Šta je novo?

plavi ekran, resetovanje, itd.

chimpresco

Čuven
Učlanjen(a)
03.07.2004
Poena
675
Nova masina: Asus kt400 ploca, sempron 2200, 256 ram, fx 5200, hitachi hdd 40gb, sony combo, 3com modem. CPU podesen na 1800mhz, krece instalacija XP-a i posle formatiranja prvo se pojave poruke can`t copy neki file, pa posle toga plavi ekran :zgran: page_fault... Izvadjen modem, disable-ovana on board zvucna, spustena brzina na 1500mhz. Instalacija prolazi normalno, instaliranje SP2 prodje i posle restarta nastaju problemi... kada pokusam da udjem u security center, komp se restartuje, kada pustim DVD komp se retartuje, kada ga vratim na 1800 resetuje se, restart, restart... sve ponovo instalirao :type: samo SP1, opet restart display properties, restart, DVD restart...
Koji mu je :crash: ? Probao sam sa drugom memorijom isto sa drugim CD-om isto, sad cu da probam drugu graficku i da i to eliminisem... Da li je moguce da nova ploca ne radi? Verovatno jeste... Ima li neko ideju, iskustvo neko, nesto???

Kakva ti je tempa procesora?
Mozda kuler ne naleze kako treba pa se pregreva.

Temp. oko 35C... na 1,5 ghz, a oko 40 na 1,8 ghz. Probao sam i graficku u drugoj masini i radi normalno.
Sada sa SP1 radi i DVD, s tim sto pri pokretanju win DVD-a izbacuje gresku no ASPI menager found? i onda normalno pusti film. U medjuvremenu sam update-ovao BIOS na ploci, i instalirao najnovije 66,xx drivere za GeForce. Ono sto je najveci problem, je sto ne moze da se udje u desni klik/properties/settings/advanced/nvidia Kako kliknem na to komp se blokira i posle par sekundi restartuje. Kad se ponovo podigne prijavljuje da se win povratio iz ozbiljne greske i da je tu gresku najverovatnije izazvao driver graficke... To se desava i sa starijim i sa novijim i sa najnonovijim driverima...
ENIGMA

Ne bi bilo lose da pre zamene ploce proveris procesor, posto postoji velika verovatnoca da je on krivac. znaci ubodi neki drugi procesor pa vidi da li se masina ponasa i dalje tako...

Nazad
Vrh Dno