Šta je novo?

Platio 10mbit dobio 2mbit

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
Pozdrav

pre par dana pogledam na sajtu Jet Tv-a da imaju paket od 10mbit koji je uz TV na ugovor od godinu dana 2200din, a do tada ja placao Telekom ADSL 5Mbit + IPTV skoro 5000din. Naravno da sam presao kod njih lepo raskinuo uogovr sa Telekomom. Kupio jos i novi wifi ruter juce ujutru sve namestili ja izmerio ono zakucalo na 10mbit ja presrecan. Kad je doslo popodne vidim ja slabije malo izmerim ono oko 3Mbit, tako isto jutros radi kao ludo pre podne a popodne krs, upload radi max al dl je shit...

Nema sta drugo nego zagusenje mreze jer su im verovatno mali kapaciteti protoka a korisnika sve vise.

Poslao sam im mail u kome sam malo kukao i bio pristojan, ali ne verujem da ce se tako i nastaviti. Sta jos mogu da im kazem osim da zelim ono za sta sam sklopio ugovor na godinu dana? Kome jos da se obratim?

Evo pogledajte kako je sad, jos malo pa ce mi upload biti brzi od dl... :wall:

Misliš na JetTV u Šapcu ili AvCom u Beogradu pošto je okačen njihov speed test???

Ako je odgovor JetTV u Šapcu želim ti svu sreću sa njihovim korišćenjem, malo sam pisao na jednoj temi o njima prilikom potencijalne saradnje, ali i testiranja brzine u udarnim terminima na nekoliko lokacija i mogu da kažem da im je protok stabilan i uvek dl za konekciju od 1,5mbit oko 170-180kb/s.

Najvažnije džabe si pisao email ako je to JetTV iz Šapca njima web sajt služi kao informativni portal sa oskudnim mogućnostima bez tehničke podrške, kao ni baze podataka i evidencije o korisnicima u smislu nekog vođenja potencijalnih klijenata itd... možda si se i sam uverio kako to funkcioniše kada si išao da potpišeš ugovor.

Moj savet ti je da ih nazoveš na dostupne telefone koje su dali na sajtu, ako se niko ne javlja u popodnevnim satima, 100% trač partija pa pokušavaj par puta, dobićeš ih sigurno.

Njihova tehnička služba informacija od drugara koji je prešao sa SBB-a kod njih razlog kaže cena, jeste da će oni da dolaze i provere opremu, pa opet tako radiće neko vreme pa sve iz početka, traljavi su po tom pitanju, kod drugara su dolazili par puta i nešto proveravali proradi na jedan dan posle se vrati na staro kao što je i bilo itd...

Kao što sam i rekao u temi kada sam davao odgovor na to pitanje, kod nekih radi odlično, kod nekih je to očajno, a tako je sa svakim provajderom i u zavisnosti kako su uradili tu topologiju mreže, dal ono putem štapa i kanapa ili su ozbiljno pristupili realizaciji.

Pored moje kuće je prošao optički kabal od njihove mreže, ali ipak ja ostajem na SBB-u što je sigurno i provereno. :)

Samo mali primer: Kada se prijaviš preko njihovog sajta za uslugu sačekaš par meseci onda vidiš da od toga nema ništa, nazoveš ih i oni kažu "nema vas u evidenciji preko sajta, dajte Vi ponovo podatke" i onda tako sve u krug ide, ponovo kada zoveš opet podatke ostavlja itd...

Imaju neki mini paket nazovimo digitalne televizije, ali to je još u razvoju i zvanično ko zna kada će biti, nisu savršeni ali očekivano je da dođe do zagušenja protoka, tj. ne u smislu infrastrukture jer se trude da skoro na svim lokacijama gde je to moguće dovuku optički kabal, a posle razvlače koaksijalni do korisnika.

Evo ti teme o JetTV-u gde sam sve detaljno opisao http://forum.benchmark.rs/showthread.php?238938-Koji-net-uzeti-u-Šapcu&p=3040997#post3040997

Ako je AVCom onda uzimaju od njih link, tako da može biti a i ne mora da su im oni nadprovajder pa dolazi kod AvCom do zagušenja linka, najbolje da ih nazoveš i rešiš direktno sa njihovom tehničkom službom.

Prilozi

• 2429512659.png
    2429512659.png
    30.9 KB · Pregleda: 117
  • 2429512659.png
    2429512659.png
    30.9 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Auu,ja jedva cekao da JetTv dodje i kod nas,medjutim posle ovoga,vidim da su svi oni isti,bar sto se tice nase opstine.

Auu,ja jedva cekao da JetTv dodje i kod nas,medjutim posle ovoga,vidim da su svi oni isti,bar sto se tice nase opstine.

Štedeli ljudi na opremi :) nemoj se puno uzdati u JetTV, njih dok neko ne kupi nema od toga ništa, štednja na svakom mogućem nivou pa im je eto za primer mreža na pojedinim delovima u Bogatiću loša, ništa čudno da je i čvorište urađeno minimalno u odnosu na broj korisnika pa zato dolazi do zagušenja itd...

Moraš njih nazvati jer drugačije problem ne možeš da rešiš, to što si im poslao email nije ništa niti će ćeš odgovor od njih dobiti tim putem, znači nazovi brojeve telefona koji su dati na sajtu, neka evidentiraju zahtev i objasni u čemu je problem, onda će oni lepo to sve da provere.

Ako ti se problemi i dalje dešavaju ti ih zovi i prijavljuj sve dok ne dobiješ zadovoljavajuću uslugu koju su oni obečali bar neki minimum ako ništa drugo.

Takođe dobro je što si ovo napisao, jer o toj firmi kao i iskustvima korisnika ne može puno da se nađe informacija, ali dobro ih je imati, za svaki slučaj :)

Poslednja izmena:
Pa zvacu ih svaki dan i dosadjivati, nista drugo nego preterana stednja i zagusenost mreze...

Kod nas nema dobrog interneta jos ko zna koliko vremena.Drugar je na grom netu,ja na skaj netu,ne zna se koje je vece sra*e :( Imam paket 1.5-0.75,a trenutna brzina downloada 0.30,upload 0.16 a ping fantasticnih 720 :D

Mislio sam da ce JetTv popraviti situaciju,medjutim presao sam se koliko vidim.

Evo bolje je sad, taj dan je bio katastrofa posle se malo popravilo...

Ovo je odlično što bi rekli maksimalno što možeš da dobijes na paketu 10/1... Ono što plaćaš sada i dobijaš...

Takođe i informacija koja je juče objavljena. JetTV je počeo pregovore o prodaji svoje kompanije drugom provajderu. Izvor: RTV AS/RTV ŠABAC

Grom net, haha :) Moje saučešće.

Mislis prodaje se SBB-u? to je vrh :)

Jeste da sam ih napljuvao, sada radi ok mada jos nije guzva u saobracaju.

Poslednja izmena:
Ради добро док не падне мрак па сви почну да фејсбукују..

Ludiloooo :D Ajde mi smo reci,na koliko mora ugovor da se potpise itd...ako mozes malo mi pojasni sta sve treba da se uradi.
Poslao sam email,medjutim nema odgovora.
Moram se raspitati kada ce malo da se aktiviraju u selima oko Bogatica,posto je ovaj nas internet nepodnosljiv.

Pa gde si ti? Odes lepo u centar kod njih u kancelariju sklopis ugovor i za nedelju dana eto ih :)
Ovaj ugovor je na godinu dana, 2200din je 10mbit + TV !

Vrh Dno