Šta je novo?

PixelView Play TV Pro i capture

c64

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2003
Poena
604
<1> Nedavno sam kupio TV karticu Prolink PixelView Play TV Pro. Nisam zadovoljan kvalitetom programa za gledanje tV-a i capture. Kvalitet slike je dobar, ali je lose uradjeno memorisanje kanala, capture radi bez kompresije, ... Postoji program Video Maker koji se dobija uz karticu ali mi prilikom njegovog pokretanja Windows javlja gresku: "Cannot build SM2210 PCI preview graph!", a zatim i sledecu: "Unable to instantiate the DirectShow filter- StreamMachine 2210 PCI Capture".Program sluzi za capture i istovremeno kompresiju TV signala, ali ne radi...
Problem se javlja i u XP-u (+SP1) i u 98-ci.
Da li je neko imao slicnih problema?
Da li neko zna neki drugi program koji ima slicne funkcije (gledanje TV signala i capture uz kompresiju)?
<2> Posto imam Celeron 400 (oc na 450) i 128 MB RAM, da li je to dovoljno za capture i kompresiju u MPEG2 u realnom vremenu, signala sledecih karakteristika: 320x240@30fps.
Kakva bi konfiguracija trebala za slucaj: MPEG2 - 640x480@30?
<3> Da li na kvalitet ovih procesa utice graficka karta (imam TNT2 m64 32MB)?
<4> Da li postoji neki postupak kojim se nece znacajno pokvariti slika, a rasteretiti procesor?

Unapred zahvalan...

1) Nemam iskustva sa tom karticom tako da ti povodom toga ništa ne mogu reći, mada mi opisani problemi mirišu na drajverski konflikt.

2) Ne mogu garantovati, ali mi se odokativno čini da ta tvoja konfiguracije nije dovoljna za realtime komresiju u MPEG2. Mislim da je PIC MJPEG kodek prava stvar za to što tebi treba. Inače, šta će ti 30fps-a?

3) Ne direktno, ali može da pravi probleme ako ne podržava video overlay ili ako je on traljavo implementran kao na toj tvojoj karti.

4) Postoji. Manje zahtevan kodek i slabiji stepen kompresije, ali to podrazumeva i veće opterećenje HDD-a ( veći stream i veći prostor na disku ).

da moras nabavit brzi CPU jer ta ti kartica softverski skida AV,tak da treba imati stalan i brz dotok podataka.

Nazad
Vrh Dno