Šta je novo?

Plavi ekran zbog overklokovanja Asus EAH3650

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Sinoć sam se igrao oko overklokovanja pomenute grafe koja radi na 725MHz a memorija na 700MHz. Dostigao sam 906MHz i prolazio je test Lightsmark bez problema, čak sam onda podigao i memoriju na 750MHz i opet je sve prolazilo.

Jutros sam htio da ispitam granice memorije i za početak stavih 750MHz i po prvi put pokrenuh 3Dmark03 (koji sam tek jutros downloadovao) i prošla su 2 prva testa (oni avioni i još jedan) i onda blue screen of death.

Sada se računar restartuje ili iskače plavi ekran čim se pojavi Welcome u Visti i Windows 7-ci dok u XP-u pokaže se desktop i to je to.

Pošto sam 20 puta restartovao računar jednom se uspjela učitati vista i vidio sam da je sve na defaultu podešeno za grafu i opet čim sam kliknuo na 3dmark poplavi ekran.

Kartica je pasivna ali u nju duva 12-ica i temperature sunoć nisu prelazile 66 celzijusa tako da sigurno se nije mogla pregrejati.

Šta da radim, kako da startujem računar?

P.S. A baš sinoć čitam upustvo za overklokovanje grafe i kao ništa se ne može loše desiti, samo restart ako zamrzne a gledaj sada u mene!,)

Uspio sam startovati ali 3Dmark prolazi samo kada spustim frekvencije ispod podrazumjevanih.

Da li to znači da je kartica oštećena?

Ne verujem da je ostecena...:trust: Znaci radila je na 902gpu i 750mhz, popio si bsod i sad vise nece da radi na ovim klokovima? Cudno, ali probaj nove drajvere. Da nisi mozda jos nesto klokovao?

Sinoć sam uspio ući u windows i odradio je sve testove u 3dmark03 sa frekvencijom 850MHz ali jutros ponovo plavi ekran.

Izvadio sam karticu i ponovo vratio i za sada je ok ali ko zna do kada! :S:

Prilozi

• DSC05084.jpg
    DSC05084.jpg
    287.6 KB · Pregleda: 75
Hmm, "Atempt to reset the display driver and recover from timeout failed" i "***atikmdag.sys..."
Moguce da su drajveri, probaj ih reinstalirati ili staviti neke druge.

obicno je greska u kanalu... ja tipujem da ti je riknulo nesto...
TDR 0x116 se desava kada graficka(drajveru) treba previse vremena da odgovori na komande koje salje windows.. > 2s.. ukoliko se to desi windows salje TDR drajveru da resetuje graficku i ukoliko opet ne dobije odziv posle 2s dobijes 0x116 BSOD.. tako da moguce je da si spalio nesto ili da ATI ne odgovara najbolje na TDR pa ima nade sa drajverima...

Zasto ne moze da odgovori na komande obicno je prsnut kanal pa ko zna koje naredbe stizu u GPU i on zabaguje.. tad ne pomaze obican reset od strane drajvera jer je gpu prso..

poslovica : KO OCE VECE IZGUBI IZ VRECE

Poslednja izmena:
Batali ti 3D mark, rokni Krizu pa ces da vidis... ako pukne onda :lupko:
Niko nece coveku da pomogne:S:

Napravi praznu particiju, instaliraj XP/Vistu od nule sa svim drajverima originalnim koje si dobio uz graficku. Instaliraj mark i sta jos i probaj da li izbacuje TDR.. Ako izbacuje nosi u servis i pravi se lud... Ako ne izbacuje onda extra i nastavi da sljakas tako..

E da ne zaboravim, SP2-3 moze da s**** drajver...

Juče sam instalirao Windows 7, ovaj konačni, i svi testovi prolaze na podešavanjima 850/750 (AtiTool, Video card stabiliti test i Lightsmark 2008) a držao sam ih oko 25min. Memorija ne može ni malo više jer puca. Izgleda da je bilo nešto do drajvera.

Mada sam zadovoljan da sve ostane kako je bilo i bez klokovanja, ionako ne dobijam mnogo ovim podizanjem frekvencije jer je grafička relativno slaba.

Smuči mi se kada vidim 2, 3 ili 5 frejmova u 3dmark vantage-u ( a vidim neki guraju i po 30 frejmova sa gtx285).

He, kad bi neko bio besposlen da odradi ovaj Lightsmark 2008 pa da uporedim rezultate. Inače test kratko traje; na defaultu imam 110 frejmova prosjek a kada overklokujem grafičku onda 130 frejmova.

P.S. Nije mi jasno kako nisam mogao ući u XP a klokovao sam na staroj Windows 7-ci na istom računaru. Valjda nisu drajveri povezani u 2 operativna sistema.

Kod mene 290 poena u lightsmark-u...:smoke:

@Bishop
Koje klokove koristis za tvoju graficku kada me dobijas...Ja moj XFX 4850 sam testirao @ gpu 710 i mem 1200 mhz i imam manje fps od tebe....

Poslednja izmena:
Verovatno vise voli Nvidiju.:d
I ima jaci proc.

Poslednja izmena:
Hehehe...Pa da,kao i svi ostali benchmark-ovi...:):):)

Vrh Dno