Pozdrav
Pomagajte
Kupio sam za 50km (sama cijena govori da je ******, ali eto sta je tu je) PlayTV Pro Ultra PV-TV304P+ (CX23881-19) chip
Software koji sam dobio je PlayTV Pro Ultra 3.6
Instaliram software, on stavi drivere:
Conexant 2388x TvTuner 3.1.89.0 (9.6.2004)
Conexant 2388x Capture ista verzija
Conexant 2388x Crossbar ista verzija
Kada pokrenem SW Config, namjestim Pal BG Line in, restart, i u softwaru sceniram programe, nade ih i sve super
Mada slika nesto nije najbolja, ali sam i to skonto, u capture opcijama izaberem Better quality i super slika
Sve je ovo super do ovdje, ali ja bi radio snimanje videa, odnosno capture
Ali problem je sto mi min zauzima 1,5gb i rez videa bude 720x570 (tako nekako)
Ima li kakav nacin da se rez smanji pa da snimljeni file bude manji
Probao sam sa drugim softwarima, ali tu nastaju problemi
Sa chris tv nadem kanale ali mi kvalitet bude slab, onakav kao u maticnom ali kad je iskljuceno better quality
sa dscalerom imam dobru sliku ali sad nema tona
Ako neko ima iskustva s ovom karticom neka pomaze, kako namjestiti da ova kartica normalno radi i snima, po mogucnosti s nekim drugim softwerom jer ovaj maticni je totalno ******, kao da su ga za win95 pravili
Pomagajte
Kupio sam za 50km (sama cijena govori da je ******, ali eto sta je tu je) PlayTV Pro Ultra PV-TV304P+ (CX23881-19) chip
Software koji sam dobio je PlayTV Pro Ultra 3.6
Instaliram software, on stavi drivere:
Conexant 2388x TvTuner 3.1.89.0 (9.6.2004)
Conexant 2388x Capture ista verzija
Conexant 2388x Crossbar ista verzija
Kada pokrenem SW Config, namjestim Pal BG Line in, restart, i u softwaru sceniram programe, nade ih i sve super
Mada slika nesto nije najbolja, ali sam i to skonto, u capture opcijama izaberem Better quality i super slika
Sve je ovo super do ovdje, ali ja bi radio snimanje videa, odnosno capture
Ali problem je sto mi min zauzima 1,5gb i rez videa bude 720x570 (tako nekako)
Ima li kakav nacin da se rez smanji pa da snimljeni file bude manji
Probao sam sa drugim softwarima, ali tu nastaju problemi
Sa chris tv nadem kanale ali mi kvalitet bude slab, onakav kao u maticnom ali kad je iskljuceno better quality
sa dscalerom imam dobru sliku ali sad nema tona
Ako neko ima iskustva s ovom karticom neka pomaze, kako namjestiti da ova kartica normalno radi i snima, po mogucnosti s nekim drugim softwerom jer ovaj maticni je totalno ******, kao da su ga za win95 pravili