Šta je novo?

Plavi ekran i jos ponesto

makoto

Cenjen
Učlanjen(a)
08.02.2011
Poena
154
Pozdrav svima, prvi post i problem, tj problem me i doveo do registracije na forum:)
Konfiguracija se nadam se vidi, popunio sam je, a problem je sledeci:
povremeno, bez ikakvih pravila, bar jednom dnevno mi izbaci plavi ekran, ali ne uvek sa istom greskom i bez ikakvih pravila...nebitno da li je ukljucena igra, da li surfujem netom ili jednostavno nista ne radim...desavalo mi se da isto i zamrlja i zamrzne sliku...posle restarta isto se desi da nece odmah da se pokrene racunar...update-ovao sam bios, sve drivere, instalirao fresh sistem...jedino sto bih mozda napomenuo je da kuler na procesoru povremeno zakrci, ali i posle izbacivanja BSOD kad udjem u bios, temperature nisu visoke...evo par slika u prilogu, cisto da imate bolji uvid u problem...unapred hvala i ako je potreban jos neki info, tu sam.
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/29.jpg
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/28.jpg
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/26.jpg
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/1.jpg
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/2.jpg

Ništa, jedno po jedno...

Proveri da li ti ventilator na procesoru kači nešto fizički, recimo kablove, prati nečim temperaturu iz windowsa, coretemp, realtemp, everest ili slično.
Onda proveri da li je memorija u biosu nameštena kako proizvođač propisuje, znači na 1333 i na 1,65V najverovatnije, pogledaj šta piše na njoj.
Onda skini hiren's bootcd, nareži ga, butuj s njega pa pokreni memtest i pusti ga da odradi par prolaza.

Eventualno bi mogao da proveriš da li ti sigurno krči ventilator na procesoru, može da bude i nešto drugo, recimo hard disk, ako je tako spasavaj podatke.

Ako imaš da uzajmiš od nekog drugu grafičku proveri i to zbog onih linija na prvom ekranu što si slikao.

Poslednja izmena:
Vidim da imas instaliran zadnji BIOS, znaci savet za update otpada.

Vidim i da ti je slika na monitoru zamrljana, pa bih ja tu najpre probao sa drugom grafickom (nekom starijom).

aswmonflt.sys - http://www.computerhope.com/cgi-bin/process.pl?p=aswmonflt.sys - (probaj sa uklanjanjem Avast-a, mada je moguce i da imas virus - ***, ne znam da desifrujem blue screen brojeve).

BAD_POOL_HEADER - http://www.computerhope.com/issues/ch001142.htm - (opet se kao mogucnost pominje Antivirus software).

Znaci, najlakse ti je da prvo sklonis Avast, pa ako to ne pomogne, da dalje vidis da li su u pitanju graficka, HDD ili nesto trece :wave:

A ajde probaj sa memorijom da uzmes da ostavis jedan stap, da vidis kako ce da ide i da li ce da se ugasi, ako se ugasi probaj da ostavis onaj drugi , cisto da eliminises memoriju.

Problem je Avast.

evo avast eliminisan...skidam avg...ili koji free AV da instaliram?
@Studentbg
zaboravio sam to da pomenem, isprobao sam sve kombinacije sa modulima i slotovima.

Ma bilo koji osim Avast-a ;)

Imas i Avira-u, Comodo i jos par freeware resenja.

ako je stvarno avast...bio sam ubedjen da je do hardware-a, ali da ne baksuziram...veliko iskustvo za mene:)
hvala ljudi cheers

ja sam imao isti problem kad sam sa xp-a presao na vistu. problem mi je pravio modem za dial up iliti mrezna kartica za dial up koju nikad nisam ni koristio. cesto mi se pojavljivao problem sa plavim ekranom dok negde nisam procitao na nekom forumu da je potrebno da si instalira drajver za dial up modem. instalirao sam drajver i vise nisam nikad imao taj problem. probaj da to da uradis ili jednostavno izbaci iz kompjutera taj modem, mozda i tebi pravi problem.
ps. mrzi me da kucam velika slova

pocetni zanos je prosao, problem je jos uvek tu...za sada nema plavog ekrana, ali mi se slika bila smrzla...odradicu sutra pregled kompa, ocistiti sve, videti sta to krci, a sto se tice modema, koristim sezampro usb modem.

