Šta je novo?

PIXMA iP4500 ili PIXMA iP4600

spaad

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
375
Koristim trenutno PIXMA iP3000 sa kojim sam i vise nego zadovoljan,ali je polako poceo da posustaje pa razmisljam o nekom od ova dva stampaca.(steta sto 3000 vise nema) Interesuje me misljenje korisnika u vezi ova dva modela.Posto vidim da ovi modeli imaju razlicite glave za stampanje bilo bi dobro da neko strucan kaze u cemu je razlika i koji uzeti.
hvala.:wave:

pa ovako ja imam ip400 i prezadovoljan sam ali kao i ti razmisljam o novom stampacu

najbitnija razlika je u diznama koje su kod ip4500 i ip4600 1 pikolitar a kod starijih je 2 pikolitra, gde to pravi problem samo kod reciklaze, a sama mehanika stampaca se ne razlikuje jako mnogo, skoro je ista :D

ja imam 4500 vec duze vreme,odstampao je do sada jedno 300-400 full color A4 strana (photo papir) i isto toliko diskova.e sad,radio sam reciklazu par puta i lik koji se navodno bavi tim poslom 7-8 godina mi je tvrdio da je boja bas za 4500 tj 1pikolitar.posle 10-ak punjenja glava tj mlaznice su se zapusile.odneo sam glavu kod drugog lika da je navodno ocisti tj da je produva i da je ubaci u neku ultrazvucnu kadicu ali je posle toga bilo jos gore i tvrdio da nije on kriv sto glava ne radi vise nego ovi likovi gde sam punio ketridze...sve u svemu posle nekog cimanja dobio sam i novu glavu i svih 5 ketridza novih od oba lika :smoke: sve u svemu stampac je odlican i pokazao se extra u svakoj prilici.jedino sto je smor sto vise ne verujem nikome ko puni ketridze pa kupujem nove svaki put kad se isprazne :p

Poslednja izmena:
ja imam 4500 vec duze vreme,odstampao je do sada jedno 300-400 full color A4 strana (photo papir) i isto toliko diskova.e sad,radio sam reciklazu par puta i lik koji se navodno bavi tim poslom 7-8 godina mi je tvrdio da je boja bas za 4500 tj 1pikolitar.posle 10-ak punjenja glava tj mlaznice su se zapusile.odneo sam glavu kod drugog lika da je navodno ocisti tj da je produva i da je ubaci u neku ultrazvucnu kadicu ali je posle toga bilo jos gore i tvrdio da nije on kriv sto glava ne radi vise nego ovi likovi gde sam punio ketridze...sve u svemu posle nekog cimanja dobio sam i novu glavu i svih 5 ketridza novih od oba lika :smoke: sve u svemu stampac je odlican i pokazao se extra u svakoj prilici.jedino sto je smor sto vise ne verujem nikome ko puni ketridze pa kupujem nove svaki put kad se isprazne :p

Za prvo si sam kriv :)
Dobro si iskukao za nove ketridze i sve ostalo. InkJet stampaci imaju tu manu, da hoce da se zapusi glava ukoliko se ne stampa (odprilike) vise od 10-tak dana. Tako, da je pozeljno da se bar jednom dnevno nesto odstampa, da se ne bi skorenila boja u glavi. Pozz.

Poslednja izmena:
PC centar je ovlašćeni uvoznik sve te Canon opreme

Ja cu moj 4500 da prodam i uzmem Epson R285, pre ovog 4500 imao sam 4000 i 4200 i nemogu da se porede. Najbolji je bio 4000 i dan danas se kajem sto sam ga prodao, inace na ovaj epson sto planiram da uzmem cu da stavim CISS jer dosta puno stampam.

Nazad
Vrh Dno