Šta je novo?

Playstation 3 problem sa mrezom

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne znam da li je vec bila slicna tema, sasvim moguce posto dosta ljudi ima problem s tim.

Prvi simptom je da nece da se konektuje na PSN. U testu konekcije samo ip adresa prodje a internet provera fejluje. Probao sam da resetujem i ruter i modem vise puta, posto mi rade i laptop i racunar pretpostavio sam da je neki problem do konzole. Proverio sam drugi kabl, isto.

Nakon malo googlanja, jedini nacin koji sam pronasao da se ovo zaobidje jeste dodeljivanje rucno sledecih DNS vrednosti:

primary DNS 208.67.222.222.
secondary DNS 208.67.220.220

Medjutim, to nije kraj. I dalje ne moze da se konektuje na PSN. Jedini nacin da se to resi jeste iskljucivanje Media Servera!

Nakon toga sve radi kako treba (valjda? jos nisam proverio kako radi online igranje sa ovim DNS vrednostima). Moje pitanje je, zasto ovaj problem nastaje i na koji nacin cu biti ostecen time sto sam iskljucio Media Server?

Media server ti jedino treba ako multimediu gledas/slusas sa povezanog racunara u mrezi sa konzolom ili nekog slicnog kompitabilnog izvora.

Problem sa kacenjem na PSN sam i ja imao, i resavao na isti nacin , ail sam nakon nekog vremena kupio ruter (povezao i bratovljev komp) i od tad milina.

Nazad
Vrh Dno