Šta je novo?

Planiram da kupim laptop do 14"

spasojepop

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2009
Poena
151
Potrebna mi je pomoć oko kupovine laptopa do 14". Primarno mi je da ima autonomiju baterije preko 4-5h (pošto ću ga dosta koristiti u terenskim uslovima). Razmišljao sam o MSI VR201 i čak ga testirao neko vreme ali se prilično greje što mu je najveća mana.
Ograničen sam sumom od oko 70 000 din.
Bio bih vam zhavalan na svim predlozima

Ja sam, istina kratko, radio na HP2230s (model NN339ES). Lagan, ali nije nesto posebno cvrst. Poklopac ekrana se primetno ugiba, kao i oslonac za ruke. Ekran ok, tastatura takodje. Za razliku od
ostatka laptopa, ona ne tone, uvek znas kad si pritisnuo taster. Problem moze da ti pravi dijagonala ekrana, 12.1". Meni nije smetalo.

2GB rama, Core Duo T4200, 250GB, ostalo standardno, Lan, WiFi, DVDRW, modem, plavi zub...
Kosta(o) oko 60k dinara.

Eto, mozda pomogne.

Poslednja izmena:
ovo možda?

Acer Aspire Timeline 3410T-723G25 13.3", Cel723/3GB DDR3/250GB/. Bio sam danas u Bench House-u u Kozjačkoj i odmah su mi predložili ovu konfiguraciju gde baterija može da izdrži preko 8h!! Nema doduše CD/DVD jedinicu i bluetooth kao ni običan modem ali to nekako i mogu da prihvatim. Dolazi sa Vista Home Premium. Cena je oko 51 000.
Drugi model koji mi je Filo predložio je u užoj konkurenciji... Timeline serija, ekran 14" ima DVD, bluetooth i na testu laptop centra odličnu autonomiju baterije.Istina skuplji je za oko 10 000 što nije malo. U prilično sam velikoj dilemi...

Da ne otvram novu temu. jedan moj prijatelj trazi lap sa sledecim karakteristikama:
1. Sto veca autonomija.
2. Sto kvalitetniji ekran ( kvalitet prikaza, ne toliko rezolucija).
3. HDMI
4. Procesor dovoljno jak da gura 1080p bez dropovanih frejmova.

Budzet unlimited, pozeljno sto je moguce jeftinije.

Znaci, nista fensi, kamera, ranac, operativni sistem, samo znaci ciste performanse. Nadam se da cete mi nesto pronaci da valja, pa da coveku prenesem da pazari ok.

ps. i ako je moguce da ima i firewire zbog mini dv kamere. Ali nije pod obavezno :)

Poslednja izmena:
A sto ne bi otvorio novu temu? jel se placa?

Jako su ti parametri siroki... autonomiju imas na biznis laptopima (8cell i vise) uz odgovarajucu cenu ili pogledaj preporuke koje je covek pre tebe dobio, kad si vec upao u temu...

Uzeo sam sebi Acer Timeline 3410T i zasad sam vrrrlo zadovoljan... nisam ga jos mucio na bateriji da vidim koliko ce da drzi, ali obecava... ako uspem da nateram intel 4500hd da radi ono sto pise na papiru (tj da dekodira video), onda ce biti i 1080p bez seckanja, zasad 720p radi ko zmaj...

Vrh Dno