Šta je novo?

Play u tempirano vreme?

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Je l' ima neki program koji bi mogao da mi pusti... pesmu na primer, u tempirano vreme?
Treba mi, u stvari, bilo kakav signal na line out-u, koji ce da ide u tempirano vreme.

Hvala!

Stavi Winamp-ovu Play listu u Windows-ov Schedule, i zadaj vreme.

Windows-ov scheduler mi ne radi iz nekog razloga. Po tom pitanju mogu samo da vucem za rukav tipove iz ICT support-a a od toga mi je muka... Kad radim sam posao odmice, a kad treba da jurim okolo - yebes pos'o. Ovaj scheduler sto mi radi (Novell Desktop Management) podrzava samo exe i dll fajlove.
Znaci, treba mi neki player koji cu u 9:55 da podignem, ucitam pesmu, nastelujem da mi peva tacno u 10:00:00... pet minuta imam dosta da navucem rukavice i cim pocne veselje ja pocnem da razbijam :crash:

I da iskoristim za ovu priliku Windows-ov scheduler on ce u zakazano vreme poceti da dize player, a ne da peva.

Da objasnim sta radim, mozda vam padne na pamet kakva dobra ideja da unapredim eksperiment. Treba da izmerim kasnjenje zvucnog signala tokom telefonskog razgovora. ISDN telefon sa softverom za kompresiju zvuka i slike... Subjektivno ima lag red velicine 2 sekunde. To sad treba izmeriti i malo prodiskutovati... Telefon ima audio i video ulaz i izlaz, to sam mislio da iskoristim za da povezem sa kompjuterom... i sad, jedna masina u zakazano vreme pusti signal dok na drugom kraju druga masina istovremeno pocinje da snima. Satovi na masinama su sinhronizovani, player i recorder pocinju istovremeno da rade... imam graficki prikaz na recorder-u i - ja lako i precizno ocitavam koliko je signal na recorder-u kasnije zabelezen.

Hvala vam za ideje.
Zivi bili!

To (i još mnogo toga) može da ti odradi na pr, Chameleon Clock, ili Remind-me, ili XReminder (preporučujem prvi), a ima još dosta sličnih programa koji mogu da odrade ili samo to ili pored toga još puno drugih stvari. Svi gorespomenuti su shareware, verovatno ima freeware-a.

Svi programi tog tipa (reminder-i) u opcijama imaju mogućnost da u određeno (predhodno zadato) vreme pokrenu program ili zadati fajl (na pr. neku mp3 pesmu). Chameleon ima i mogućnost da program koji je pokrenuo u zadato mu vreme isključi nakon određenog - takođe zadatog mu vremena (isključivanje se šteluje u minutima). Vreme starta se šteluje precizno u sekundu i provereno radi sa mp3 fajlovima; nije da pokrene winamp i onda stane. Uz to on ima i sinhronizaciju vremena preko veze sa atomskim satom, tako da ti može i uštelovati satove na te dve mašine.

E sada, koliko ti treba mašini da od trenutka kada primi signal da pokrene mp3 fajl do trenutka kada podigne winamp i počne da peva to je pitanje. Preporučujem da unapred pokreneš winamp (ili šta već koristiš), tada će pokretanje pesme biti momentalno (ili sa zanemarljivim lagom) jer mašina neće morati da čeka dok se winamp podigne. Ja sam probao i pesma je akativirana u istoj sekundi kada je i zadato, momentalno, subjektivno se ne može primetiti nikakav lag.

Nazad
Vrh Dno