Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja imam Quest 2 i nakon kratkog testa u Zaccaria Pinball (u VR-u daleko najviše igram simulacije flipera) mogu da kažem da je razlika VELIKA, u korist PSVR2! Nisam verovao da je moguće dobiti ovako realan prikaz detalja i boja, mada sam probao samo jednu tablu (Space Shuttle), sad gledam košarku. Kupiću i Quest 3 i živo me zanima da li on može da prikaže ove table još realnije, meni to sad deluje kao nemoguća misija.
/Offtopic

Ako te zanimaju simulacije flipera u VR, probaj VPX (Visual Pinball X) - iskustvo je neponovljivo i daleko bolje od bilo kog komercijalnog proizvoda

Offtopic off/

Ja sam kupio Quest 2 samo da bih igrao Virtual Pinball u VR i odusevljen sam kako sve izgleda i funkcionise.
Nekako mi je sad lakše kad vidim da nisam jedini zaluđenik za simulacije flipera 😅

Sada kada vidim da ima adapter, voleo bih da znam ima li smisla prelaziti na PSVR2 jer bi sa njim mogao da igram i PS5 VR igre.
Moj sin bi ti verovatno odgovorio potvrdno ali to je zato što on 90% posto vremena na PSVR2 provodi igrajući Gran Tursimo 7. Kod mene je slična situacija ali sa PCVR i simulacijama flipera, kupio bih VR uređaj čak i da je namenski napravljen samo za pinball simulacije. Sad, kada sam video kako to izgleda u odnosu na Quest 2 + Virtaul Desktop, naravno da mi je super legla odluka Sonija da uvede podršku za SteamVR jer već imam PSVR2.
Ti, za razliku od mene, poseduješ Quest 3 tako da nisam baš merodavan da ti dajem savet u vezi kupovine PSVR2, Ako imaš opciju da probaš negde, vidi sam pa donesi odluku.

/Offtopic

Ako te zanimaju simulacije flipera u VR, probaj VPX (Visual Pinball X) - iskustvo je neponovljivo i daleko bolje od bilo kog komercijalnog proizvoda

Offtopic off/
Naravno da igram i VPX, izvanredna simulacija, fantastična zajednica! Zaccaria jeste komercijalni proizvod ali su njihove table (pre svega Solid State table jer uglavnom njih i igram) i fizika u "simulation" modu daleko ispred svih ostalih komercijalnih simulacija za Playstation, Xbox ili PC. Takođe ima veliku zajednicu i redovno se organizuju turniri.
Sad već dugujem izvinjenje za offtopic.

Ima li neka sirotinjska simulacija flipera da valja, mislim na ove ne-VR varijante? Provodio sam noći i noći igrajući Timeshock! na PSX.

Ima li neka sirotinjska simulacija flipera da valja, mislim na ove ne-VR varijante? Provodio sam noći i noći igrajući Timeshock! na PSX.
Arcade Pinball, Pinball FX, Zaccaria Pinball...to mi sad pada na pamet.

PinballFX je najbolje što trenutno postoji. Ima ga na svim aktuelnim konzolama i naravno na PC-ju

Edit: brzi SabreMan

Ja imam Quest 2 i nakon kratkog testa u Zaccaria Pinball (u VR-u daleko najviše igram simulacije flipera) mogu da kažem da je razlika VELIKA, u korist PSVR2! Nisam verovao da je moguće dobiti ovako realan prikaz detalja i boja, mada sam probao samo jednu tablu (Space Shuttle), sad gledam košarku. Kupiću i Quest 3 i živo me zanima da li on može da prikaže ove table još realnije, meni to sad deluje kao nemoguća misija.
Evo detaljno poredjenje, rekao bih realno pošto sve gde je naveo da Q3 šije PSVR2 su upravo stvari koje mi smetaju kod PSVR2. Pogotovo CA kod teksta. Hebiga nemam jak komp ni nameru da ulažem u istu. https://www.reddit.com/r/virtualreality/s/ntmVCDTkJ5

Evo detaljno poredjenje, rekao bih realno pošto sve gde je naveo da Q3 šije PSVR2 su upravo stvari koje mi smetaju kod PSVR2. Pogotovo CA kod teksta. Hebiga nemam jak komp ni nameru da ulažem u istu. https://www.reddit.com/r/virtualreality/s/ntmVCDTkJ5
Da li je do mog monitora ili nešto drugo je u pitanju, na ovim slikama deluje da Quest 3, pored finijih detalja, prikazuje tamniju crnu i bolji kontrast. Jel moguće da LCD u tom segmentu bude bolji od OLED-a? Na mom Quest 2 headset-u je obrnuto, postoji očigledna razlika u kontrastu i bojama (naročito crnoj) ali u korist PSVR2.

