Šta je novo?

Plava strafta duz ekrana

Aleksej Vasic

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2006
Poena
319
Imam HP f2105 monitor, i besprekorno je radio do danas, kad se pojavila plava strafta sirine ~1px duz celog ekrana. Probao sam da zamenim kabl, i nista, problem je predpostavljam u samom monitoru. Je l' zna neko je l' moze da se popravi i gde da ga nosim na servis? I vredi li uopste popravljati.

Imao sam ja potpuno isti problem, monitor bio u garanciji, dobio novi u zamenu. Verujem da je ozbiljniji kvar kad su mi dali novi monitor.

Moj nije vise u garanciji nazalost. Zna li neko neki servis? Moze i na PP

To što vidiš je kolona mrtvih pixela, tj. panel ti je neispravan. Servis ti nije isplativ jer su cene LCD panela uglavnom veće od cene novih monitora.

Ja se sve nadam da nije kolona mrtvih piksela nego da se nesto drugo "otkacilo" posto mi to izgleda kao da je otkazao jedan kanal boje, ispod te linije se vidi tekst i sve drugo, samo ima tu cyan nijansu.

Jel možeš da postaviš fotografiju problema?

Evo, ovo je uvecano, ako slikam ceo monitor onda se ne vidi uopste, ali takva je od gore do dole.

Slika 1
Slika 2

Poslednja izmena:
Udari rukom po kućištu monitora iznad te linije, pa ako se prekine to će ti dati neke informacije, zar ne?

Probaj nekoliko puta, treba da si energičan ali da ipak ništa ne polupaš.
Nemoj koristi pomoćna sredstva, čekić, sekiru niti štogod slično. ;)

PS.
Na poslu imamo jedan monitor sa ciklama/pink linijom pa ako ti se ta tvoja boja linije ne dopada razmisliću da se menjamo. :)

Inače, reaguje na udarac tako da linija nestane na neko vreme pa se ponovo vrati.

Udari rukom po kućištu monitora iznad te linije, pa ako se prekine to će ti dati neke informacije, zar ne?

Probaj nekoliko puta, treba da si energičan ali da ipak ništa ne polupaš.
Nemoj koristi pomoćna sredstva, čekić, sekiru niti štogod slično. ;)

PS.
Na poslu imamo jedan monitor sa ciklama/pink linijom pa ako ti se ta tvoja boja linije ne dopada razmisliću da se menjamo. :)

Inače, reaguje na udarac tako da linija nestane na neko vreme pa se ponovo vrati.

Moj ne reaguje na udarac uopšte. :crash:

Prilozi

• mojmonitor2.jpg
    mojmonitor2.jpg
    121.6 KB · Pregleda: 70
Nazad
Vrh Dno