Šta je novo?

PlayStation 4 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

Pozdrav! Da li je iko prelazio od Vas sa PS4 na PC (što se gaminga tiče, naravno), i da li se to generalno isplati? Imam već oko 2 godine ps4, ali od igara igram samo COD Warzone, te mi pada na pamet da uzmem gaming laptop ili desktop. Da li se po vama ovo planinarenje isplati? ZHvala unaored na odgovorima.
Kako mi da znamo šta je tebi isplativo?
 
Da li moze mala pomoc u vezi ps + naloga.Uzeo sam ga u novembru na godinu dana i dobio sam igrice za taj mesec.Danas je 7.12.2021 i ja jos nisam dobio igrice za decembar.Nalog mi je na Us
hvala
 
Imam par noobovskih pitanja u vezi sonija nemojte da mi zamerite :)
Pokusao sam da kupim preko stora (uk) it takes two jer se burazerova klinka naprzila na igru i nisam uspeo preko visa kartice... Probao sam i preko paypala i odbija a imam novac na racunu. Da li je to zato sto mi PP nalog nije na uk? I da li moze to nekako da se zaobidje pa da platim sa visom/pp?

A drugo pitanje. Evo vec 2 nedelje gledam oglase da kupim ps4 pro a da nije neka nebeska cena i slabo ide. A mozda na kraju uzmem i 512 verziju (mozda i novu) a imam tv samsung 55 4k -_- pa me interesuje kako bi bilo kad bih ubacio eksterrni hard disk npr od 2 tb ili od 1tb neki od 5400 rpm preko usb-a? Da li bi bilo mnogo sporo?
 
Region naloga mora da se slaze sa regionom nacina placanja, idi lepo na g2a ili cdkeys ili negde druge i uzmi vaucer pa onda sa njim kupi.

Sta god uzimao nemoj nikako verziju koja nije PRO posto stare verzije ne izbacuju 4K sadrzaj. A sto ce tice diska, svakako u njemu nije SSD pa ce ucitavanje biti sporo okreni obrni. Mislim da za nase trziste nije ni bio Pro sa manje od 1TB (iliti upotrebivih ~850GB)
 
Znam razliku PRO verzije i obicne. Ali ne bih da dajem za polovne 350+e pro verzije... A ovi od oko 300e preprodavci nemaju na stanju...A pitanje koliko bih igrao soni to mi je kad dodje neko da opicimo neki pes i mozda bih sam nesto igrao po malo.
Ako je neko ubacivao eksterni na obicnu verziju kako se pokazao u odnosu na onaj interni hdd? Imam ssd na pc a imam i igre na obicnom hdd pa znam koliko dugo ucitavaju.
 
Skoro je izašao jailbreak za 9.00 verziju što je dooobar deo konzola (čak i novih), pa su i cene skočile. Čisto da imaš i to na umu.
 
Sacekaj malo i prati ovde oglase. Budu za 300e. Ja sam moj prodao pre tipa 2m za 280e sa dva dzojstika i 3 igrice
 
Video sam i to za jailbreak znam i kad je pre 2godine bio 512 slim za 25000 pred novu godinu al tad mi soni nije bio zanimljiv.
Jos me interesuje brzina eksternog hdd
 
Sa trenutnom cenom HDD-a zbog ovog Chia ludila to uopste nije isplativo. Sa druge strane ne moras da ga koristis kao eksterni vec mozes da ih i zamenis unutra
 
Stabilizovale su se cene HDD-ova, ima par meseci. Chia ide nizbrdo koliko sam video, tako da za sada nema problema oko diskova.
 
Natezao sam sta da kupim dal da kupim po prenaduvanoj ceni PS4 ili prenaduvani PS5 i kupio sam PS4 :)
Snasao sam se da kupujem gift kartice preko amazona na US. Pozdrav za clana koji je napisao upustvo ovde :)

Imam par pitanja ako moze neko da mi odgovori, pitao sam par ljudi koji imaju ps4 i niko ne zna precizno da mi odgovori.
Imam nalog sa par kupljenih digitalnih igara, podelio sam nalog sa rodjenim bratom dao sam mu moj nalog da skine igre.

1. Da li je to dozvoljeno? Vidim da ovi pilicari na KP prodaju tako digitalne naloge iako je to tamo zabranjeno ali za soni to izgleda prelaze preko toga jer ih ima bas dosta.
2. Da li mozemo tu istu igru da igramo istovremeno?
3. Koliko njih smem da podelim acc (hteo sam moj acc+2 brata da uzmu igre)?
Gledam polovne igre dosta njih pokusava da proda polovne cd-ove po ceni skupljoj nego nova u prodavnici...
E da, Kupio sam It takes two ako neko zna sta treba da uradim za taj friend pass da bi bio free?
 