Na telefonu sam gledao i meni deluje to što pišeš. Po review-u deluje da je Q3 supwrioran u odnosu na PSVR2. Sacekacemo nekog našeg da javi utiske ko ima priliku da uporedi oba.

Nekako mi sve ove price deluju kao prazne. Ništa zvanično sve rekla kazala. Mada zvuči lepo.

50% realnog ubrzanja bi bilo lepo. Znam svakako da cu je pazariti, zla sudba.

Džabe sve ako softver ne isprati tu snagu

Realno ko god ima mogucnosti ma kolike razlike bile u performansama - kupice ga.
Ja ga ne ocekujem pre sredine 2025, i da bude krajem 2024 dok bude dostupno sirokim narodnim masama proci ce bar pola godine kao za obican PS5..

50% bolje gpu performanse uz upscaling, cpu ostaje isti, nije situacija kao sa ps4 pro gde je i cpu bio dosta bolji od obicnog ps4

Kad ono MS za metar dana kupi Take 2 🤣, relno i bolje da su njih kupili nego B

50% realnog ubrzanja bi bilo lepo. Znam svakako da cu je pazariti, zla sudba.
50% je tu zbog jaceg harvera, drugih 50% je tu zbog PSSR-a koji ce [nadamo se bolje od FSR-a] ispeglati igre nizih rezolucija. Plus tu je i dosta bolji RT.

Bice OK sprava za one koji hoce bolji uzitak.

Performance mode radi u 1080p.

Igra u performance modu koristi frame generation da duplira frejmove, tako da u suštini duplira sa 30 fps-a na 60fps. Što naravno obara input lag na nivo da toga kao da je igra ispod 30 fps-a....

Balance mode je takođe 1080p, ali ne koristi frame gen, izbacuje ~40 frejmova, tako da je input lag daleko manji, što je bitno za igru ovog tipa koja zahteva brze reakcije, ali ima dosta stuttering-a.

Quality mode radi na 30fps-a, ali su zaboravili da opale frame cap na 30, te igra ima brdo sttutera, koji su mogli lako da izbegnu.

Igra ne koristi ni VRR, ni 120 HZ mod. A sve to bi spasilo balance mode da bude realno dobar i igriv, barem kod onih koji imaju 120hz ekrane.

Poslednja izmena:
Ova igra ne može da ima stabilnih 60fps na ultra podešavanjima na rtx 4090 😭 kakvih crnih 120fps na ps5(rx 5700xt/2070)

Mislio sam na to da ako ne može ultra na 4090, teško da može i "high" 60fps na ps5. Što kaže kolega ovo je ue5, prva prava next gen igra. I naravno da je nisu napravili zapadni woki moroni nego kinezi 😂

Zar nije bilo priče oko tog UE5 kako je izuzetno nisko hardverski zahtevan za grafičke mogućnosti koje pruža? Izgleda da ipak ima problema oko optimizacije.

Ova igra ne može da ima stabilnih 60fps na ultra podešavanjima na rtx 4090 😭 kakvih crnih 120fps na ps5(rx 5700xt/2070)
Ako si se nastavio na moju priču gde sam napisao da nema VRR i 120Hz mod. To nema veze sa 120 fps-a.

Ako imaš TV koji podržava 120hz, kao i VRR, igra koja je u stanju da održi 40 fps-a, poput ove u balance modu, će izgledati daleko tečnije, prirodnije i uz niži input lag u 120Hz modu.

Spiderman remaster, spiderman 2, Ratchet, Horizon FW i još brdo igara odlično koriste tu opciju. Ovde fali.

Jel neko probao da prelemi Hall effect stick na kontroler? Kažu da su neuporedivo kvalitetniji i da se neće na njima desiti drift.

Interesantno da ovaj lik radi kalibraciju fizički tako što zalepi rupu i onda iglom pomera magnet, dok na prvom linku to radi softverski. Možda bi kombinacija bila top :D

Naiđoh i na ovaj klip koji mi sve više ima smisla. Interesuje me da li će rešiti problem sa joystickovima na tom novom PS5 pro...

Poslednja izmena:
A da li bi na primer, ako naprave bolji džojstik, taj mogao da se poveže sa regulatnim PS5?

Nazad
Vrh Dno