Šta je novo?

PlayStation 4 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

Da ne tražim po forumu . Ima li neke velike razlike u ovim zamenskim DS4 dzojsticima od ~4000din u odnosu na ove original iz prodavnica od po ~8000 din?
 
^^ Jednom sam uzeo zamenski (i za xbox i za ps) i nikad više. U početku radi kako treba, vremenom nešto "olabavi", u mom konkretnom slučaju za PS - jedna pečurkica počela slabije da radi, a skroz umereno sam je koristio.
 
Da ne tražim po forumu . Ima li neke velike razlike u ovim zamenskim DS4 dzojsticima od ~4000din u odnosu na ove original iz prodavnica od po ~8000 din?
Kvalitet. Sve je jednostavno lošije, od "iznutrica" do spoljašnjosti. Otvarao jedan i drugi i razlika je odmah vidljiva. Ko igra sportske igre, zamenski ako izdrži godinu dana... puna kapa.
 
@dejan#7 laže te @dzonihsv , micro usb priključak je bolji na fake. :ROFLMAO:

Samo pazi, ranije su fake bili uočljivi i vizuelno na kilometar, sad sve kopiraju tako da maltene ne znaš dok ne otvoriš...

Mislim da ti je najbolje uzeti polovni servisiranni orginal DS4 ima ih sa garancijom na KP za oko 4500-5000 din...
 
Nikako ne bih preporučio kopije... ja sam uzeo jedan za 3-4k i trajao je možda oko 7-8 meseci i to pritom nije toliko korišćen. Samo kada se skupi ekipa da igramo PES, a to je 1-2 puta mesečno.
Mislim traje i dalje, ali već su upali L1 i R1 i ne mogu da se koriste. Nisam ga otvarao ali na osnovu mog iskustva, kopije više ne dolaze u obzir ubuduce.
 
Drugari, uzeo sam ps5, ulogovao se na oba naloga sve ok radi. Spremam konzolu ps4 za otudjenje. Sta uraditi pre toga sa nalozima, da li da uradim deactivate as primary i to dok sam na mrezi, pre brisanja naloga?
Tako da taj user na ps5 nema problema i da novom vlasniku sve radi sa njegovim nalozima.
 
Pozdrav svima. Procitah negdje da se, kad imam US nalog, povezujem na US servere i da je los ping zbog toga. Kod mene se to uklapa jer mi je katastrofa sporo da otvorim npr PSN store, da pretrazujem igre i slicno. Koristim SBB i internet kao takav radi dobro.

Da li bi se to rijesilo ako napravim nalog sa nekom evropskom drzavom?
 
Pozdrav svima. Procitah negdje da se, kad imam US nalog, povezujem na US servere i da je los ping zbog toga. Kod mene se to uklapa jer mi je katastrofa sporo da otvorim npr PSN store, da pretrazujem igre i slicno. Koristim SBB i internet kao takav radi dobro.

Da li bi se to rijesilo ako napravim nalog sa nekom evropskom drzavom?
pa ako ti je toliko los internet da se muci sa ps prodavnicom onda nece da ti puno pomogne sa evropskim serverima puno
 
pa ako ti je toliko los internet da se muci sa ps prodavnicom onda nece da ti puno pomogne sa evropskim serverima puno

Ne znam kako si zakljucio da mi je internet los, kad sam napisao da radi dobro.



Ovo je preko wifija, preko LAN-a je 250, a PS je na LANu.

Moje pitanje je bilo da li neko zna da li postoji neka sustinska razlika u tome da li je nalog US ili EU based.
 
Dobar dan, evo od skora sam i ja ponosni vlasnik ps4 oko kojeg nisam imao pojma ni kako se ukljucuje. Iscitavam i edukujem se ali ipak jos slabo pojmim celu pricu.
Mene interesuje:
-Zasto se svuda samo uzumaju US i UK u obzir? Zato sto su ove gift karte koje se kupuju na sajtovima uglavnom i najvise na te dve zemlje? Ja npr imam Irsku platnu karticu i mogao bih onda da stavim irsku kao region na PS nalog i onda bi mogao bez problema sa tom karticom da kupujem igre?
-Znaci ja mogu da stavim tri naloga u PS jedan da je US, drugi UK a treci npr CRO i da sam u Srbiji i da koristim normalno sva tri kad mi kako odgovara?
-Dakle bitno je da je nalog i da su vauceri i sve ostalo na isti region a sama konkretna lokacija gde se nalazi fizicki ps to nije bitno?
Hvala.
 
Uzimamo po više naloga prvenstveno zbog kupovine igara na akcijama. US se uzima jer mu dođe najpovoljniji zbog odnosa dolar/dinar. Kupujemo gift kartice sa kojim dopunjujemo nas nalog i tako kupujemo igrice.
Ti ako imaš platnu karticu iz Irske, ne bi trebao da imaš bilo kakvih problema da uplacujes sa te iste kartice na svoj nalog koji bi onda u tom slučaju bio za Irski PSN. Tj ja se nadam da postoji zvanično za Irsku, nikad nisam proveravao.

