Šta je novo?

Plavi ekran u stand by!

• Začetnik teme Začetnik teme gileip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gileip

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
660
Konfiguracija iz potpisa! Pre toga je ploča bila Jetway NForce 550, pa sam uzeo ovu ploču! Naravno nisam ponovo instalirao Windows nego sam sve drajvere deinstaliraio i nove instalirao! nastao je problem sa SATA Optiarcom, kad prebacuje lepo počne da radi i onda se uključi lampa za HDD i pali i gasi, a ništa se ne dešava,zamrzne se na nekom procentu i ništa nije pomagalo do reseta! Nekako sam to prevazišao, stavio sam ga na drugu granu i kad ubacim CD-DVD sačekam da ga učita i tek onda počinjem da radim i nema više problema! Medjutim natsao je problem prilikom prebacivanja u stand by, prvo je izlazio iz Win-a i na logou samo stane i tako stoji, HDD kao nešto radi, ali jedina pomoć je bio reset! Onda je i to prestao da radi, sada samo izbaci plavi ekran smrti i na njemu IRQL_NOT_LEE_OR_EQUAL!?
Imali neko rešenje za ovo ili samo pomaže ponovna instalacija(probao na drugom disku i tada sve šljaka OK)? Nisam baš rad da ponovo sve budžim jer sam ga taman napravio da radi kako želim! Ako znate šta i kako, dajte savet! Pozdrav!

Probaj još jednom da reinstaliraš drajvere za matičnu (pa i za grafu) - i to tako što ćeš prethodne potpuno da "očistiš".

Probao, ali ništa! Što je veoma čudno ovi NVidia drajveri se ne upisuju u add/remove programs, znači tamo nigde ne stoji da su instalirani! To ranije nisam imao ni na 550, ni na NForce 4,3,2!

Da bi video da li je od sistema/drajvera - napravi dual boot - napravi jednu privremenu particiju - instaliraj još jedan (ovaj put čisti xp), drajvere i probaj - pa ćeš videti da li imaš probleme.
Ili još bolje - uradi backup svog c: iz Acronisa ili nekog sličnog sw-a, pa uradi čistu instalaciju.
Ako u novoj instalaciji nemaš problema - samo će ti se kasti.

Inače - zašto ti je stand by neophodan? - evo ova moja mašina sa koje kucam nije bila na stand by ima već godinu dana - i ne gasim je - samo monitor. Mada, razumem te - iritira kad nešto ne radi - pa makar i ne koristio to - šta ću kad mi živac radi?

Koristim često stand by,kad god krenem negde ja ga prebacim u stand by i čim se vratim ponovo uključim! Isto se dešava i sa hibernaciojom! Instalirao sam i na drugi disk XP i podigao drajvere i sve radi OK!

Sveža instalacija sistema je majka!

Neću da ponovo instaliram, moram ovaj u potpunosti da napravim funkcionalnim, ali kako? Samo je još to ostalo!

Nazad
Vrh Dno