Šta je novo?

plasmon, losa serija ili..

gorang

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
630
i ranije sam uzimao plasmon diskove 700mb 24x(32x) silver/silver i nisam imao ni jedan problem, a bilo ih je preko 200. Sada uzeh opet iste diskove, ovoga puta na sebi su imaju i brojeve i natpis 'Plasmon' (prvi put su bili potpuno bez oznaka) i ono sto sam primetio je da svaki drugi disk ima problema kod snimanja punih 700mb (film), bilo koji program da koristim (Nero, DiskJuggler) prilikom finalizacije diska prijavi mi write error i disk je kasnije necitljiv ili je tesko citljiv. Najludje od svega je sto je sistem takav da jedan disk radi drugi ne radi, te postoji neka zakonitost 'parni ne rade, ne parni rade' :) te ih mogu iskoristiti. Inace diskovi se indentifikuju potpuno isto.

Da li je imao neko slicno iskustvo? Inace imam Teac W540E i firmware je originalni 1.0C (da li da prelazim na drugi?).

Ja imam problema sa plasmonima 24x. Na kraju je disk tesko citljiv (procita ga uredjaj relativno brzo ali se kriva citanja na kraju drasticno spusti). Rezao sam ih na 16x. Probacu da vidim kako se ponasaju na 8x. Nekako mi na oko deluju dosta bedno, i odaju slab utisak, dok su po meni Princo klasa za njih. Rezac je LG 24x.

Plasmon 32x rade na 48x kod drugara Sony-ju.
Mozda nije zavrsen bas kao totalni 48x, ali u vrh glave nekoliko sekundi kasnjenja. Na LG 52x !!! je perfektno citljiv. Ne znam kakva je kriva, ali mi nista ni ne znaci ako se disk prekopira bez problema i zastajkivanja...

(ako bi moglo u opisu da mi pi¹e Plasmon Protector)
Ovo za Plasmona me čudi.
Imao sam nekoliko serija, od onih skroz praznih, do onih na kojima unutar obofa sitno pi¹e srebrnim slovima Plasmon CDR80 ili slično, i o svakome mogu reći samo ausgezeichnet.
Re¾em ih na 16x, iako je CDR Teac 40x.

Ja sam ih koristio, bas te 24x, i na 40x su narezani na Teac W540E pisachu. Nije bilo problema pri rezanju, rezan je normalnom brzinom bez padanja brzine i kasnije ga je pioneer 115f DVD presnimio na hard za tacno 2:30 minuta....Diskovi su OK, i to bas ova serija, kao i Princo. Mozda bi ti oni bolje radili, ipak su kvalitetniji...??

Meni se desava isti problem, uzeo sam ih u firmi iz ulice koja sece Knez Mihajlovu (da ne bude reklama), i poludeo sam sinoc, znaci do sada oko 400 diskova, svi ok kada se rezu na 24 i cak 40x (na 48x prave probleme), ali ovo je strasno, svaki puca na preko 702 MB, disk totalno necitljiv... (SONY - LITE ON 24x).

Ma shit je shit . Kupio sam 100 istih i ne mogu da ih rezem preko 8X...Nero prijavljuje gresku Fixation error ....prvi put cujem za tu gresku....Inace kada koristom multy session,svaku sledecu sesiju posle prve mogu da rezem i do 24X ali pocetak zzzzzzzeza,bre i nervira me:rocket:
....Princo rules...Koristim Nec 24X

Vrh Dno