Šta je novo?

Plavi ekran – memory dumping problem

Prole

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
619
Prvo sam mislio da je do memorije pa sam izvadio jedan modul od 256SDRAM-a, i par nedelja sam bio miran, sve je radilo normalno. Bio sam ubedjen da je taj modul pravio probleme. Medjutim, opet se javio isti plavi ekran sa memory dumping porukom (iskljucio sam memory dumping i control panelu, kao sto je neko vec napisao) i to iskljucivo kad nesto kopiram na npr. Dvd, drugi hard i sl. Takodje sam primetio da kad izbroji memoriju na pocetku i izlista sta je zakaceno na koju granu, napise: «primary ide chanel no 80 conductor cable installed» Posle sve krece sasvim normalno. Sta ovo moze biti? Probao sam i da menjam ide kabl ali poruka se jos uvek pojavljuje. Imam Kaspersky, Kerio firewall, Spy bot...tako da mislim da nije do virusa. Juce sam pratio kako Nero 6 reze DVD i kad je stigao na 100% izbacio je «Internal error» a kad sam klinuo na OK, naravno, plavi ekran. Ono sto cu kasnije probati je da zakacim rezervni hard pa da vidim sta ce onda da bude.
Unapred zahvalan,
Prole

Cek cek, u kom modu ti radi hard? Izgleda kao da koristis udma33 kabl na hardu, mada kazes da si menjao. Sem ako nisi menjao sa istim takvim kablom :)

Pojma ne'am, kako to da znam...? Cini mi se da nisam, mada nije iskljuceno :p

Razlikuje se od obicnog ATA33 kabla po tome sto ima duplo vise provodnika, 80 umesto standardnih 40. Laicki receno, kabl izgleda kao da ima vise guscih tanjih kablica zalepljenih jedan uz drugi nego sto je onaj na koji ti je zakacen CD.

Ajd sad cu da ga otvorim. Jel u tome moze biti problem blue screena?

Malopre sam primary zakacio na sec i prijavio mi je slicnu poruku: "secondary ide chanel..." Majkumu, nije valjda da mi crkava hard... Ako bih postavio da mi je stari hard (6.4GB) bude na primarnoj grani i da na njemu bude samo winxp, a da na sec vezem noviji hard (80GB) i DVD rezac? Znam da bih izgubio na performansama, ali mi je ipak bitnija stabilnost masine. Za svaki slucaj, u BIOSu cu sve vratiti na default (mada nikad nista i nisam dirao)

Poslednja izmena:
Ploča, Prole, ploča! koliko puta sam ti rekao... krajnje je vreme za upgrade. A i svrati do mene da ti dam svoju memoriju pa da probaš.

Pozdrav!

Koliko kosta neka solidna za Duron na 750mhz?

~20EUR, sve preko toga je pljačka. Evo ja ću moju KT7E da ti dam za 25EUR :d :d :d

Hmm...da, to lici na tebe. Uzimam :]

Poslednja izmena:
Ako moze nesto da pomogne sledeca informacija: pre reinstala sistema, desavalo se da kad komp ostane dugo ukljucen, npr. download, dvd2divx konverzija i sl. monitor nece da se upali, kao da ne dolazi signal od kartice i jedino ostaje reset kompa.
Jel moze biti ploca u pitanju? A ako se pokaze da jeste, uzecu ovu od Violiniste za dz. osim ako ne zeli da sazna ste je mavashi geri ili ushiro mavashi...Drugar mi je karatista a njemu uvek treba sparing partner tj. dzak :)

Prole, da li ti je XP sa SP2?

Nisam, probacu veceras. Mislis da moze da pomogne? Pre reinstala sam probao ali mi je izbacivao neku gresku, probacu opet.

SP2 nece da se instalira, izgleda da je problem u patchu...

Evo resenja!!! Problem je izgleda u nekoj od ove dve stvari: D-Link mrezna ili SB Live! Cim otkrijem koja me je zezala, silazim u podrum da je nasekiram :)

Nazad
Vrh Dno