Šta je novo?

Plastika vibrira?

mladenius

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Uh,uh
Imam jedan problem koji je izludjuje
Pre jedno mesec i nesto dana sam uzeo HP Compaq 615-sve radi ok,ali zadnjih nekoliko dana se pojavilo neko iritirajuce vibriranje kada god ubacim cd/dvd u drajv
Zvuk je kao da plastika vibrira i prilicno je iritirajuci-koliko sam uspeo da provalim,zvuk se javlja usled toga sto podrhtavaju vratanca od drajva,kao da ne dihtuju dobro-cim stavim prst na njih ili na cosak kucista(i to sasvim blag dodir)blizu drajva zvuk prestaje
Proverio sam i srafove dole,jedan nije bio zategnut do kraja,a posto trenutno nisam kuci jos nekoliko dana nemam odgovarajuci komplet srafcigera da proverim i ostale-uspeo sam da taj nedotegnuti sraf zategnem sa nekom vrljikom ali nista se nije promenilo-zvuk je i dalje prisutan :p
Sta da radim,da ga nosim u servis ili ne zbog ove gluposti,garancija je tu-mada to znaci da cu biti bez lapa nekoliko dana a potreban mi je za posao i druge stvari? :eyebrows:

Poslednja izmena:
Tu ti ništa ne možeš, nemoj se mučiti sa otvaranjem i pritezanjem šrafova, jer ništa nećeš postići. Kod mene je ista stvar, ali mi to nije neki problem jer ga koristim samo kada režem nešto, a sve što treba da se pusti je u .iso i sličnim formatima...

To je fabrički tako urađeno i garanciju ti neće uvažiti jer je uređaj ispravan.

Ako nešto baš moraš da puštaš sa njega, možeš probati neke programčiće koji ograničavaju brzinu drajva. Nero ima tu opciju, ali je nisam probao na laptopu.

Kao prvo,hvala na odgovoru ;)
Pravo da ti kazem i nesto mi se ne nosi laptop na servis jer mi je potreban za posao a drugog racunara trenutno nemam,a i imam dosta vaznih podataka na njemu-tako da mi se nesto i ne ceka nekoliko dana a imaju pravo da ga 9 dana zadrze na servisu plus pitanje je da li ce uopste sredjivati to :p
Elem problem sam donekle resio tako sto sam ispod one srednje gumene nozice koja se nalazi tacno ispod cd drajva stavio presavijeno parcence obicnog papira i sada se vise zvuk ne cuje,bar za sada :d
Mislim da se to vibriranje cuje samo kada lap stoji na cvrstoj,ravnoj podlozi,kada se drzi negde tipa kreveta ili krila nema ga :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno