Šta je novo?

Plan konfiguracije za 3D

Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
300
MSI S775 915P NEO2-F PCI-E/800MHz /DDR2 533/SATA RAID/7.1/GBLAN

Intel LGA Celeron D 336 2.80GHz EM64 90nm, LGA775,256KB L2-Cache, 2,80GHz, 533MHz,EM64T

Samsung 250GB 7200rpm 8M 120GB/P 8.9ms

MSI ATI RX1600PRO-TD256E PCI-E /500MHz/800MHz/256MB DDR2/128-bit/TV&DVI

Samsung 17 740N Pivot
==================
ovo je intel solucija, za amd se jos nisam snasao ali savet dobro dodje :)

Hm, rekao bih da je budzet malo ogranicen, pa s toga ovakva konfiguracija. Sta znaci to "konfiguracija za 3D" - hoces da eksperimentises sa 3D programima ili da radis i zaradjujes pare sa tim, ili je u pitanju igranje 3D igara?

U slucaju da je u pitanju samo ucenje 3D programa, onda je OK. Ako hoces da radis nesto ozbiljno, sto ce ti donositi novac, moze i to, radice sporije, ali .... ce raditi. Medjutim, od prvog posla koji ti donese novac, ti neces moci da unapredis ovaj racunar! Na tu plocu ne ide Pentium D, a naravno, ni Core 2. Morao bi da menjas i plocu i cpu. Zbog toga bih ja isao na AM2 platformu, jer bi se lakse postepeno dogradjivala. Ako hoces da se igras, igraces se nekih godinu dana, a posle ces opet da menjas - ali tu ti nijedan savet nece pomoci, samo cvrsta volja :)

Zaboravio si da napises koliko memorije nameravas da uzmes. Mislim da je minimum 2x512 DDR2 (za sada ne obracaj paznju na brzinu, zbog novca). Takodje, u uslovima ogranicenog budzeta i zeljene primene, bolje je uzeti 2x160GB koji bi isli u RAID, nego jedan HD od 250GB.

Oko ovoga moze da izbije mala svadja, ali bih ti preporucio LG monitor umesto tog samsunga, jeftiniji je, a verujem i da ima bolju sliku.

Najbolje da ti kazes koliko si para spreman da potrosis, pa da se onda uklapamo.

600e za kuciste 200 ide na TFT
treba mi za rad u 3d znaci ne za pare naravno bice i za to ali prvenstveno mi je bitno da se osecam udobno dok radim u maxu.
I najvaznije mi je da nemam probleme kasnije sa nadogradjivanjem tipa ocu novi procesor moram da menjam ceo komp :)
jos ne znam intel ili amd

valerij MORACES makar plocu sa 945/955 cipsetom, 965/975 su skupe ko djavo, na 945/955 ces kad tad moci da ubodes DualCore, a na 915 nikad, vidi jel ima neka 946 ploca kod nas slucajno, tu trebalo da radi i Conroe.

predlog:
mozda nije lose i da za pocetak uzmes neku intelovu integrusu, posto radis u MAXu, a ove novije intelove "extreme grafike" nisu bas toliko smece u D3D kao pre
(stavis viewport da radi u D3D a ne OpenGL).

predlog2:
da sacekas bar kraj septembra da makra malo legnu cene i AM2 bude dostupniji i recimo D805 padne na 90e? nije nemoguce?

Ako sam dobro razumeo imas 600 evra za racunar bez monitora. Za te pare zaboravi na ono sto si napisao:

Intel Pentium D 805 100e
Asus P5B 150e
1GB ddr2 90e
nVidia 7600gs 120e
Samsung 250GB 90e
ovo je 550e, ostaje 50e za kuciste i napajanje, ako mozes da ubacis jos 10-20 ne bi trebalo da bude problema da se nadje.
Ploca je c2d ready, tako da posle da mozes da zabodes conroe u nju...
Ako je bas frka imas GIGABYTE GA-8I965P-S3 za nekih 20ak evra manje...

AMD konfiguracija bi slicno izgledala, samo sto ide neka ploca za 120 evra i X2 3800+...

Alo bre sta radite coveku?
MoBo: Intel 965 BLKDP965LTCK ~110 Evra Imas ove ploce kod usera BokiPK ovde na benchu. Trebalo bi da moze da ide do 30% O/C-a kroz Intel Desktop Control Center koji je namenjen za O/C na Intel maticnim plocama od i945 chipsetova pa navise :)
Link ka temi za MoBo:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=106861
CPU: Intel C2Duo E6300 ~210 Evra
RAM: Kingmax DDR2 667 MHz ~ 90 Evra
HDD: WD SATA 2 250 GB ~ 90 Evra
GPU: nVidia 7300 GT ~100 Evra
Suma ~ 600 Evra :)
E sad sta ces za optiku, kuciste i napajanje nemam pojma, da li ih imas ili i to ulazi u cenu?
Mada bi Ji i ljudi koji se bave ovim poslom ovde najbolji sud izneli, posto se bave istim poslom

Poslednja izmena:
Odlichna konfiguracija...intel965...gde ga ima?c2d ide u nju?super///po meni idealna best buy konfiguracija...nisam ni razmisljao u intel965 pravcu...

