Šta je novo?

Mobilni telefon Pixel 7 pro vs S22 ultra

Koji mobilni telefon kupiti

beconase

Poštovan
Učlanjen(a)
10.09.2020
Poena
75
Cao svima. Mislio sam da sam konacno odlucio da se vratim u apple tabor ali cene za 14pm od 256 su i dalje prejake tako da videcemo za koju godinu..
Odlucio sam da uzmem neki od navedenih modela u 256gb varijanti.
Oba se mogu nabosti ovde na ebayu za 800-900e (pixel nov, s22u polovan star par meseci) s tim sto ce crni petak uskoro pa ce pixel jos vise oboriti cenu...
Posto se malo slegla prasina, zanima me kakav je pixel uredjaj u odnosu na s22u (baterija, kvalitet materijala, kamera znam da nije bolja).
Naginjem ka pixelu malo vise jer mogu ipak novog da ga uzmem a s22 ce u januaru vec postati stariji model.
Zanima me sta biste vi odabrali?
Prioritet mi je (nesto sam vec i naveo) solidna baterija, dobra (ne mora bog zna kakva) kamera, telefon uglavnom koristim za internet surf, citanje i gledanje netflixa/hbo kao i fotografiju po dnevnom svetlu.
Edit: Igrao sam se i sa jednim i sa drugim pre par dana u MediaMarktu i oba su mi ostavila bas dobar utisak. P7 pro mi se ucinio bas nekako masivav, kvalitetno uradjen, jako interesantan interfejs..
Dok je Samsung-Samsung, ni tu nema greske rekao bih

Poslednja izmena:
Ja da sada sebi uzimam išao bih na Pixel. Ako imaš vremena sačekaj s23, ali od izbora između odmah u čekanja ja bih uvek pre izabrao sada jer sada tu si sutra ko zna gde si.

Verovatno. U tom slučaju p7 pro logičan izbor.

Exynos ili Tensor za 1000e 🥶

Ok, s22u sam izbacio definitivno, ali sada sam poceo da nailazim na fold 4 po oglasima, starih oko mesec dana ~900e pa sam i o tome poceo da razmisljam.
Cesto gledam netflix i hbo na telefonu pa kontam da bi mi bio bolja opcija od pixela jer je veci ekran, taman i tablet dobijem.
Plasi me malo i Pixelov Tensor, posto volim da odigram i poneku igru na telefonu pa ne znam koliko ce sve to ispratiti, u Samsungu je ipak 8. gen chip.
Sta mislite?

+1 za Fold i multimediju.

U kom smislu rizika, imaju li kakvih problema sa ekranom?
Poslednji Samsung koji sam imao bio je s8+ i imao problem sa duhovima.
Ne znam nikoga da ga ima i nisam ga cak ni video uzivo, sutra cu svratiti do Saturna da ga vidim, mozda mi se i ne svidi uopste 🤣

Vrh Dno