Šta je novo?

Plavi ekran na više mašina...

MarcusS

Slavan
Učlanjen(a)
02.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 & ID-COOLING XTS 224
Matična ploča
AsRock B550m STEEL LEGEND
RAM
2x16 GB Corsair Vengeance RGB PRO sl 3600mhz
GPU
Sapphire PURE 7700XT 12GB WHITE
Storage
M.2 Kingston KC3000 512GB + 2TB Toshiba + 4TB Seagate
PSU
Cooler Master Bronze 650w
Kućište
Zalman S5 White
Monitor
Benq Zowie XL2540K
Miš & tastatura
Logitech G910 spectrum & Logitech G PRO mouse
Ostale periferije
Logitech G PRO X
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Huawei Watch GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
U igroanici mi iskače blue screen na više mašina, isti... Kontao sam u početku da je možda hardware, ali sada sumnjam, ima ga na 3 od 12 mašina, na jednoj često ,na ostalima onako... Spominje se grafika, probao update drivera, ništa. Skenirao sa S anti spyware malware i sl programa /spy bor, malwarebyte, super anti spyware/, doduše, nisam sa poštenim antivirusom jer imam originale pa držim essentials...

Neko iskustvo, ideja na osnovu screen shota? Možda neki software prouzrokuje problem?

20130903_120248.jpg

atikmpag.sys, dakle ATI graficke karte. :) Pominje se disable hardverske akceleracije u browseru.

Deinstaliraj drajvere za graficku.
Restart,idi Safe mod i pobrisi sa driver sweeper ostatke.
Pa sa CCleanerom pocisti registry.
Instaliraj nove drajvere.

Specifikacije mašina - šta imaju zajedničko? Ploča? Vrlo je mala verovatnoća da imaš lošu instalaciju na pet mašina...

Hvala, odradio, videćemo šta se dešava... Nije samo bacao plavi ekran već i zamrzavao...

Specifikacije mašina - šta imaju zajedničko? Ploča? Vrlo je mala verovatnoća da imaš lošu instalaciju na pet mašina...

Radilo je sve ok više od godinu dana i par meseci. Sumnjam da može hardwerski da se pojavi kvar na X mašina u manje više približno vreme. Procesori su I3 2100, ploče GB samo se ne sećam modela, jedan od "osnovnih", 4GB rama i Radeoni 6770...

Nisam uspeo da ustanovim, rekao sam radnicima da obrate pažnju ali džabe.. X puta samo vidim plavi ekran ili freeze screen, klinci samo ustanu i prebace se na drugi komp...

Mozda win update povukao neke update. .Net mi pada na pamet zna da pravi ovako nesto. Jel Win7? Jel ukljucen update wina na auto? Imam par masina koje su zabadale kod update win.

Poslednja izmena:
i meni izgleda kao neki update koji ga sada muci, ako znas kada su poceli problemi i imas system restore, vrati system na neki dan pre toga, iskljuci automatske update pa vidi da li radi normalno.

Ovo je izgleda pomoglo pošto na mašini koja je bila najkritičnija nijednom nije bilo plavog ekrana posle "intervencije".

Hvala svima na participaciji u rešenju problema :)

Nazad
Vrh Dno