nisi me razumeo za modem. da ti pojasnim: u mom kompjuteru postoji klasican dial up modem koji je bio postavljen tu kad sam kupio kompjuter i nikad u zivotu nisam koristio jer koristim adsl internet preko lan konekcije. izbaci taj modem koji nicemu nesluzi i mozda ces resiti problem.
ps.mrzi me da kucam velika slova

pocetni zanos je prosao, problem je jos uvek tu...za sada nema plavog ekrana, ali mi se slika bila smrzla...odradicu sutra pregled kompa, ocistiti sve, videti sta to krci, a sto se tice modema, koristim sezampro usb modem.

Mozda treba cist OS install da bi se uklonili svi tragovi Avast-a.

Pogledaj ona dva linka sto sam ostavio; tu pise objasnjenje o onome sto pise na tvom plavom ekranu.

Avast i/ili graficka u paketu sa drajverima su po meni prvi na listi osumnjicenih :type:

evo, ociscen, pregledan, postavljen tako da mogu da pratim situaciju sta krci, pa cemo videti...avg free je uzas od AV, instaliram opet avast :d ali malo juce :D videcu ovih dana da instaliram opet win7 pa cemo videti, nadam se da sam se resio gremlina :d

ATI 5xxx serija ima problema sa nekim starijim plocama ili, bolje reci da, ploce imaju problem sa njom (otuda i gomila BIOS update-a kojima se pokusava poboljsati kompatibilnost).

A Avast je ocigledno pravio neki problem, tako da ga ni u ludilu ne vracaj :trust:

ma nisam lud da ga vratim :d ...instalirao sam nov sistem, comodo AV, ocistio kuler napajanja koji je krcao i sad sve sljaka savrseno :type: ...pu, pu da ga ne ureknem:D
hvala svima na pomoci :happy:

Nadam se da ce i nastaviti da sljaka :type:

Eto, da nisam video onaj screen, nikad mi ne bi palo na pamet da Avast moze da pravi takve probleme :smash:

Naucili smo nesto novo :banana:

Srecno :wave:

e posto je pocetni zanos prosao, problem je jos uvek tu :(...ili se vratio :)
opet seva BSOD, ponekad se zamrlja ekran i sad ono meni najcudnije, pojavi se BSOD, muzika i dalje svira...takodje desilo mi se da posle restarta nece da se upali monitor, nece nekad da prepozna HDD pri boot-ovanju...postoji li neki program ili programi pomocu kojih bi mogao da ispitam ispravnost komponenti? pre svega mislim na graficku. takodje me zanima kojim programom bih mogao da snimim napone u nekom vremenskom periodu? ako uopste postoji tako nesto.

Skini program HW monitor, sa njim mozes da pratis temperature i napone.
Skini program Furmark i pokreni stability test, sa njim testiras graficku karticu.

Ja tipujem na napajanje koje polako crkava,(ako mozes uzmi od nekog pa testiraj) tako je mene zezao Xigmatek gotovo 2 meseca, potpuno isti simptomi. A ja reklamirao pola kompa deo po deo dok djubre nije crklo (tj na kraju komp nije hteo ni da se ukljuci)

e posto je pocetni zanos prosao, problem je jos uvek tu :(...ili se vratio :)
opet seva BSOD, ponekad se zamrlja ekran i sad ono meni najcudnije, pojavi se BSOD, muzika i dalje svira...takodje desilo mi se da posle restarta nece da se upali monitor, nece nekad da prepozna HDD pri boot-ovanju...postoji li neki program ili programi pomocu kojih bi mogao da ispitam ispravnost komponenti? pre svega mislim na graficku. takodje me zanima kojim programom bih mogao da snimim napone u nekom vremenskom periodu? ako uopste postoji tako nesto.

