Šta je novo?

Pixel Shader Emulator!!!!

damirrosic

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2008
Poena
301
Naleteo sam na firmu koja prodaje software za emulaciju pixel shader-a, program se zove SwiftShader. na zalost nemam brz net da to proverim, pa ako neko ima bilo kakvu informaciju o ovom programu ne javi.

Naleteo sam na firmu koja prodaje software za emulaciju pixel shader-a, program se zove SwiftShader. na zalost nemam brz net da to proverim, pa ako neko ima bilo kakvu informaciju o ovom programu ne javi.

Možeš li mi reći šta on konkretno radi?Ne bih da lupam sa svojim "teorijama"ali ako je ono što se nadam da jeste dobra je stvar:DNaravno ako nije preskupo!

Cak i da radi bilo bi presporo da bilo kakvu normalnu upotrebu.

Radi software rander za grafiku tj koristi procesorsku snagu, izmedju ostalog simulira pixel shader 1.1 i 2.0(ne u svim aplikacijama). ja trazim ovaj program da bi igrao igrice koje traze pixel shader, jer trenutno se nema kesa za bolji komp, pa se traze software-ska resenja.

Moje iskustvo.

Dok sam imao FX5900 nisam mogao da igram Oblivion zbog nepostojanja 2.0 shadera. Resenje sam nasao u programcetu Oldblivion koje je posebno pisano za Oblivion i za FX seriju. Resenje je radilo glatko, ali je graficki ugodjaj bio mnogo ispod nivoa pravih 2.0 shadera.

To je pravila grupica ljudi, sa obzirom da je ovo pravila profi firma, rezultati bi trebalo da su bolji. Ali je posao verovatno prepusten procesoru, i kao sto rece yooyo, presporo je.

Mislim da mozes nekako da skrpis 20~30e za 9550/9600 seriju radeona koje imaju 2.0 shader!

Hvala na obavestenju, upravo sam nasao neku demo verziju, javicu kako radi!!!!

Ovo moze dobro da posluzi za stare igre koje nece da rade na novom hardveru.

Jel ovo neka sprdnja? Meni na 3870 rade sve igre, pa i Quake1 :D i MDK2 sam probao, a tamo nema nikakvih šejdera itd.
PS
Darko je igrao Doom3 na voodoo 5500, sa sve soft šejderima, ali to je presporoooo.

Jel ovo neka sprdnja? Meni na 3870 rade sve igre, pa i Quake1 :D i MDK2 sam probao, a tamo nema nikakvih šejdera itd.
PS
Darko je igrao Doom3 na voodoo 5500, sa sve soft šejderima, ali to je presporoooo.

Pa kazem, za koje nece dobro na novim kartama...

Nece bas sve stare igre da rade, evo Carmagedon 2 nije hteo da mi radi normalno pa sam morao da koristim Glide wrapper.

Pa kazem, za koje nece dobro na novim kartama...

Nece bas sve stare igre da rade, evo Carmagedon 2 nije hteo da mi radi normalno pa sam morao da koristim Glide wrapper.

Ovde nije reč o Glide wrapper-u, nego o šejderima :D
E kada smo kod Carmagedon-a, radi mi sa sve muzikom Carmagedon tdr2000 :banana:

Ovo moze dobro da posluzi za stare igre koje nece da rade na novom hardveru.

Other way around. Ovo moze da posluzi ako imate neku S478 zverinu na 3,5GHz i Ti4600 karticu. A igra vam se PoP. (Najjednostavniji 1.1 shaderi)!

@RUS

Trd radi bez problema i meni... to je DirectX6 ili 7 igra probem mogu da budu one matorije.

@Cool

Ne to mu je primarna namena, ono sto sam ja rekao je "other way around" :D

Kako ce PS emulator da pomogne starim igricama, kad tada shaderi nisu ni postojali. (Pre DX9)

Kako ce PS emulator da pomogne starim igricama, kad tada shaderi nisu ni postojali. (Pre DX9)

Koliko sam video iz FAQ to nije samo emulacija shadera nego kompletan softwer render, ali mozda gresim mozda je samo za DX8 i DX9.

Ono sto je sigurno je da za softshader uopste ne treba karta sa 3d akceleratorom, znaci S3 virge bi trebalo da moze da goni npr. Doom 3.

Poslednja izmena:
Uz quad core procesor.

Ne bi.. procesor je previse spor za bilo kakav pixel shading. Cak i da imas quad-core opet ne bi postigao pristojnu brzinu. Ovakav emulator moze da bude koristan samo za razvoj shadera i debugging.

Pa Max je radio i na GF2 koliko se secam...

Pa Max je radio i na GF2 koliko se secam...

Radio, al jadno. Pola efekata je falilo, na primer odsjaj u ogledalima, naravno šejdera nema. Na MX440 je išlo dosta glatko, naravno isto kvalitet slike ko i na GF2.

Moje iskustvo.

Dok sam imao FX5900 nisam mogao da igram Oblivion zbog nepostojanja 2.0 shadera.

Cekaj bre fx peta serija je podrzavala ps2.0
To si mozda sa tim softwareom morao da spustis oblivion na 1.1 shadere zato sto kartica nije imala snage da gura u ps2.0 modu

Poslednja izmena:
Cekaj bre fx peta serija je podrzavala ps2.0
To si mozda sa tim softwareom morao da spustis oblivion na 1.1 shadere zato sto kartica nije imala snage da gura u ps2.0 modu

Ne, nije... Proguglaj malo... Imala je kao 2.0 podrsku, ali uz neku vrstu emulacije. Mogao je Oblivion da se igra. U jednocifrenom FPS-u.

9600XT ima bolji SM 2.0 skor od 5900!

Nazad
Vrh Dno