.

Mislim da si prva osoba koja planira da kupi PS da bi gledala filmove😅

Ok, može, ali čemu?

Hoću da kažem, ne treba ti PS da bi gledao 4K filmove, to možeš uz pomoć bezbroj aplikacija na TVu, ili na nekom boksu uz TV.

Svakako podrška za kupovinu za igranje, pogotovo ako si preskočio prethodnu generaciju.

Evo detaljno poredjenje, rekao bih realno pošto sve gde je naveo da Q3 šije PSVR2 su upravo stvari koje mi smetaju kod PSVR2. Pogotovo CA kod teksta. Hebiga nemam jak komp ni nameru da ulažem u istu. https://www.reddit.com/r/virtualreality/s/ntmVCDTkJ5
Stigao je i Quest 3 pre neki dan, nisam imao puno vremena za testiranje i igranje ali prvi utisci su jako dobri, ovo je ozbiljan upgrade u odnosu na Quest 2 koji je inače sklonjen u stranu nakon što sam kupio PC adapter za PSVR2. Ono što je mene pre svega zanimalo i što sam odmah testirao su simulacije flipera, ja najviše vremena u VRu inače provodim u firtuelnoj fliperani.
Izgleda da mom oku definitivno više prija OLED displej na PSVR2, makar kad su u pitanju fliperi. Trebalo bi da je slika jasnija na Q3 zbog pancake sočiva i većoj rezoluciji ali, verovatno zbog samog displeja, fliper deluje realnije na PSVR2. To se naročito vidi na backglass-u solid state flipera koji su skoro svi od reda koristili "digital alphanumeric display". Crna pozadina i, u najvećem broju slučajeva, crvena matrica koja pokazuje score je nešto što PSVR2 s lakoćom prikaže. Vidim ja score i na Q3 sasvim jasno ali nit je crna zaista crna, nit je crvena prava crvena, niti je granica između te dve boje jasna. Slično je i sa samom tablom i svim onim lampicama, karticama, pečurkama...ako se nagnem preko flipera da baš izbliza vidim najsitnije detalje, Q3 prikaže to detaljnije. Čim se uspravim i gledam fliper ispred sebe onako kako inače igram, stojeći ispred table, detalji su vrlo slični ali je realniji prikaz na PSVR2, makar moje čulo vida to tako percipira.
Quest 3 je super sprava i biće tu sati i sati igranja i gledanja filmova u virtuelnom bioskopu ali dok ne izađe neki Quest 4, fliper se igra na PSVR2. Q3 koristim sa originalnim headstrap-om i nije to toliko neudobno ali ću sigurno kupiti neki 3rd party headstrap s baterijom. Za PSVR2 sam kupio Global Cluster CMP2 i sve pohvale za isti, udobnost (makar što se oblika moje ćele tiče), lakoća nalaženja sweet spot-a i očuvanja istog, forehead i rear pad se lako menjaju i u paketu dolaze u tri raličite varijante (različiti materijali) su nešto što mi daje odličan osećaj udobnosti dok sam u VR svetu.

Quest 3 and PSVR2.png

Poslednja izmena:
Nisam upalio PSVR2 a ni PS5 ima neke dve-tri nedelje, otkako sam uzeo Q3 zapravo :)
PSVR2 je jednostavno ogroman i teži od Q3, što na ovim spoljašnjim temperaturama nije prijatno ni malo.
Boje su definitivno bolje na PSVR2, HDR jednostavno dolazi do izražaja, u GT7 kad te sunce ogreje u kolima to zaista i osetiš :)
Ali navikne se čovek i na to brzo, nije toliko primetno jer je sve ostalo na strani Q3 što se grafike tiče i PCVR, posebno kada je sve na ultra i ako se ima dobar PC.
Meni dodatan headstrap ne treba, super mi je ovako stock, baterija jeste problem, ali meni wireless i posle sve muke da ga namestim (muka = poseban ruter za njega 5g / 6g) radi ok ali ipak se primeti na momente kad secne malo, to na Linku tj. sa kablom nema, treba zato dobar kabl koji ima i punjenje u isto vreme, nabavio sam juče jedan takav od 5m, imao sam pre toga jedan ali kratak je bio, iako je wireless ok i može da prodje, ipak sam na kablu, navikao od psvr2 , ne smeta mi :)
Zanima me PC adapter za PSVR2 da probam, čisto da vidim razliku u odnosu na Q3, u bojama, bluru i jasnoći.

Planiram kupovinu PS5. pola igre, pola filmovi 4K. Interesuje me misljenje forumasa za gledanje 4 k filmova na 4k tv. Kakva su Vasa iskustva? Procitao sam inace sve strane sajtove u vezi toga. Do sada nisam imao priliku da pogledam neki 4K film preko PS5. Hvala svima.
Ja koristim PS5 za gledanje filmova sa diska i sve radi besprekorno. Kvalitet jednog dobrog UHD filma na disku je mnogo bolji nego na bilo kom streaming servisu.

Ja koristim PS5 za gledanje filmova sa diska i sve radi besprekorno. Kvalitet jednog dobrog UHD filma na disku je mnogo bolji nego na bilo kom streaming servisu.
А где набављаш дискове ако није тајна? Чисто сам радознао.

Ako kupim DLC na UK nalogu (Alan Wake 2), a igra mi na turskom, hoce li raditi?

Znam za DLC sa razlicitih regiona da ne rade, al diskovi EU mi rade sa UK DLC

Nazad
Vrh Dno