Šta je novo?

Platno za projektor - farbanje ivice

lab310

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
660
U pitanju je klasicno platno, kvadratnog formata. Posto je projektor 16:9, palo mi je napamet da ofarbam "visak" u crno, tj da simuliram 16:9 platno. E sad, pitanje je cime farbati, ima li neko ideju ili je nesto procitao na tu temu?
Ovo sto se pise po stranim forumima je uglavnom beskorisno, posto te farbe koje se preporucuju ne mogu da nabavim u Srbiji.

Kupi plisani samolepljivi crni tapet i iseci trakasto da pokriva visak, em izgleda super em upija svetlo pa sluzi za maskiranje. Mozes i bilo koju mat crnu boju, ali posle si usrao platno, plus boja sa platna hoce da se kruni jer je platno savitljivo i stvaraju se pukotine na farbi. Ja sad trazim kako da napravim DIY projekciono platno /povrsinu posto platno koje imam postaje malo posle 10 godina gledanja, 106" mi sad deluje onako njah, a kvalitetno platno od 135" fixed frame nema kod nas da se kupi, a iz Madjarkse da ga donosim izaslo bi me 1200e pa cu da pribegnem malim kucnim carolijama, gde ce sve da me izadje oko 300-400e. Za maskiranje, tj crni okvir je ubedljivo najbolji crni plis, jer upija boju ko crna rupa, ili super ne reflektivna mat crna boja, al to je dobro resenje za zid ne za platno zbog krunjenja, sto sam ti vec rekao gore.

• Like
Reagovanja: PPC
Nazad
Vrh Dno