Šta je novo?

Plata u IT - Windows Admin

Star Trek

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
619
Trebajuci isti informaciju kao i churla na temi http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=120681, odnosno kolika je prosecna plata ovog puta windows administratora.

Moja situacija je sledeca. Potpisao sam ugovor sa agencijom oko dobijanja posla u Londonu. Agencije mi ni posle 6 meseci nije obezbedila radnu dozvolu, pa sam trenutno primoran da nadjem posao ovde.
Imam intervju sledece nedelje, ali ni otprilike neznam kako se krecu plate. Bojim se da ne ispadnem prosjak ili jos gore pohlepan.

Imam 6 godina iskustva u sistem administraciji. it inzinjer na visoj poslovnoj i mcse.

Posto sam trebao da radim za 28K funti godisnje u Londonu, potpuno sam izgubio orjentaciju.

ps. poslednjih 8 meseci sam volontirao (isto kao winadmin), a pre toga radio kod privatnika za 700 eur mesecno.

Unapred hvala kolegama adminima.

Zavisi
- Koja su ti zaduzenja
- Dubina tvog znanja
- Kakva je situacija u firmi

ako su tvoja zaduzenja tipa postavi domen i namesti mail server i posle toga iskljuci caps lok kada korisnicima ne radi sifra ond ti je jasno da tu ne moze da bude neka kinta. I zavisi da li odrzavas 20 kompova ili 1020 komapova :)) ali 28 hiljada funti nema sanse ovde da dobijes nikako.

Hvala na odgovoru.

Znam da plata ovisi i o mnogo vise parametara, ali mene cisto zanima neki prosek.
Ako nije tajna, da li si ti admin? na linuxu?

ps. 28 hiljada je samo bio argument za cinjenicu da nemam predstavu koliko da trazim :D

Ja sam od te teme i poceo, ali se ta tema svela na diskusiju zasto i kako je ovde lose...nazalost.

Mogu da pricam o Engleskoj gde sam detaljno istrazio plate adminsa, a to je:

Linux Systems Administrator from £36,622.59 to £41,158.78 sample 363
Windows Systems Administrator from £36,347.22 to £40,346.22 sample 144
UNIX Administrator from £42,246.09 to £46,940.59 sample 276
source: www.cwjobs.co.uk

Normalno pocetna plata je uvek manja za sve admine (cast izuzecima). Krajnja plata se svodi na sve one uslove koje je Stator naveo i jos mnogo drugih, ali experience je broj 1.

Samo mi to treba za Srbiju, a verujem i sve ozbiljne ljude koji se bave ovim poslom.....

Nazad
Vrh Dno