Poslednja izmena:
Slazem se da je ovo najbolji izbor sto se tice procesora i ploce! Nemoj da mislis da te neko vacari ako se odlucis za ovu plocu, jer Intel ploce obicno dolaze u bulk pakovanju, znaci bez kutije - samo u kesi. Ako bi isao na AMD varijantu, onda se odluci za Nforce 570 plocu i AMD x2 3800+ za nesto nizi novac, taman da ti ostane za DVD-RW;). Sto se tice performansi, dobijas manje sa AMD-om. Za napajanje bi morao da polomis prasence:smash: .

Obrati paznju i na to da se 7300GT greje kao reso, ali je bar tisina u sobi. Ako ti buka ne smeta, uzmi X1600pro za iste pare i skoro identicnih performansi - ima ostriju sliku na CRT monitoru, a ako uzimas TFT, onda je svejedno.

Naravno Yotijeva kombinacija je mnoogo bolja, ali podrazumeva "sta ces za napajanje nemam pojma" Ako ikako mozses da uklopis uzmi, ako ne 805 posmatraj kao prelazno resenje dok ne skupis kintu...

zgubidan je napisao(la):
Slazem se da je ovo najbolji izbor sto se tice procesora i ploce! Nemoj da mislis da te neko vacari ako se odlucis za ovu plocu, jer Intel ploce obicno dolaze u bulk pakovanju, znaci bez kutije - samo u kesi. Ako bi isao na AMD varijantu, onda se odluci za Nforce 570 plocu i AMD x2 3800+ za nesto nizi novac, taman da ti ostane za DVD-RW;). Sto se tice performansi, dobijas manje sa AMD-om. Za napajanje bi morao da polomis prasence:smash: .

Obrati paznju i na to da se 7300GT greje kao reso, ali je bar tisina u sobi. Ako ti buka ne smeta, uzmi X1600pro za iste pare i skoro identicnih performansi - ima ostriju sliku na CRT monitoru, a ako uzimas TFT, onda je svejedno.
Sto se tice intel maticnih dolaze sa kutijom i to velikom sa sve kablovima, uputstvom i potrebnim medijima. A zasto mora da polomi kasicu kada C2D trosi duplo manje od Intela P4? Dosta mu je LC Power od 400 W.

Nisam mislio da mora skroz da polomi kasicu, samo malo da naprsne, pa opet posle da je zalepi :), jer je rekao da ima 600e za sve, i ova konfiguracija to zadovoljava, ali bez kucista i napajanja. Znaci bar jos 50 za nesto pristojno. Ili da ide naustrb monitora, ali to NIKAKO ne preporucujem. Nerviranje od gledanja u los monitor, ili pumpanje dioptrije jednostavno nema cenu.

Da da zaboravio sam da napomenem bitno mi je i to da ima i da se kupi to u srbiji pre par meseci hteo sam neku 6600gt koja imala na sebi ddr3 i ima svuda na sajtovima pakom sta ti ga ja znam ali prosla 2 meseca nje nema i meni pukne film i potrosim kintu, inace svima sam vam zahvalan na pomoci da dodjem do prave kombinacije :) znaci svacija poruka ovde je intel gledao sam one opterona kazu da su dobri ali opet ja ne znam koja ploca treba za nji i dal ima da se nadje to je najvaznije inace mogu da probijem ja za kuciste i to jos 100tinak evra prodam ovu sad kantu i eto :)

dobio sam ponudu ovakve konfiguracije, neko misljenej...?

ASUS P5LD2 (core duo ready)
Intel P4D 805
ThermalTake Sonic Tower
2 x 512MB DDR2 667 Kingmax,GEIL,Veritech (1GB Dual Channel DDR2)
320 GB 7200 16MB Seagate SATA2
Inno3D 7600GS 256MB DDR2
Frontier Duke + LCPower 6550 (550W) Ultrasilent
CoolerMaster Aerogate
Filteri za prasinu + akusticka adaptacija
Rounded Kablovi i 3 x 12cm Cooler Chieftec

Jel ti nemas love za ovo gore ili.. :S: Bolje onda idi na AM2 i AMD X2 3800+ Ja sam kod dva tri prijatelja u radnjama bio zamoljen da izadjem sa Core 2 Duo procesorom, razlog rekli su musterijama da nemaju Core@ 2 Duo i zavaljuju ono sto im je na lageru!!!

Poslednja izmena:
preracunao sam se nisam obratio paznju na cenu 800e mi bas ne odgovara rekao sam da bi mi 700bilo plafon za celo kuciste. Uzeo bih trenutno i 512 rama i manji hdd 120gb recimo samo da uzmem kvalitet ploca = cpu - vga

Kakvih sada 800e? Ako ti je neko ono gore ponudio za 800e onda je taj sada u nekoj prodavnici bira penu za brijanje :) Koji ce ti taj Aerogate? A te fore rounded kablovi, filteri za prasinu (ajde ovo i ima smisla ali to je zanemarljivo u ceni,a natrpano tu da produzi listu), akusticka adaptacija nek prodaje nekom drugom.
Pogledaj jos jednom sta je Yoti napisao. Dodaj na to LC Power 420W~40e i neko kuciste za 30-40e i cak mozes da dodas 20-30 evra na grafiku ili da uzmes neki tisi cooler, posto vidim da ti je to bitno.
Sve ima ovde (jedino je ploa redja, ali to ti je napisao gde ima)

Nazad
Vrh Dno