MegaSkot
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 04.12.2003
- Poena
- 2,045
/OfftopicJa imam Quest 2 i nakon kratkog testa u Zaccaria Pinball (u VR-u daleko najviše igram simulacije flipera) mogu da kažem da je razlika VELIKA, u korist PSVR2! Nisam verovao da je moguće dobiti ovako realan prikaz detalja i boja, mada sam probao samo jednu tablu (Space Shuttle), sad gledam košarku. Kupiću i Quest 3 i živo me zanima da li on može da prikaže ove table još realnije, meni to sad deluje kao nemoguća misija.
Nekako mi je sad lakše kad vidim da nisam jedini zaluđenik za simulacije flipera 😅Ja sam kupio Quest 2 samo da bih igrao Virtual Pinball u VR i odusevljen sam kako sve izgleda i funkcionise.
Moj sin bi ti verovatno odgovorio potvrdno ali to je zato što on 90% posto vremena na PSVR2 provodi igrajući Gran Tursimo 7. Kod mene je slična situacija ali sa PCVR i simulacijama flipera, kupio bih VR uređaj čak i da je namenski napravljen samo za pinball simulacije. Sad, kada sam video kako to izgleda u odnosu na Quest 2 + Virtaul Desktop, naravno da mi je super legla odluka Sonija da uvede podršku za SteamVR jer već imam PSVR2.Sada kada vidim da ima adapter, voleo bih da znam ima li smisla prelaziti na PSVR2 jer bi sa njim mogao da igram i PS5 VR igre.
Naravno da igram i VPX, izvanredna simulacija, fantastična zajednica! Zaccaria jeste komercijalni proizvod ali su njihove table (pre svega Solid State table jer uglavnom njih i igram) i fizika u "simulation" modu daleko ispred svih ostalih komercijalnih simulacija za Playstation, Xbox ili PC. Takođe ima veliku zajednicu i redovno se organizuju turniri./Offtopic
Ako te zanimaju simulacije flipera u VR, probaj VPX (Visual Pinball X) - iskustvo je neponovljivo i daleko bolje od bilo kog komercijalnog proizvoda
Offtopic off/
Arcade Pinball, Pinball FX, Zaccaria Pinball...to mi sad pada na pamet.Ima li neka sirotinjska simulacija flipera da valja, mislim na ove ne-VR varijante? Provodio sam noći i noći igrajući Timeshock! na PSX.
Evo detaljno poredjenje, rekao bih realno pošto sve gde je naveo da Q3 šije PSVR2 su upravo stvari koje mi smetaju kod PSVR2. Pogotovo CA kod teksta. Hebiga nemam jak komp ni nameru da ulažem u istu. https://www.reddit.com/r/virtualreality/s/ntmVCDTkJ5Ja imam Quest 2 i nakon kratkog testa u Zaccaria Pinball (u VR-u daleko najviše igram simulacije flipera) mogu da kažem da je razlika VELIKA, u korist PSVR2! Nisam verovao da je moguće dobiti ovako realan prikaz detalja i boja, mada sam probao samo jednu tablu (Space Shuttle), sad gledam košarku. Kupiću i Quest 3 i živo me zanima da li on može da prikaže ove table još realnije, meni to sad deluje kao nemoguća misija.
Da li je do mog monitora ili nešto drugo je u pitanju, na ovim slikama deluje da Quest 3, pored finijih detalja, prikazuje tamniju crnu i bolji kontrast. Jel moguće da LCD u tom segmentu bude bolji od OLED-a? Na mom Quest 2 headset-u je obrnuto, postoji očigledna razlika u kontrastu i bojama (naročito crnoj) ali u korist PSVR2.Evo detaljno poredjenje, rekao bih realno pošto sve gde je naveo da Q3 šije PSVR2 su upravo stvari koje mi smetaju kod PSVR2. Pogotovo CA kod teksta. Hebiga nemam jak komp ni nameru da ulažem u istu. https://www.reddit.com/r/virtualreality/s/ntmVCDTkJ5
50% je tu zbog jaceg harvera, drugih 50% je tu zbog PSSR-a koji ce [nadamo se bolje od FSR-a] ispeglati igre nizih rezolucija. Plus tu je i dosta bolji RT.50% realnog ubrzanja bi bilo lepo. Znam svakako da cu je pazariti, zla sudba.
Ako si se nastavio na moju priču gde sam napisao da nema VRR i 120Hz mod. To nema veze sa 120 fps-a.Ova igra ne može da ima stabilnih 60fps na ultra podešavanjima na rtx 4090 😭 kakvih crnih 120fps na ps5(rx 5700xt/2070)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari