Šta je novo?

planina Oplenac ( TOPOLA ) wireless ( wi-fi ) internet ?

wrmwrmwrm

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2007
Poena
319
Ima li neko neku informaciju ko ima opremu na oplencu i gde ?
Moze 2.4, moze 5.8, moze da postavimo i link do njih.
Bilo kakva info je dobro dosla. Hocu pokusham da dovuchem internet
drugaru u jedan wolffuck koji je na ispod 7km vazduhom od planine/brda oplenac.

Nemojte savete tipa googlaj, googlo, ili ima pogresnih ili nema info.
Znachi treba mi informacija da je znate iz prve ili druge ruke.
Hvala :")
:laugh:

Oplenac je ( mozda ) brdo - planina nije sigurno

7km od "negde" je veoma sirok pojam :S: - daj priblizne koordinate gde hoces da dovuces net.

Kakav je prijem GPRS signala ( mts,Telenor,Vip ) ?

kao sto rekoh .. ako neshto ima da zrachi sa brda ...
ako ne nebitno ... inache 7km nije problem .. imam na raspolaganju ako treba i sferne antene sa sve poklopcima itd... :)
znachi bitno mi je da nadjem izvor signala ...
gprs i slichno verovatno postoji ali na godinu ili dve isplati se kupiti opremu ...

vidim vrh oplenca ... to je to ... :) u lokalnu nema net wifi, nema zice pa da guram adsl, nepostoji chak ni kabl ... :)neki
poluraspad cdma telefoni i slichan shit kroz koji nemoze net ... ( sta kako zashto chuo sam da moze itd... nebitno )
pitanje je wifi na brdu/planini oplenac... znate ili ne znate :) ako znate info .. ako ne :) ..

Znamo ali bez lokacije isto kao da ne znamo... Radim u wisp-u koji pruza usluge u susednoj opstini a znam kolege sa tog prostora koje mogu da ti pomognu, mozda.
Kontakt mogu da ti dam kad saznam kod koga treba da te preusmerim. Teoretski i ja mogu da ti dam link na vrh oplenca ako nadjes pogodan krov :)

teoretski ... znachi imate gore opremu ? ...
krov je u selu Kloka, udaljen je ispod 8km ...
ako odande zrachi neka omni .. ne znam za signal .. .
ako zrachi neka sektor mozda ...
ako treba mozemo nabavim opremu da zrachi odande ka njemu .. 2.4 x AP ...ili mtik u kutijama za outdoor pa yagi ili grid ili ...
imam negde i dve sferne antene dal 26 ili 29dB iz netiksa sa sve poklopcima onim .. 5.8 .. opet mtik itd...
e sad to je sve mogucnosti .. ali dok ne znam ko ima gore da zrachi nishta mi ne vradi .. jer naravno to je i pitanje cene ...
uvek ima i opcija da mi obezbedimo link, i opremu ka korisnicima, baznu stanicu, provajder obezbedi net ... :) ... mom drugaru je
bitno da ima stabilan net .. ;) ... sve moze se dogovori ;)
ako nekog zanima moze i na PP mi pishe :)

Vrh Dno