320e -_- sa cak 1igrom i 1 dzojstikom, ispalio me neki za 260e sa dzojstikom + onim slusalicama i 10ak igara. Sve ispod 300 na KP se proda u roku od 30 minuta od postavljanja. Kretenske cene pogotovu sto je nova bila do 42 000 din tad kad su i kupovane a 200 obicne...
Jel moguce da niko ne zna da mi odgovori, nov sam u ovome a nemam koga ni da pitam i sve koje znam da imaju ps4 ne znaju nista oko ovog :D
 
1. Niko ne moze da zna da li je to tvoja konzola ili ne, zato i ne mogu da te "kazne". Digitalni nalozi na KP nisu takvi, vec oni kupe igru, podele je na dva naloga (nosilac i gost) i onda ta dva naloga prodaju odvojeno ali u sumi skuplje nego sto plate igru.

2. Mozete, tvoj nalog sluzi samo da se skine igra a on je posle igra sa svog.

3. Nece raditi na 3 konzole jer jedan nalog moze da ima samo jednu primarnu konzolu. Znaci jedna od te dve i tvoja. Izuzetak su igre koje kupis i podelis na 3 (nosilac, gost i fantom - imas objasnjeno u prvom postu).

4. Taj pass jeste free, skine ga neko drugi i igra sa tobom koji imas kupljenu igru. Moguce da ti ne mozes oba istovremeno da imas
 
Da ali nosilac kad promeni password onaj ko je gost izgubi pravo da igra. Tako je brat kupovao nemajuci predstavu sta kako i ostao bez 20ak igara i solidne kolicine para... A prodavci po 500+ pozitivnih. Hvala na odgovorima.
 
Zato ne bi trebalo kupovati naloge na KP, već tipa na razmeni igara, gde će postojati posrednik između nosioca i gosta.
 
Zato sam kupim direkt na storu mada radije bih cd verzije ali nekad znaju da budu preskupe. Evo nfs kupujem na storu za 4 dolara.
A brat nije kupovao naloge tj oni ti daju acc ti se ulogujes skines igru i to je to.Pa promene pass pa ti zivkas... A na nekim nalozima bude vise igara..
 
Мала помоћ.
Узели смо џојстик пре пар дана од другара за ПС4 и накачили га на ПЦ и играли ПЕС.
У рачунару је блутут усб 5.0.
Повезали за секунд и радило све супер.

Вратили џојстик другару и ом не може да га повеже сад.
Притискао је шер дугме и ПС дугме,блинка али га не повезује.
Накачио на кабал,исти процес и не повезу.

То је Слим верзија,половну је добио из Данске. Можда кабал за пуњење није оригиналан.

Сваки савет је добродошао.
 
na 5ici kad se spoji kablom ne moraju share i ps dugme nego samo ps dugme i ume malo da potraje... za povezivanje share i ps dugme mora prvo preko settingsa da udje u bluetooth uredjaje da ih trazi ne znam da li je tako probao
 
I na PS4 i PS5 dovoljno je povezati kontroler usb kablom( koji je i data i charge kabl) i stisnuti PS dugme.Uparivanje treba da se desi gotovo trenutno.Više puta sam uparivao i DualShock 4 i Dualsense sa PCijem preko bluetootha i ponovo uparivao sa konzolom povezivanjem usb kablom bez problema.
 
Poslednja izmena:
tako bi trebalo ali eto meni oba ds5 kad sam ih povezao sa pc pa posle sa ps morao sam da drzim ps dugme sigurno 10ak sekundi, zasto ne znam
 
Gde trenutno najjeftinije mogu pazariti 12 mese;nu preplatu za PS Plus?
 
Trenutno ti i nije najpovoljnija situacija, cekaj Uskrs ako ti nije hitno.
 
Sad gledam cene PS4 na oglasima. Wow. Ja prošle godine krenem da zamenim dva PS4 slim 1TB u igraonici sa Pro verzijama. Pazario sam u avgustu prošle godine PS4 Pro 1TB sa dva joypada, stalkom za punjenje i dve igre - GTAV i RDR2 za 230eu. U garanciji bio do decembra. Drugi odložim, kao pašće cene još. Imao na oko 250eu Pro verzije koliko hoćeš. Sad cene otišle u nebo. I ne zamenih drugi Slim.
 
Može li se jailbreakovati verzija softvera 8.03 ? Bih uzeo sinu ako može, da mi ne drnda PS5... :)

Na netu nalazim konfuzne informacije, negdje piše da može sve ispod 9.00, negdje da ne može.
 
Poslednji PS4 firmware koji se može jaikbreakovati je 9.0. A pre toga je 7.55.
8.03 može da se ažurira na 9.0 ručnom metodom (sa USB fleš memorije), pa se onda jailbreakuje.
 
Da li moze najnoviji fm 9.5 da se jailbrajkuje
 
Nazad
Vrh Dno