Da.Pa da, oce i on moje igre da igra, znaci poenta je da ja njegov nalog postavim kao primarni i on moj ?
Kako je najbolje ovo podesiti za deljenje naloga između PS5 i PS4 konzole?Vidim da se cesto koristi izraz "primarni" nalog, i to je verovatno neka opcija sa PS4.
Na PS5 tako nesto uopste ne postoji, vec ima da se ukljuci opcija "Console Sharing and Offline play" - kad dodate tudj nalog na konzolu, a hocete da igrate sa svog naloga te igre, e onda ovo morate da ukljucite.
Samo jedna PS5 konzola moze da ima ovo ukljuceno za taj nalog.
To se zove "nosilac" nalog, bar se tako odomacilo na forumu Razmena igara.
Ako je to iskljuceno (opcija Console share), onda ste vi "gost", i mozete da igrate iskljucivo ako ste ulogovani na taj nalog.
Konkretno u ovom slucaju, ti uzmes od kuma njegov nalog, dodas ga na konzolu i ukljucis Console share opciju.
Zatim pokrenes skidanje igre i vratis se na svoj nalog i odatle igras.
Isto tako on moze to sa tvojim nalogom, doda ga na svoju konzolu.
![]()
PS5 'Console Sharing and Offline Play' Setting is a Step in the Right Direction for PS5 Game Sharing - PlayStation LifeStyle
PS5 Console Sharing and Offline Play setting improves PS5 Game Sharing over the PS4's 'Primary Console' setting.www.playstationlifestyle.net
Cemu sluzi ovaj 3.5mm? to je mikrofon? jel moze bez njega, tj. da mikrofon na slusalicama ide preko usb dongla?Samo da javim da mi je danas stigao ovaj adapter (par dolara sa Alija) i da iako ga reklamiraju za PS4, on savrseno radi i za PS5.
Povezao sam iz prve svoje bluetooth sluske i milina.
Nadam se da sam nekome ko je hteo da kupi PS5 Pulse slusalice ustedeo 100e.
Nazalost imao sam skoro problem s pregrevanjem napajanja konzole iako sam redovno cistio konzolu, i mogu reci da je jako lose dizajnirana konzola kao sto sam ostavio post u PS5 temi.- Čišćenje i održavanje konzole – Za sada se još ne poseduje dovoljno informacija na koji vremenski period je potrebna čišćenje i zamena termalne paste, ali iz iskustva sa prethodnim generacijama to bi bilo preporučljivo na recimo svake dve godine. Što se tiče osnovne kućne upotrebe, nemojte samo da konzolu zatvarate u neke kutije i slično. Ostavite je da “diše”, u komodi ili na stolu, svejedno da li vertikalno ili horizontalno. I nemojte da je pipate svaki momenat i da se brinete ako je vruća![]()
Da, taj problem. Bukvalno mi je smesno da se to desava na PS5, dok je na PS4 i PS3 radilo bez problema.meni se to sa dzojsticima desava kada 2 komada upalim istovremeno...
Pa samo cesce cisti prasinu i lepo izduvas sa kompresorom, pazljivo, ne kao "sivonja" sto bi se reklo i uz asistenciju usisivaca preko dve rupice pokupis ostatak koji je ostao u medjuprostoru izmedju delova hladnjaka. Rupica na sredini ti sluzi upravo da pokupis prasinu koja se skuplja na delove napajanja koje pominjes. Modifikuj neko gumeno crevo koje moze da pridje do tog dela napajanja koje pominjes. A mozes lagano i da izduvas sa kompresorom upravo taj deo kroz pomenutu rupu ostavljenu za isisavanje. Samo pazljivo.Nazalost imao sam skoro problem s pregrevanjem napajanja konzole iako sam redovno cistio konzolu, i mogu reci da je jako lose dizajnirana konzola kao sto sam ostavio post u PS5 temi.
Ciscenjem prasine s ventilatora ne postizete nista kao sto ocigledno ni ja nisam postizao, jer se vremenom prasina kupila na dnu (drzim je vertikalno) pa je tepih prasine zapusio rupice za hladenje na kucistu od napajanja. Da bi ocistili ovu prasinu a da ne bi ostetili silne flet kablove i zicice , cela konzola mora da se rastavi da bi se pristupilo samom kucistu napajanja. I da dodam da je kuciste napajanja zatvorenog tipa znaci ne moze da se otvori da bi se ocistila prasina koja se eventualno nakupila unutra.
Tako da ako neko ima problem sa gasenjem konzole nek pokusa sa ciscenjem cele konzole, meni je pomoglo
Sto se tice zamene termalne paste , ok je ovo za cipove memorije itd koji se nalaze ispod metalnih ploca oko maticne ploce, ali pitanje je dal ima potrebe menjati tecni metal koji se koristi za hladjenje procesora![]()
Cisti se na redovnoj bazi kao sto sam rekao, nazalost kompresor nemam pa je meni jedino resenje bilo da rasklopim konzolu. Na karaju sam modifikovao "usis" stavljanjem filtera tako da sad sva prasina ostaje van sonija. Naravno proci ce nesto sitno ali nece praviti vise problem.Pa samo cesce cisti prasinu i lepo izduvas sa kompresorom, pazljivo, ne kao "sivonja" sto bi se reklo i uz asistenciju usisivaca preko dve rupice pokupis ostatak koji je ostao u medjuprostoru izmedju delova hladnjaka. Rupica na sredini ti sluzi upravo da pokupis prasinu koja se skuplja na delove napajanja koje pominjes. Modifikuj neko gumeno crevo koje moze da pridje do tog dela napajanja koje pominjes. A mozes lagano i da izduvas sa kompresorom upravo taj deo kroz pomenutu rupu ostavljenu za isisavanje. Samo pazljivo.
Ja to radim na svaka 2-3 meseca u igraonici. Koriscenjem tanjih vrhova maltene vracam prasinu od pozadi kroz resetke u konzolu, koju kupim sa usisivacem preko dve rupe ostavljene za tu namenu. Snalazim se dok ne prodje garancija a posle toga rasklapam i cistim detaljnije. I svidja mi se kako su ostavili da se lako prilazi bez rasklapanja cele konzole kao na prethodnim generacijama, tj. unistavanja stikera.
NE znam ja sam uzeo neke s amazona pa ukrojioJaka sezonaCigarete, veliki broj musterija.
Kada smo kod tih filtera, da li se isplate kupovati oni sa Aliexpressa?
Imao sam problem sa levim stickom i blagim driftom. Primećivalo se manje tokom igre, a više po menijima gde sam počne ulevo da šalta.
Odradio sam ove tri metode i evo mesec dana je prošlo drift se nije vratio. Ako nekome zatreba probajte ne može da škodi.
Plus ne zna sta je counter clockwise...Ovaj junoša deli savete bolje da je naučio da snima. Em se kadar trese, em je sve kao "u ogledalu"...