Misterija... :smash:

Ako ti je nekoliko dana bilo sve OK, onda je najvise sanse da je u pitanju softver (podesavanje, virusi, malware...) :type:

Ako nece da se upali monitor, treba gledati graficku, a ako nece da se prepozna ni HDD, onda treba gledati i plocu. Opet, mozda se to, kao sto Karke kaze, desava i zbog napajanja :crash:

Mnogo varijabli ima, pa sad treba redom da ih ispitujes, pocev od softvera, drajvera, struje, hardvera... :S:

Mozes opet da postavis taj BSOD - mozda ce neko znati da desifruje :wave:

hehe
evo ja da kazem nesto po tom pitanju posto mislim da sam itu stvar i ja iskusio sa mojim pc-om
imao sam 5770 i neke tadasnje drajvere(ne najnovije) i win7x64
a napajanje mi je bilo neko supersilent LCpower od 450w
svasta sam pokusavao cak i zamenu na jace napajaje i opet nije nista pomoglo
ali prelazak na drajvere za x32 i os32 jeste :)
a sto se tice BSOD
bluescreenview

koliko sam primetio prijavljuje mi razlicite greske kad izbaci plavi ekran, desi se i da slika samo smrzne, a i da se zamrlja. da ponovim, sve se desava bez nekog pravila.
evo i BSOD
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/1-1.jpg
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/3.jpg
http://i680.photobucket.com/albums/vv169/mojito28/comp/2-1.jpg
Pazi i ja sam imao blokiranje, zamrljanu sliku, ponekad u igrama, kad pustim muziku, a desavalo se da ne radim nista i da se komp iskljuci, prvo sam se tripovao da je grafika....reinstalirao sisteme, menjao drajvere, menjao CPU (kome bi palo na pamet da novo napajanje od 8000din zeza) Mislim mogao si odavno da ubacis drugo napajanje i da ga ako nista iskljucis iz kombinacije gremlina (lakse da bocnes napajanje nego 2h da reinstaliras i brises)

e bas to karke
neki put ama bas nista nisam radio na kompu i opet odradi freez, pustim film i iskljuci sliku al nastavi ton da ide i onda restart
ili izbaci mi sliku kao neka zelena tapeta(vertikalne linije)
Bilo je, hvala bogu vise ne :)

ma napajanje mi je najvise na umu...isti simptomi su se javljali na razlicitim sistemima, gomila plavih ekrana uglavnom sa razlicitim greskama...videcu dalje sta i kako, ali primetio sam da kada ukljucujem kabl od napajanja, malo pucketa.

ma napajanje mi je najvise na umu...isti simptomi su se javljali na razlicitim sistemima, gomila plavih ekrana uglavnom sa razlicitim greskama...videcu dalje sta i kako, ali primetio sam da kada ukljucujem kabl od napajanja, malo pucketa.

Tako je i meni pucketalo kad sam uključivao kabl od napajanja, dok napajanje nije sasvim "crklo"(takođe sam imao iste simptome kao i ti par meseci). Samo što su mi prilikom "crkavanja", odnosno pre totalnog prestanka rada napajanja "crkli" HDD od 500Gb i grafička 8800GTS. Inače napajanje je bilo "Codegen" 600W, staro nepune dve godine. Moraš ići sistemom eliminacije, obavezno prvo probaj drugo napajanje.

Poslato sa "Tračare" koristeći G. Tab

Pa normalno je da pucketa kad stavljas kabal u napajanje, povlaci struju i dok ne uguras lepo kabal malo varnice kontakti, to ce na svakom napajanju da se cuje.

ma samo pozajmi od nekoga u kraju napajanje pa ces biti sto posto siguran da nije ono krivo(ili jeste)

Pa normalno je da pucketa kad stavljas kabal u napajanje, povlaci struju i dok ne uguras lepo kabal malo varnice kontakti, to ce na svakom napajanju da se cuje.

Mislim da to nije normalno(jer kad sam probao drugo napajanje-Frontier, pucketanje je prestalo), a i kad sam uzeo polovnog Corsa od 520W(koji je sad u racunaru "za stalno") takodje pucketanja vise nema.

Vrh Dno