Šta je novo?

Plavi ekran - NDIS.sys

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
U poslednjih dva meseca mi na svakih 5 dana izađe plavi ekran sa ovom greškom.
Uz pomoć Google-a sam došao da odgovora da je u pitanju problem koji nastaje konekcijom ADSLa preko mrežne karte... Meni je modem na USB portu, i sve mi je postalo nejasno. Mrežna karta mi je čak disable-ovana u BIOSu.

Neki dobar savet, razmena iskustva? Hvala.

1. Nova verzija drajvera za modem
2. Novi firmware
3. Ako si siguran da ti je sistem cist posalji info o BSOD-u prozivodjacu modema i sacekaj reply

Ja sam to imao kad mi je bio vezan kablovski modem preko USB-a. Zvao sam podrsku i rece mi tip da prebacim na mreznu. Deinstaliorao sam driver za modem (potreban je samo kad se veze preko USB), vezao ga preko mrezne i vise nikad mi se nije to javljalo. Inace tip mi je rekao da ako to ne upali da se javim da mi promeni modem, hoce on nekad da pravi problem.

Sutra prekosutra kupujem novi HD, memoriju i grafiku. Pašće reinstall Windowsa...

Ovo je modem koji sam dobio od Sezama:

External USB Home DSL Modem (Model # UD800TP)

mydsl_usb.gif

I na Actiontec sajtu ne postoje drajveri za ova modem. :)

P.S. Časna reč - Sve ovo je počelo da se dešava od momenta instaliranja AutoPatchera i svih novih patcheva.

Poslednja izmena:
Ronnie Coleman je napisao(la):
P.S. Časna reč - Sve ovo je počelo da se dešava od momenta instaliranja AutoPatchera i svih novih patcheva.

Zanimljivo, u poslednjih par meseci dosta njih je "poplavelo" posle instaliranja "AutoPatchera i svih novih patcheva", bez obzira na to sta koriste za internet.

Od kada je izašao SP2 (Avgust 2004.) do danas, svima i sebi instaliram WinXP + SP2. Bez ikakvih update-ova. Uvek sve radi perfektno. Pre nego sam instalirao patchs sa AutoPatcher-om, nešto mi je govorilo da neće valjati. Naime, nije bitno
šta su meni sugestija i intuicija govorili, nisam trebao da diram nešto što odlično radi (zlatno pravilo...).

Poslednja izmena:
Ja sam skoro patio od tih plavih ekrana bas zbog mrezne integrisane, ali bila je spojena sa modemom.

Inache, greske koje mi je prikazivao imali su veze ili sa Windowsom ili sa Avastom. Prvi put mi izleteo bsod kad sam startovao Avasta i posle toga nije ni hteo da radi, svaki put kad sam hteo da skeniram ili izadje bsod ili cekam satima da se Avast upali, uopste nije hteo da radi ni kad ga reinstaliram. E sad ja pametan odmah instaliro nod32 i on mi radio, nikakav virus nije nasao, a plavi ekrani izlazili onako, 2-3 puta dnevno.:D Sve sam drajvere menjo, ceo sistem na default, povadio sve kartice i nista nije pomagalo.

Tek kad sam stavio nove drajvere za tu mreznu i posle toga win se nije vishe dizao ukapirao sam o chemu se radi.
Bilo onako, prvo bios crni ekran, pa odmah posle plavi:d
I tako, nekoliko dana sam izludjivao, trazio viruse, testirao cpu i memoriju a u pitanju je bila ta mrezna:mad:

Kao što rekoh, mrežna karta mi je disable-ovana iz BIOSa. :)

Slican problem imam. Kada disableujem mreznu u windowsu, odma' izleti BSOD. Ni jednom nije omanuo. Takodje sistem pocne da brljavi kada koristim neke p2p programe. U pitanju je nF3 Ultra ploca i integrisana mrezna karta. nV firewall ne vredi iskljucivati, opet iste probleme pravi. Menjao drivere, instalirao sa i bez SPova, patcheva i ostalih update-a.

Pa ugradi sebi drugu mreznu karticu i testiraj onda, njih barem mozes naci za par eura.

Kao što rekoh, mrežna karta mi je disable-ovana iz BIOSa. :)

A da probas da je ukljucis u BIOS-u, a iskljuci je u My Network Places ?
Znam da u nekim slucajevima ona mora biti iskljucena u BIOS-u zbog PCI modema, a posto ti imas USB modem, ne bi trebalo da bude problem ako je iskljucis samo u My Network Places.

Bas sam veceras imao par puta BSOD i bas zbog NDIS.sys fajla. Iz safe moda sam obrisao sve NV drajvere, jer sam tipovao na integrisanu mreznu kartu i ponovo ih instalirao i sad mi OK radi.

Ovaj problem najčešće jeste vezan za mrežnu karticu ali, koliko vidim na netu, suština problema je u tome da se previše uređaja nagomila na jedan IRQ i da tu dođe do neke vrste zagušenja s kojim Win ne može da izađe na kraj. Predlog je (ne moj, nego sa Net-a) da se promeni IRQ za neke uređaje.

Tekst je samo u Google kešu:

http://72.14.221.104/search?q=cache...her/irq_error.php+NDIS.sys&hl=en&ct=clnk&cd=1

Poslednja izmena:
Pročitah ceo tekst, hvala. Svi nemam IRQ koji se deli... Ne mogu da update-ujem drajvere za mrežnu, jer je isključena u BIOSu...

Izgleda da je jedino rešenje... ne koristiti Windows.

Izgleda da je jedino rešenje... ne koristiti Windows.
Pa šta znam, svi mi koristimo Win pa uglavnom nemamo takve probleme (i meni je disejblovana mrežna u BIOS-u). Možda je ipak po sredi neki hardverski kvar?

Vrh Dno