Šta je novo?

plavi ekran u toku instalacije Windowsa

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
U toku instalacije Windowsa pojavi se plavi ekran na kome izmedju ostalog pise:

A problem has been detected...

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Na reinstalaciju Windowsa sam se odlucio jer mi komp samo ukoci nakon nekog vremena, ponekad i po samom pokretanju Windowsa...

Zna li neko u cemu bi mogao da bude problem? Hvala!

99% memorija. Kao sto rece covek, testiraj je (pusti da vrti preko noci) mada ako jeste memorija ima da ti izbaci crvenilo vec posle 4-5 loop-ova...

ma ako puca u toku instalacije , verovatno ce biti u prvom krugu vec uocena.
Ako imas vise modla , a projavi ti gresku , izvadi sve napolje, ocisti module (mozes gumicom) i slotove (nekom cetkom) ili najbolje kompresorom, i onda vracaj modul po modul .
znaci stavim jedan modul pustist test, ako prodje izvadi njega , i stavi u drugi slot drugi modul , tako redom , mnogo je brze i uvek znas gde je problem.

Koji windows je u pitanju?
Ako pokusavas da instaliras XP a pri tome ti je ahci ukljucen u biosu, zato dolazi do bsod-a.

XP instaliram...

Hvala svima na odgovorima, uradicu kako ste rekli pa javljam...imam 3 modula pa nece biti strasno ako je jedan otisao...poz!

nije memorija u pitanju...testirao sam je, sve je ok...menjao sam module, pokusao sa svakim ponaosob, ubacio i jedan s drugog kompa i ne vredi...uvek isto...tj desavale su se razlicite stvari, nekad bi komp samo ukocio u toku instalacije...

plavi ekran koji se pojavljuje nije uvek isti...tj nekad se pojavi i ''atapi.sys'' u okviru teksta, nekad bude bez njega...ne znam vise sta bi moglo da bude...

Koja je ploca u pitanju? Koji je Xp u pitanju? Kolika je temperatura procesora u biosu?

Probaj da iskljucis u biosu zvucnu, mreznu...

Mozda jednostavno CD-DVD ne moze da procita mediju ili je losa verzija XP-a...

atapi.sys može da ukaže na problem sa CD/DVD drajvom ili medijem s kog vršiš instalaciju. Proveri prvo ovo.

ploca je GIGABYTE GA-K8NS...dakle komp jeste star...poslednji put sam video da je temperatura isla do 60...probao sam i XP SP3 (koji sam pre par dana instalirao na jedan drugi komp i sve je bilo ok) i Windows 7, tako da nije do diska...

probacu da iskljucim zvucnu, mreznu itd...

ako imate jos neku ideju...

Ja sam video tu plocu da pravi brlje kad ima neku PCI karticu, tipa Wifi i sl.
Nisam je uspeo srediti, no bez PCI kartica je radila skroz ok...

Pokušaj dići mini xp sa hirena.Promeni sata kablove(ili ata ako koristiš).Ako imaš stavi drugo napajanje.Sve raskači sa ploče i vrati nazad(i procesor ,usput promeni pastu)

Najsumljivija je GA-K8NS 754 ploca, mada po tome da se racunar zamrzavao i nekada prijavljuje bsod sa atapi.sys, moze da bude i HDD.

Mozes da pogledas da se nisu mozda naduli kondezatori na ploci ili se mozda pregejava cipset.

Test HDD-a sa odgovarajucim tools-om...

Bilo je takvih problema sa starijim MSi plocama, bios update je resavao problem sa sedmicom.

Ja sam imao slican problem. Kod mene je crkao juzni most.

Jel ti sata HDD prikljucen na plocu, jel ti je sata DVD rom prikljucen na plocu?

povadio sam pci kartice, tj modem koji je jedini bio, i ne vredi...isto...

mini xp radi...povadio sam sve i vratio...isto...kablove i napajanje jos nisam menjao...ostaje ta opcija...ali polako odustajem...

testirao sam hard i sve je u redu...istina je da se unutrasnjost kucista nakon nekog vremena bas zagreje, kao i napajanje...npr kada sam vadio memoriju bukvalno sam se ispeko na nju :D nisam primetio da su se kondezatori naduli...

nemam sata diskove...

hvala ljudi ali polako odustajem...2 dana se cimam, sve zivo sam probao, osim da promenim kabl i napajanje...i ja mislim da je ploca otisla...

Jesi flesovao poslednji bios?

Nazad
Vrh Dno