Šta je novo?

player (program) za android box

pinocio

Slavan
Učlanjen(a)
19.01.2009
Poena
485
Postoji li plejer za android box koji kad ucita fajlove (filmove) sa externog diska ili flesica povuce podatke o filmovima sa NETa i napravi od tih fajlova onu "biblioteku" sa posterima filmova. Ako je neko strimovao sa kompa putem Plexa recimo,zna o cemu pricam

Nova player napravi tako nešto. Ali Plex je ipak Plex.

Ocigledno mu fali sto mu ne fali nista a ima i viska.

ili da nabavljaš mkv-ove sa ugrađenim cover slikama.

to je malo nezahvalno, očekivati da neki player ume iz prve da prepozna film i na osnovu toga da učita odgovarajući poster i podatke. često se dešava da u istoj godini bude nekoliko filmova sa istim nazivom (bilo kao originalni bilo kao prevedeni). al' da ne idemo u off-topic.

ili da nabavljaš mkv-ove sa ugrađenim cover slikama.

to je malo nezahvalno, očekivati da neki player ume iz prve da prepozna film i na osnovu toga da učita odgovarajući poster i podatke. često se dešava da u istoj godini bude nekoliko filmova sa istim nazivom (bilo kao originalni bilo kao prevedeni). al' da ne idemo u off-topic.
Ali pre dok sam koristio Plex na TVu da strimuje iz foldera sa kompa,desavalo se bas to.... Folder lupam sa 100 filmova gde su samo film i prevod,Plex sortira lepo prikazujuci postere,i jos detalja o filmu. Bukvalno spisak filmova izgleda kao na yts sajtu recimo... e sad me zanima kakva je razlika ako povlaci film sa kompa ili sa flesica!? Zar ne bi trebalo da moze da radi istu stvar!? Pitao sam jer pomislih mozda to neko vec koristi

e sad me zanima kakva je razlika ako povlaci film sa kompa ili sa flesica!? Zar ne bi trebalo da moze da radi istu stvar!? Pitao sam jer pomislih mozda to neko vec koristi
Kodi tj nekadasnji xbmc od pre 15 godina je bukvalno izmislio to sto danas neki plejeri imaju library koji tako izgleda...

Potpuno je nebitno da li se fajlovi nalaze lokalno, negde na nekom serveru na netu ili na drugom racunaru u tvojoj mrezi ili HDD, on ce skenirati muziku, filmove ili sta vec hoces i od njih napraviti library, i svaki put ce da proveri da li ima nekih promena i osvezi bazu i mozes d abiras kako ce to sve da izgleda i iz cije baze ce da vuce postere, opise, ocene i slike.
Sve sto treba je da mu pokazes putanju do tog sadrzaja.

Plexov library je smesan u odnosu na ovo.

Kodi tj nekadasnji xbmc od pre 15 godina je bukvalno izmislio to sto danas neki plejeri imaju library koji tako izgleda...

Potpuno je nebitno da li se fajlovi nalaze lokalno, negde na nekom serveru na netu ili na drugom racunaru u tvojoj mrezi ili HDD, on ce skenirati muziku, filmove ili sta vec hoces i od njih napraviti library, i svaki put ce da proveri da li ima nekih promena i osvezi bazu i mozes d abiras kako ce to sve da izgleda i iz cije baze ce da vuce postere, opise, ocene i slike.
Sve sto treba je da mu pokazes putanju do tog sadrzaja.

Plexov library je smesan u odnosu na ovo.
Pretpostavio sam da je izvodljivo,ali iskreno nisam cackao.... e sad,olaksaj daj neke smernice ili pusti da se ljudi muce :D

Pretpostavio sam da je izvodljivo,ali iskreno nisam cackao.... e sad,olaksaj daj neke smernice ili pusti da se ljudi muce :D
Dovoljno je da umes da browsujes do sadrzaja,
sam kodi ce te odmah pitati sta se nalazi u folderu i kojim servisom da skenira
Ti tu izaberi imdb ili koji vec i on ce da napravi library tog foldera.

Posle samo biras kako ce to da izgleda i kako ce da sortira.

Auuu... pokusah malopre i nikako... inace mi je skin od balkangreen (bluethunder) wizarda... i verovatno me to zeza... u opcijama mi je stiklirano da radi update biblioteke,ali mi uvek izbacuje samo nazive foldera... pokusavao sam u podesavanjima za biblioteke da navedem putanju do foldera sa filmovima i nista se ne desi... mozda ce biti lakse ako eliminisem ovaj BT skin,ionako su izgleda batalili pricu,gotovo nista ne radi. Da... logicno je da nece jer otvaram folder preko file managera.... verovatno ima negde posebno plejer da se pokrene,ali mozda ne moze iz ovog skina ili ga tgreba naci

Uradi clean install Kodija i batali buildove.

Nije nista tesko iako Kodi moze da deluje komplikovan pocetnicima. Tu je cika Gugl da pritekne u pomoc ako zatreba.

kao što sam naveo, postoji tema za Kodi

Instaliraj cist kodi sa playstore, podesi jezik, i titlove
Zatim dodaj putanju i sve ce ti biti jasno.

Instaliraj cist kodi sa playstore, podesi jezik, i titlove
Zatim dodaj putanju i sve ce ti biti jasno.
Ma nisam hteo da se predam bas tek tako... bitno mi je bilo da moze da se odradi (do sad nisam ni razmisljao u tom pravcu). Uspeo sam da u meni Blue Thundera dodam jos jednu opciju koja vodi ka video arhivi... lako sam je dodao,al mi bilo zeznuto jer i dalje pokazivalo fajlove,onda sam video da ima da se ukljuci biblioteka mod,i kad sam ga ukljucio dobih sto sam trazio,super izgleda,malo sam podesavao po svom ukusu,sve nesto na brzinu,pa mozda jos nisam sve opcije uspeo da otkrijem,uglavnom tu su sad i posteri i opisi i ocene sa imdb i trejleri na youtubu... bazirao sam se da slozim filmova po ocenama sa imdb,jedino sto nisam uspeo da nadjem da ih slozi SVE u jednom folderu (sve filmove,bez obzira na zanr isl) po ocenama,vec samo moze da ih slaze po zanrovima,godini,glumcima,zemlji.... (unutar tih foldera i po oceni sa imdb).Al dobro,i ovo ce mi mnogo olaksati... jer ce mi biti daleko lakse da odlucim sta da pustim :D

Kad sam seljak :D Dovoljno je samo da pogledam filmove po nazivu i unutar toga stavim da se sloze po imdb oceni 🤦‍♂️
🤦‍♂️🤦‍♂️

Nazad
Vrh Dno