Šta je novo?

pixel art program ?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

da li se neko bavi pixel art-om? interesuje me koji program koristite?

---

ja konkretno imam sledeci problem: treba da od 24bitnih sprajtova da napravim 4bitne (16 boja) sprajtove i da ih uklopim u globalnu paletu od 256 boja na sto je moguce bolji nacin.

---

Adobe PhotoShop je ok, odlican za 24bitne slike biggrin.gif ali nema gotovo nikakvu kontrolu nad "index color" paletom: moram non stop da ucitavam sprajtove, pamtim zasebne palete, onda sve to spajam preko RGB moda u novi fajl... sve u svemu totalni kupus! smile.gif
(da li neko zna kako mogu da promenim poziju index boje u paleti u PhotoShopu a da nije rucno precrtavanje po slici?)

dakle, da li postoji neki drugi, bolji program za manipulaciju sa index paletema ali da ima podrsku za ulaznu 24bitnu sliku?

Pitaj Ilketa ili Jamona. Možda ti i djnick može pomoći.

^
znam samo da je djnick na forumu.

da li znas gde da nadjem Jamona i Ilketa?

btw jesam li te vec pitao, jesi li dolazio na Scene Strike u Rex-u?

^
da, ali u PhotoShopu ne mozes da promenis poziciju boje! npr. hocu da mi crvena bude na 5 mestu...

GrafX2 ima odlicnu kontrolu nad paletom ali mi je nezgodan za sve ostalo: jednostavno navikao sam na PhotoShop :)

Verovatno najpopularniji i ujedino i jedan od najboljih je program Graphics Gale.
Nije za dz tako da il preko googla il preko novcanika :)

^
da, ali u PhotoShopu ne mozes da promenis poziciju boje! npr. hocu da mi crvena bude na 5 mestu...

GrafX2 ima odlicnu kontrolu nad paletom ali mi je nezgodan za sve ostalo: jednostavno navikao sam na PhotoShop :)

Moze, pogledaj cetvrtu sliku - "Color table" tu mozes promeniti :)

Samo kliknes na 5-o mesto i izmenis je.

5tacrvenaxD.PNG

Poslednja izmena:
^

da, ali ne mogu da prevucem npr. prvu boju na peto mesto!

da bih to postigao moram da:

1. zapamtim boju 5tog mesta
2. uzmem "kanticu" (color fill) i promenim 5tu boju u crvenu (1vu boju)
3. zatim crvenu sa 1vog mesta prefarbam u 5tu boju

i sve to samo zato sto ne postoji jednostavan drag&drop za index color paletu u PhotoShopu... :mad:

Vrh Dno