Tako da u tvom slučaju, ako planiraš da kupujes igre preko Store-a onda ti je dovoljan samo jedan nalog (Irski).
I taj nalog nema nikakve veze sa geografskim položajem gde se nalazi konzola.
 
Hvala. Gde kupujes gift karte. Skontao sam to za gift karte(valjda). Taj neko na nekom sajtu prodaje tu gift kartu koja je npr 50evra ti mu platis koliko je on odredio, on zatim da kod, ti ukucas i eto para na ps nalogu ili walletu kako vec. Samo sto naravno gift karta mora biti isti region kao i taj nas nalog. A za tu gift kartu koliko sam skontao ne bi trebalo da pravi problem srpska devizna kartica kada je uplata privatna i nema veze sa sonijem.
Hocu da kupim uncharted nathan drakes collection posto je 10$/€ jos kad bi sa nekim podelio doslo bi dzabe. Jel hoce ko :D
Sinoc sam kao pravio nalog da bih kupio igru pa sam izabrao hrvatsku misleci da ce biti u evrima kad ono kune ali mislim da je bila i irska ponudjena.
Tj ovo je verovatno vaucer a gift karta je bas konkretno igra
 
Sto se tih gift kartica tiče, imaš na razlicitim sajtovima. Ja uzimam npr na G2A za moj US nalog i neretko se dešava da kupim karticu od npr 50$ za fazon 45$.
Onda nakon plaćanja, može našim karticama, dobiješ kod koji ti uneseš i onda imaš u “novčaniku” 50$ za trošenje.
Dok npr ne znam koliko te zanima pretplata za PS+, to mislim da je najbolje uzimati na CDkeys gde možeš naći 12 meseci pretplate za oko 30 evra.
Da i kao sto si sam rekao, samo treba da obratiš pažnju na regione za koje kupujes te gift kartice.
 
Zdravo, imam jedno, možda malo i glupo pitanje. Kada napravim PS nalog, i sad želim neki kod da redeemujem, pošalje me da dodam jedan od metoda plaćanja, a ja sam na UK nalogu tako da ne mogu ni PayPal a ni debitnu karticu da povežem. Kupio bih kod i za wallet ali ne znam da li da rizikujem pa da mi i tamo traži da neku karticu ili PayPal dodam
 
Ovaj kod koji sam kupio je bio kao 14 dana trials, znači ako kupim recimo 365 dana PS plus neće mi ništa tražiti da stavim u Payments methods?
 
Tako je. Ja kupujem te kodove na godinu dana a imam USA nalog i nikad mi nije tražio karticu. Ugl Udjes u ps store i dolje imaš opciju redeem code i tu ukucaš kod koji dobiješ kad kupiš preko nekog sajta i to je to.
 
Uspeo sam da spalim dva ps4 controlera sa punjacem za telefon. Jer sam toliko glup. 😀
Znate li da li je to moguce popraviti i da li to radi neko?
 
I ja sam to radio godinama i bilo je ok, imao sam neki stari punjac o fona koji mi je samk za to sluzio. Onda sam nerazmisljajuci sada prebacio na fast charging punjac koji moze sa da na izlazu i 9v i 12v i ode kontroler. 😔
 
To ne bi trebalo da bude moguće, nešto nije u redu sa tim punjačem. Brzi punjači prebacuju na viši napon tek kada "iskomuniciraju" sa uređajem koji pune da podržavaju više od 5V, u protivnom se zadrže na 5V.
 
tako je, ja sam fon punio cak na punjacu za laptop i sve je ok... mora da je punjac u problemu kao sto kolega kaze... nemoj na njemu nista da punis
 
U pitanju je original Xiaomi punjac od mix2s. U sustini za prvi gamepad nisam siguran sta se desilo, samo je prestao da radi, ali nisam siguran cime sam ga punio pre toga jer ga nisam neko vreme koristio. Vremenski je moguce da sam ga punio sa istim xiaomi punjacem. Ovaj drugi, koji je juce prestao da radi je sigurno punjen sa tim punjacem, cak sam ga zaboravio na punjacu u toku noci. Mozda ga je to dokrajicilo? Bio je vruc kada sam ga skinuo sa punjaca, ali ne nesto ekstremno vruc, lici na klasicno grejanje tokom punjnenja.


Sad kad bolje razmislim, meni se i taj xiaomi telefon pokvario. :D
 
1626951524639.png

PS4 kontroler ima usb micro type-b ulaz, a njegov punjač je pravljen za usb type-c izlaz, pa možda zbog toga isporčuje i veći napon (V), kao i jačinu struje (A) koja ne odgovara specifikacijama PS4 kontrolera.
 
Nazad
Vrh Dno