Šta je novo?

Playstation 2 par pitanja oko servisiranja

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
Zdravo svima. Imam problem sa SONY PS2 SCHP 50004. Nece da zavrti CD. laser radi (trepce crveno, uvlaci se glava, motorcic ga lepo pomera bez krckanja... ali nikako da zavrti disk... sta tu moze da bude problem? motor od disk-a? neki mikroprekidac za vratanca?

izvinjavam se sto ovde kacim temu, ali ne znam gde drugde da okacim...

http://www.mikroprinc.com/proizvodi...otori/motor-za-dvd/cd-plejer-4.2vdc/index.php
Stvarno ne bih znao sta moze da bude problem kod tebe, ali ovaj motoric nije skup. Ako si u mogucnosti, mozes da rasklopis konzolu i probas motoric na nekm malom naponu. Ako se zavrti, znaci da nije sam motor neispravan nego nesto drugo. Takodje ne znam da li su ovi motorici univerzalni i na kojim naponima mogu da rade ako ima raznih.

sutra cu ponovo da rasturim.. inace, prilikom otkacinjanja dzek-a za ventilator na ploci, izvukao sam ceo dzek sa sve zicama i delom ploce... uzeo sam 12v direktno sa napajanja, i sada se vent vrti haoticno brzo (srecom pa sistem ne prepoznaje da li je fan konektovan). umm... na usb portovima je 5v ili 7v ? (ovaj vent radi na 7v) i je l' zna neko mozda odakle sa ploce mogu da uzmem 7v napajanje, ako je usb na 5v?

Nazad
Vrh Dno