Šta je novo?

planirani hardver, vase misljenje

duigor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2004
Poena
630
e ovako:

plocu asus K8N4-E
procesor sempron 2800 64bit
memoriju 512 kingston
hard 80gb WD ili mozda maxtor
grafiku N6200 naravno pcie

kuciste i ostale sitnice imam pa me zanima misljenje o ovom odabiru komponenti pojedinacno i u kombinaciji jedno sa drugim, pre svega mislim na plocu i procesor.

C'ya

Prvo ploca je super, ASUS je odlicna marka, sto si tice procesora, mozda je bolje da razmislis o AMD Athlon 64 3000+ Box, Socket 754, 512kB cache jeste da je skuplji oko 30evra, ali se isplati investirati u malo bolji procesor. Za memoriju se slazemo (Kingston ili Geil - oba daju LifeTime garanciju). Sto se tice HDD uzmi WD jer je brzi, manje se greje i ima 3 godine garancije (sto ti mnogo znaci jer ces ti za 3 godine da kupis veci, a za to vreme si obezbedjen i ne moras da mislis o crkavanju). Grafika je OK.
Sto se tice kombinacije, nije losa, ali mislim da je bolja ova moja ploca-procesor.
Razmisli o vecem HDD jer ces vremenom uvideti da ti treba jos prostora.

Srecna kupovina...

Poslednja izmena:
duigor je napisao(la):
e ovako:

plocu asus K8N4-E
procesor sempron 2800 64bit
memoriju 512 kingston
hard 80gb WD ili mozda maxtor
grafiku N6200 naravno pcie

kuciste i ostale sitnice imam pa me zanima misljenje o ovom odabiru komponenti pojedinacno i u kombinaciji jedno sa drugim, pre svega mislim na plocu i procesor.
Па све зависи од тога кол'ко пара можеш да издвојиш :)
Што се процесора тиче s754 Athlon 64 се НЕ исплати односно несразмерно је скупљи и глупи је бацати паре на њега кад ти је графичка већ тако слаба.Што се графичке тиче обавезно 128-bit, 64-bit и Turbo cache верзија је ужас живи :S:

Nazad
Vrh Dno