Šta je novo?

PixelView PlayTV Box5-ne moguda menjam kanale

kaiser

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
630
Imam problem s daljincem ili je mozda i nesto drugo u pitanju.
Vec neko vreme tesko menjam kanale i jedva kontrolisem uredjaj. Baterije na daljincu sam menjao a signalna lampica na njemu se javlja svaki put kad pritisnem taster. Tjuner daje i sliku i ton ali je sve zakucano na poslednjem kanalu koji sam uspeo da promenim.
Bojim se da nije nesto na prijemu IR signala. Daljinski inace nije original nego sam dobio neki Pilot.
Bio bi zahvalan svakom ko ima nesto pametno da mi kaze u vezi ovoga.

Deluje kao da je taj Pilot izgubio kod, ukucaj ga ponovo ako uopšte znaš koji je bio ili pokreni pretragu kodova na daljincu. Standardna procedura sa kojom sam se ja do sada susretao pri korišćenju univerzalnih daljinaca je da se upali uređaj, u tvom slučaju tjuner, pokrene se pretraga kodova i stiska power dugme na daljincu dok se tjuner ne ugasi, potom se taj kod memoriše i sve bi trebalo da radi.

Tjuner palim i gasim tako sto ispravljac ukljucim direktno u steker.
Koliko sam te razumeo, kad upalim na taj nacin spravu aktiviram code editor tasterom i pritiskam power dok se ne ugasi?
Jedini je problem sto ne znam kako da memorisem kod, valjda ponovnim pritoskom na taj taster?

Svaki univerzalac ima neki svoj, uglavnom jednostavan, princip koji se svodi na: pritisni taster za traženje kodova > stiskaj power dok se uređaj ne ugasi > stisni taster za memorisanje dobijenog koda. Kako to ide na tvom Pilot daljincu ne bi znao, pokušaj da se snađeš na Google-u koristeći tačnu oznaku modela.

Nasao u medjuvremenu za moj model na netu. Ne vredi. Radilo je ranije al cesto pravilo probleme i onda sam mislio prvo da je do baterija. Sad se zakucalo. probao sam daljinski i nadrugim uredjajima.
Ne znam, mozda je nesto otislo na stampanoj plocici.
Indikatcija pritiska na taster postoji ali nisam siguran rade li bas svi delovi daljinca.

Hvala ti na odgovoru u svakom sl.

Ako je slučajno pao, dešava se da se odlemi infracrvena LE dioda. Probaj da je uperiš u neki fotoaparat (mogu i neki od mobilnog telefona) i pogrledaj na ekranu dali bleska. Većina digitalnih fotoaparata registruje i IC spektar. Ja sam tako našao kvar.
Naravno ako možeš pozajmi neki od prijatelja i probaj da se nije TV box zaglupio.

Poslednja izmena:
Hvala druze na ideji, probao sam i ne daje nikakav bljesak na kameri mobilnog za razliku od drugih provereno ispravnih daljinaca. A imam ih u kuci fala Bogu onoliko.

Vrh Dno